Op tijd cadeau-inspiratie opdoen

| Ik vind cadeautjes geven fantastisch. Veel leuker om te geven dan te krijgen. Ik schreef zelfs ooit een blog (voor een cadeauwebsite) over hoe ik het zelfs spannend vind om cadeaus te krijgen. Past het wel bij mij? Reageer ik wel op de juiste manier? Wat nou als ik niet kan verbergen dat ik het niets vind? Iedereen kijkt verwachtingsvol naar je terwijl je je cadeau uitpakt. Nee, ik word er best een beetje zenuwachtig van. En jij?

cadeau-inspiratie

Geven is toch veel leuker dan krijgen?

Cadeautjes geven daarentegen vind ik heel leuk. Gewoon af en toe zomaar, als blijk van waardering of lief gebaar. Maar ook op de standaard ‘cadeaumomenten’ die er weer aan zitten te komen. Denk aan Sinterklaas en Kerstmis! Je hebt altijd minder tijd dan je in eerste instantie denkt. Maar waar tover je een gaaf en persoonlijk cadeau vandaan?

Dit jaar pak ik het anders aan

Ik wás altijd erg attent. Als je dat van jezelf kunt zeggen. Maar ik merk hoe drukker mijn leven wordt, hoe vaker ik verjaardagen vergeet en de ‘zomaar-cadeautjes’ er bij inschieten. Zelfs de cadeautjes voor Kerstmis en Sinterklaas worden ‘snel, snel, snel’ gekocht. Zonde. Want cadeautjes geven en een (persoonlijk) cadeau bedenken dat bij iemand past is juist zo leuk! Vergeet die cadeaubonnen en chocoladeletters en steek er wat meer tijd in!

Dit jaar heb ik me voorgenomen dat ik op tijd ga beginnen met cadeau-inspiratie opdoen. Samen met de cadeauwebsite cadeautjes.nl geef ik jullie alvast 3 tips voor mannen (je vriend, vader, opa, schoonvader, broertje) en 3 tips vrouwen (je bff’s, mama, oma, schoonmoeder, you name it). Geen chocoladelettertips, maar persoonlijke, grappige cadeautjes. Al deze leuke cadeautjes vind je heel gemakkelijk bij elkaar op cadeautjes.nl.

Cadeautips voor mannen

 • Activiteit
  Als je wat te besteden hebt en degene aan wie je dit cadeau geeft een echte daredevil is, dan is een activiteit die het adrenaline-niveau wat opschroeft altijd een leuk idee. Denk aan racen in een Ferrari op het circuit of indoor skydiven (€ 77) bijvoorbeeld. Superleuk om samen te doen ook, maar dan wordt het in de meeste gevallen wel een flinke uitgave. Hoe dan ook, ze zijn er genoeg: spannende cadeaus voor hem.
 • Interieurs/reizen
  Met een grappige gadget voor het interieur of een reis-gerelateerd cadeau zit je bij menig man wel goed. Met een scratchmap zet je een vinkje bij beide. Een scratchmap (vanaf € 13,95)  is een wereldkaart waarvan je de landen waar je bent geweest kunt ‘open krassen’ – what’s in a name. En het mooie is: een scratchmap is nooit ‘klaar’. Tenzij je alle landen ter wereld bezocht hebt, maar dat zullen maar weinig mensen zijn die dat qua tijd en geld kunnen veroorloven.
 • Gebruiksvoorwerp
  Mannen houden van praktische cadeaus. Als er een ding is wat zeker is, is dat we in Nederland in de winter zeker baat hebben bij een goede muts. Zowel in ons kikkerlandje als wanneer je lekker op wintersport gaat komt een leuk exemplaar goed van pas. Ken je die beanies met baard van Beardo (€ 29,50)? Wat zijn ze leuk hè? Functioneel en grappig tegelijk.

Cadeautips voor vrouwen

 • Keuken
  De meeste vrouwen houden van kokerellen. Ik ben daar persoonlijk een uitzondering op, maar leuke keukenspulletjes maakt koken een stuk leuker. Voor de vrouw die graag uren achter de pruttelende pannen staat is een gepersonaliseerde snijplank (€12,95) bijvoorbeeld hartstikke leuk. Mijn broertje is bij ons de foodie van de familie, dus die gaf ik ooit een ‘Breaking Bad snijplank’. Super leuk! Zo’n mooi houten plankje kan trouwens ook prima als brood- of kaasplankje dienen.
 • Beauty
  Nog zo’n failsafe cadeautje: iets beautygerelateerds. Hoewel we allemaal regelmatig douchen, is een douchegel wel een heel simpel cadeau. Denk eens wat meer buiten de lijntjes. Zo is het misschien een leuk idee om je bff een spraytan (€ 29,50) cadeau te doen zodat ze stralend en zongebruind voor de dag komt op die ene bijzondere gelegenheid.
 • Activiteit
  Doe-cadeautjes zijn mijn lievelings. Dat zullen ze waarschijnlijk ook altijd blijven. Hoe leuk is het om er samen op uit te trekken en bijvoorbeeld te trakteren op een uitgebreide lunch, een gezellige stadswandeling of een mooie tentoonstelling? Of stap in de Biesbosch op een boot waarop je samen geniet van een high-tea (€ 29,50).  Wat leuk!

Ik kan nog wel even doorgaan met leuke cadeau-ideeën delen. Wie weet komt er dan ook tegen de feestdagen wel een nieuwe update. Dan heb ik inmiddels ruim de tijd gehad om inspiratie op te doen.

Wat is jouw ultieme cadeautip?

3 thoughts on “Op tijd cadeau-inspiratie opdoen

 1. Wat ook erg leuk is om te geven als kerstcadeautje – indien je niet langs kan gaan – zijn de cadeautjes van ‘leuk door de brievenbus’ (niet van mij).

 2. Ik ben tegenwoordig erg van de bonnen, maar dan niet die jij bedoelt ;). Ik maak graag persoonlijke bonnen die recht geven op een avondje oppassen, weekendje weg, samen een ijsje eten… in ieder geval iets dat bij de persoon en het budget past.

Comments are closed.