Doetips voor de meivakantie (22 t/m 30 april)

Dit jaar valt de ‘meivakantie’ compleet in april. Van 22 tot en met 30 april zijn de scholen gesloten. Dit jaar hebben we maar één weekje, want de lengte van de meivakantie is vaak afhankelijk van hoe de feestdagen Koningsdag, Bevrijdingsdag en Hemelvaart vallen. Heb jij volgende week vakantie en zin om erop uit te trekken? Samen met HotelSpecials deel ik 5 doetips.

Doetips meivakantie 22 - 30 april
Beeld: Annemiekes Pluktuin

Stel je eigen boeket samen in een pluktuin (Hillegom)

Wat een heerlijke bezigheid moet dat zijn. Deze doetip staat ook hoog bovenaan mijn eigen lijstje! Een eigen boeket plukken in een pluktuin. Bijvoorbeeld Annemiekes Pluktuin in Hillegom. Nu groeien de tulpen, dus wil je een vrolijk bosje op de keukentafel in de meivakantie? Je mag de hele dag tussen de bloemen doorbrengen en je plukt een boeketje voor €0,20 per tulp.

Doetips meivakantie 22 - 30 april

Pak een klassieker mee bij LAB (Amsterdam)

LAB is een huis voor filmmaker en filmliefhebbers. Niet zomaar je standaard Pathé-bioscoop dus. ‘LAB is een plek voor fijne rafelrandjes, waar de zeldzame juweeltjes van bijvoorbeeld het Amsterdamse Imagine filmfestival, IDFA en het animatiefilmfestival van Annecy echt een kans krijgen.’ Iedere woensdag draait er een film uit ‘The Critic’s Darlings-sessie’, zoals Hitchcock’s klassieker Vertigo, maar ook The Red Shoes (1948) die juist in de meivakantie draait. Een kaartje kost €9,- en je kunt in het café ook lekker eten of nakletsen.

Doetips meivakantie 22 - 30 april

Doe de Bollenstreek-fietsroute: 32 km, 2 uur doortrappen

Pak de laatste mooie bloembollenvelden mee tijdens een lekkere fietstocht van 32 kilometer door de Bollenstreek. De fietsroute is gratis te downloaden. Van al die kleurige en geurige bloemen word je toch hartstikke blij? Gelukkig zijn nog niet alle bloemen uitgebloeid. De ouwe vertrouwde tulp bloeit van half april tot begin mei. Nét op tijd dus! En vergeet niet om wat fantastisch Instagram-materiaal te schieten ;). En als je er dan toch bent, plak er direct een nachtje aan vast. Een betaalbaar hotelletje vind je via HotelSpecials.

Doetips meivakantie 22 - 30 april

Ga aan de slag met je eigen moestuin (moestuincursus)

Spaarde jij ook moestuintjes van Appie? Grote kans dat je er de afgelopen weken behoorlijk wat hebt verzameld. Komt er al wat uit? Tijd om een mooie dag uit te kiezen om aan de slag te gaan met je eigen moestuin. Als je groente en fruit aan het groeien geslagen is, wordt het hoog tijd om ze snel over te plaatsen in een groter potje óf in de tuin. Niet zulke groene vingers? Er bestaan zelfs moestuincursussen! Super leuk om in de vakantie te doen, toch?

Doetips meivakantie 22 - 30 april
Beeld: Zandsculpturenfestijn

Geen zandkastelen bouwen, maar kijken op ’t Zandsculpturenfestijn

Op 14 april is het Veluws Zandkastelenfestijn van start gegaan in Garderen. Is je hele meivakantie al volgepropt met veel te veel leuke doedingen? Dit festijn gaat door tot en met 28 oktober. Kun jij bijvoorbeeld raden van 40 zandsculpturen welk gezelschapsspel het voor moet stellen? Of spring op de monorail en bekijk de zandkunstwerken van boven. Een entreekaartje kost €9,50 voor volwassenen en €4,50 voor kinderen. Online krijg je korting!

Tipje: HotelSpecials heeft tientallen aanbiedingen voor hotels op de Veluwe vanaf €49,- per kamer, per nacht.*

Wat heb jij in de meivakantie op de planning staan?

*) De prijs is exclusief citytax en servicekosten, die er bij een Special nog bovenop komen. De servicekosten zijn €10 voor 1 nacht en €15 bij meerdere nachten. Bij ‘losse’ kamers gelden de servicekosten overigens niet.

One thought on “Doetips voor de meivakantie (22 t/m 30 april)

Comments are closed.