Goedkoop vliegtickets vinden met een flight alert: hoe werkt het?

Loopt je bff stage in Australië? Heeft je broer z’n hart heeft verloren aan een Balinese schone? Of besluit je moeder haar oude dag onder de Surinaamse zon door te brengen? Of heb je misschien wel gewoon een enorm lange bucketlist met verre reisbestemmingen? Vliegen naar de andere kant van de wereld is niet goedkoop, maar je kunt er wél voor zorgen dat je de goedkoopste tickets vindt.

goedkope tickets flight alerts

Wil je er zeker van zijn dat je de beste prijs voor jouw vliegticket betaalt? Dan is een flight alert service ideaal. Samen met VliegenNaar.nl blog ik daarom vandaag over wat een flight alert service precies is en voor wie er (het meeste) van profiteert.

Een flight alert service, wat is het precies?

Jij gaat vast slim met je geld om, want hey: je leest Budgetproof! Honderden euro’s meer betalen dan nodig, dat is geen fijn idee. Als je er zeker van wilt zijn dat je het goedkoopst naar ja (vakantie)bestemming vliegt, stel je een flight alert of prijsalarm in. Bijvoorbeeld op de site van ‘Vliegen naar’. Je vult je bestemming, budget en mailadres in, en je krijgt automatisch een bericht als er vliegtickets voor jouw budget verkrijgbaar zijn en wanneer vliegtuigmaatschappijen hun prijzen verlagen. Een kind kan de was doen! Maar, enige flexibiliteit is wel gewenst. Dan behaal je het optimale resultaat!

“Ik zag net al enorm goedkope vliegtickets (retour) naar New York voor € 300. Aaaah, hier word ik behalve prijsbewust ook héél hebberig van.”

goedkope tickets flight alerts
Beeld: barnimages.com

Hoe gaat het in z’n werk?

Met een flight alert ben je er al eerste bij als als bijvoorbeeld Tuifly, KLM of buitenlandse airlines nieuwe acties op jouw route/bestemming introduceren. Je kunt zelf aangeven wat je budget is en je wordt automatisch op de hoogte gehouden. Je hoeft dus maar 1x een alert in te stellen en je godzijdank niet meer op al die aparte sites aan te melden. Iedere dag zit er een heel team bovenop de ticketprijzen die dan gematcht worden met jouw zoekopdracht. Dat team kun je ook gewoon bellen trouwens als je moeite hebt een bepaalde deal te vinden. Maar je kunt ook gewoon zelf losgaan op de site. Zo kun je ook gewoon op datum zoeken, maar ook last minute-tickets scoren en vliegtickets voor verschillende reisdata vergelijken.

Vliegen vanaf Amsterdam, Antwerpen of Düsseldorf?

Waar relevant worden ook de prijzen voor vertrek met KLM vanuit Düsseldorf of Antwerpen bijvoorbeeld getoond, dan krijg je er een treinkaartje bij.

goedkope tickets flight alerts

Wie profiteert het meest van deze service?

De flight alerts van ‘Vliegen naar’ zijn ideaal voor bestemmingen buiten Europa en voor mensen die enigszins flexibel zijn met hun reisdata. Voor bestemmingen waar je niet snel onder de € 250 een ticket boekt, werkt het ’t best. Daar kun je tot wel honderden(!) euro’s besparen. Een goedkoop retourtje naar Londen of Milaan kun je met wat geduld meestal makkelijk zelf vinden, toch? De échte fans van ‘Vliegen naar’ zijn de mensen die veelvuldig naar bestemmingen zoals Curacao, Paramaribo, Bangkok, Jakarta of Sydney reizen. Maar ook voor een vakantie naar de Canarische eilanden kan het zeker geld schelen! Bookmarken die handel dus.

Gebruik jij nog geen flight alert of prijsalarm voor jouw vliegtickets? Voortaan wel doen hoor!