Kijktip: Genius op National Geographic | zondag 21.30 uur

Ook al zijn mijn broertje en ik inmiddels 27 en 30 jaar, we proberen nog iedere zondag bij mijn vader en zijn vriendin aan te schuiven voor een zondags bijkletsdiner. Mijn vader is niet per se een prater, maar meer dan eens gaat het aan de keukentafel over de wetenschap. De zwarte materie vliegt je om de oren en ook de Einsteins relativiteitstheorie is weleens de revue gepasseerd. Dan wordt er nog een wijntje ingeschonken en zit m’n vader op z’n praatstoel.

genius serie einstein - national geographic

Genius: de eerste dramaserie van National Geographic

Toen ik door National Geographic werd uitgenodigd om bij de screening van hun allereerste dramaserie – Genius, over het leven van Einstein – aanwezig te zijn, vroeg ik mijn vader als +1. Eigenlijk nooit gedacht dat hij mee zou gaan, maar 18 april zaten we samen met een bak popcorn en Einstein op een stokje klaar voor de eerste aflevering. Schaarse quality time met mijn vader en als eerste Genius mogen zien. Helemaal leuk!

genius serie einstein - national geographic

Quality time op zondagavond

Genius is echt zo’n serie die super geschikt is voor quality time met je familie op zondagavond. Iedereen kent Einstein immers en wie is er nou niet nieuwsgierig naar het leven van de eigenzinnige wetenschapper? Echt een serie waar je zowel je vader, moeder, opa, oma, broer, zus en lover van kunt genieten. Een serie die voor iedereen wel ‘iets’ heeft. Natuurlijk is het verhaal wel geromantiseerd en word je niet alleen maar om de oren geslagen met formules en theorieën. En daarbij zijn de beelden prachtig! Echte eye candy. Nu ‘Boer zoekt vrouw’ is afgelopen, hoeven we in ieder geval niet te zoeken naar een heerlijke zondagavondserie. Nog even verdwijnen in de wereld van Einstein voordat de werkweek weer begint. En hey, je steekt er nog wat van op ook!

genius serie einstein - national geographic
Yummyyy, hersens! Een goede serie moet natuurlijk gepaard gaan met lekkers!

Waar gaat Genius over?

‘Hoewel zijn geniale gedachtegoed de wereld nog steeds beïnvloedt, kennen maar weinigen de persoon Albert Einstein. In de eerste dramaserie ooit van National Geographic laten Geoffrey Rush en Johnny Flynn in tien afleveringen zien hoe Albert zich ontwikkelde van een zeer matige scholier naar het genie dat wetenschap naar een volgend niveau bracht.’

Ik zeg kijken! De eerste van de 10 afleveringen wordt komende zondag, 23 april, om 21.30 uur uitgezonden op National Geographic.

One thought on “Kijktip: Genius op National Geographic | zondag 21.30 uur

  1. Ohjaaa dit moet ik even als melding zetten, want dit wilde ik ook graag zien! Dit lijkt me zo goed

Comments are closed.