WakaWaka powerbank op zonne-energie | mooi lichtpuntje

Ik ben alles behalve een wereldverbeteraar. Zo woon ik bijvoorbeeld in een super tochtig appartementje en staat m’n verwarming vaak hoog en eet ik graag vlees. Toch probeer ik soms wat voor de wereld te doen. Op mijn manier. Bijvoorbeeld door bedrijven te steunen die goed zijn voor deze planeet. Tijdens een blogevent kwam ik in contact met WakaWaka. Een merk dat ik een warm hart toedraag. En gezien ik vind dat ze fantastisch werk doen en ze het leven van ‘de reiziger (of digital nomad)’ ook alleen maar beter maken, werd het tijd voor een blog. Over de kanariegele WakaWaka Power+ welteverstaan. Een powerbank op zonne-energie. Nog budgetproof en superhandig ook dus, want stroom heb je in principe niet nodig.

Powerbank zonne-energie WakaWaka

‘WakaWaka maakt draagbare en duurzame producten op zonne-energie, voor iedereen. Ontzettend handig op vakantie of onderweg, maar ook noodzakelijk in ontwikkelingslanden. Want meer dan een miljard mensen in de wereld hebben geen toegang tot elektriciteit. Share the Sun: wanneer je een WakaWaka koopt, help je zonne-energie toegankelijk te maken voor families in gebieden zonder toegang tot elektriciteit.’ Bijvoorbeeld Syrische vluchtelingen. Klik maar even, dan begrijp je waarom WakaWaka goed voor de wereld is. Maar, laten we eerlijk wezen, het is geen non-profitorganisatie.

Powerbank zonne-energie WakaWaka

Powerbank en zaklamp op zonne-energie

Deze powerbank is een erg leuk cadeau voor een reisliefhebber, vind ik zelf. Of hey, Vaderdag! Of gewoon voor je blogger friend, want een powerbank is de bff van iedere telefoonverslaafde. De verpakking van de WaksWaka (inclusief mooie verhalen) is alleen al indrukwekkend. Het is trouwens een powerbank en zaklamp in één. Ideaal dus als je bijvoorbeeld gaat kamperen of er met de daktent op uittrekt zoals wij graag doen. Als er geen stroompunten in de buurt zijn, laadt de powerbank je telefoon (of een ander klein elektronisch apparaat) volledig op in ongeveer 2 uur.

Trouwens, leuk feitje: WakaWaka betekent iets dergelijks als ‘helder licht’ of ‘shine bright’ in Swahili.

Powerbank zonne-energie WakaWaka

Hoe lang duurt het opladen van de powerbank in de zon?

Ja, daar moet je wel even een tijdje voor uittrekken. Dat werkt natuurlijk niet zo als ‘even’ opladen in het stopcontact. De batterij is weer helemaal opgeladen na 12 tot 24 uur zonlicht (afhankelijk van hoe hard de zon schijnt).

Powerbank zonne-energie WakaWaka

Korting op de WakaWaka Power+ in april

In april betaal je voor de WakaWaka powerbank maar €49,95 in plaats van €69,-. Wees er dus snel bij! Let op, de usb-kabel is – logischerwijs – niet bij de prijs inbegrepen.

Powerbank zonne-energie WakaWaka

Powerbank zonne-energie WakaWaka

Powerbank zonne-energie WakaWaka
Dit vind ik misschien nog wel het leukste, dat je zelf kunt kiezen aan welk project je wilt schenken.

2 thoughts on “WakaWaka powerbank op zonne-energie | mooi lichtpuntje

  1. Jaaaa WakaWaka! Ik heb er sinds een paar maanden ook eentje, eigenlijk gekocht zodat ik ‘m steeds in Ghana kan gebruiken (daar valt de elektriciteit nogal vaak uit haha) maar als ik hier in Nederland opstap ga neem ik ‘m vaak mee. Heel handig ding, en ook nog een mooi verhaal erachter 🙂

  2. de wakawaka was ik helemaal vergeten… 🙂 goed om te zien dat ie nog steeds bestaat en verkocht wordt. Tijd om eens uit te zoeken of de huidige versie een upgrade van de allereerste generatie was toen het nog in ontwikkeling was.

Comments are closed.