M’n haar 2 jaar gespaard en nu afgeknipt

Ik heb nooit van m’n leven lang haar gehad. Never ever. Dus besloot ik om m’n haar eens te sparen. Langer dan tot iets over m’n schouders werd het niet, maar ik was superblij dat ik af kon wisselen met knotjes, staartjes en vlechtjes. Yay! Maar het was zo’n gedoe om het los te dragen. M’n haar is gewoon niet gemaakt om lang te worden. Het is superdun en ging na verloop van tijd gewoon dood. Na 2 jaar sparen moest het eraf. Ook omdat korter haar me gewoon beter staat (ik heb een lang, smal gezicht). Chop, chop!

kapper haarlem eindresultaat

Mijn eerste bezoek aan Hair by Belinda Spronk

In samenwerking met Treatwell ging ik naar Hair by Belinda Spronk in de Jacobijnestraat in Haarlem. Een mooie kapsalon die letterlijk op 2 minuten lopen van mijn huis zit. M’n vriendinnen zijn er al jaren vaste klant, maar ik was tevreden met m’n kapper in Haarlem die ik trouwens ook dankzij Treatwell ontdekt heb. Supernieuwsgierig stapte ik rond 12:00 uur de salon binnen.

Ik ging op zaterdag aan het begin van de zomervakantie, dus dan weet je het: dolle boel in de kappersstoel! Het was er gezellig druk én de kindersalon was ook bomvol. Allemaal nog even nette haartjes voor de vakantie. Ik moet zeggen: ik hou daar wel van. Lekker om me heenkijken en gesprekken ‘meeluisteren’ is wel mijn idee van relaxen. Het leeft er tenminste en dat vind ik fijn.

 

10 centimeter eraf en een ‘hoge balayage’

Ik ben blij dat Akita aan mijn stoel stond! Fijn, weer zo’n kapster die met je meedenkt. Ik wilde namelijk een blond/witte balayage omdat m’n zongebleekte stuk haar eraf zou worden geknipt en m’n haar dan donkerder zou lijken.  Het liefst wilde ik weer ergens vanaf halverwege m’n haar blonder, maar Akita adviseerde me juist nu hoger in te zetten zodat ik er langer van kon genieten. Superslim en uiteindelijk helemaal blij mee! Er werd nog even advies ingewonnen bij de eigenaresse Belinda en hop, daar ging m’n haar. Eerst in de verf (plukje voor plukje, zo netjes!) en later was het een kwestie van ‘chop, chop’ en ‘doei 10 centimeter’. Extra fijn vond ik dat ik bij Akita niet de ‘Goh, ga je nog op vakantie?’-gesprekken hoefde te voeren. Daar heb ik zo’n hekel aan! In plaats daarvan hebben we het over mijn werk en blog gehad, kletsen we even over de salon en vertelde Akita ook heel enthousiast over haar eigen leven. Dikke like!

kapper haarlem eindresultaat
Vers van de kapper.
kapper haarlem balayage
Links is direct uit bed naar de sportschool met good hair!

Het resultaat is lekker zomers en gezond. Helemaal blij mee! Ook nadat ik het zelf heb gewassen en ik model heb gebracht. Aanradertje dus, deze kapsalon. O, en wat ik ook belangrijk vind: binnen 2 uur stond ik weer buiten. Nice!

Wil jij dat ook? Prijzen zijn ook heel betaalbaar voor een Haarlemse kapper. Knippen is €23,50 en m’n balayage kostte €57,50.

Ps. ik heb iedereen live op de hoogte gehouden via Insta Stories, maar het filmpje is helaas ‘kapot’, waardoor ik ’t niet kan uploaden bij deze blog, maar op mijn telefoon speelt ‘ie prima af.

3 thoughts on “M’n haar 2 jaar gespaard en nu afgeknipt

  1. Wauw echt heel mooi en fris geworden! Ik heb hetzelfde met mijn haar, als ik het té lang laat groeien is het net een bosje stro. Haha

Comments are closed.