Koffie in Maastricht? 3x leuke hotspots: koffietentjes en cafés

Koffiedrinken buiten de deur: gezellig! Niet alleen je gezelschap en de kwaliteit van de koffie maakt het tot een succes. Ook – of voornamelijk – het koffietentje is van groot belang. Tijdens de Week van Nieuw Maastricht (een initiatief van de Gemeente Maastricht, Maastricht-LAB en SCI) was ik samen met tientallen andere bloggers uitgenodigd om de stad te ontdekken. Nu ben ik al een paar keer eerder in Maastricht geweest en iedere keer als ik er ben wordt de stad leuker en leuker. Ik was er vorig jaar voor het laatst, toen ik bij Kaboom sliep: tegelijkertijd onze 1e nacht van de roadtrip richting Oost-Europa. Ik heb de afgelopen keer weer veel leuke winkels, koffietentjes, restaurants en musea ontdekt die ik graag met jullie deel. Laten we beginnen met 3 leuke koffietentjes.

koffie maastricht

3x de leukste koffietentjes in Maastricht

Hoe ziet het eruit, hoe is de sfeer? Koffiedrinken in een léuk, fijn tentje doet de koffie 10x lekkerder smaken. Ben jij eropuit in Maastricht? Dan zit je hoe dan ook goed als je voor 1 van de volgende 3 hotspots kiest om lekker bij te kletsen met je moeder, je beste vriendin of voor quality time met de bf. Of je nu een nachtje weg bent in eigen land of dat je om de hoek van de volgende tentjes woont: gaan!

Hotspot 1 | Coffeelovers Dominicanen

adres | dominicanerkerkstraat 1

Hotspots koffie Maastricht
Ik moest even 2x met mijn ogen knipperen toen ik boekhandel Dominicanen inliep. Ho, wacht. Vanbuiten een kerk. Vanbinnen… ook een kerk, maar dan hebben de kerkbanken en het altaar plaatsgemaakt voor een boekhandel én een vestiging van Coffeelovers. Dat je er goede koffie kunt krijgen hoef ik je vast niet te vertellen. Dat de locatie er eentje is die je niet wilt missen, wil ik je wel even in je oren knopen. Wouw! Drink koffie óp het altaar. Nadat je van je koffie met gebak hebt genoten, moet je toch nog even naar de hoogste verdieping van de boekhandel lopen. Dan zie je dat je meer in kerkelijke sferen koffie hebt gedronken dan je dacht! Oké met bovenstaande foto heb ik het eigenlijk al verklapt. Check die tafel en de lamp van boven. Tof hè?

Hotspot 2 | Alley Cat

adres | hoenderstraat 15-17

Hotspots koffie Maastricht

Koffiedrinken tussen de fietsen? Da’s weer eens wat anders. Bij Alley Cat verkopen ze de prachtigste fietsen én goede koffie. Een bijzondere combinatie, maar het werkt! Geen wonder dat fietsfanaten hier graag een tussenstop maken tijdens hun fietstocht. De fiets mag namelijk zelfs mee naar binnen. Ook als je niet bijzonder veel met fietsen hebt is het hier heel gezellig. Zie de fietsen als een schilderij en geniet van de fijne ambiance, goede koffie en het homemade lekkers.

Hotspots koffie Maastricht

Hotspot 3 | Mickey Brown’s

adres 1 | hoenderstraat 32  adres 2 | wycker brugstraat 49

Hotspots koffie Maastricht

Koffie, smoothies, sapjes, koekjes, taartjes, broodjes, soepjes: you name it! Niet voor niets is ‘food that makes you feel good’ de slogan van dit leuke, hippe tentje. Al het eten dat je hier koopt is handgemaakt en de koffie is fair trade. Fijn! Mickey Brown’s Daily Deli heeft inmiddels al 2 vestigingen in Maastricht waar je neer kunt ploffen na een zware shopsessie of juist lekker de dag kunt beginnen met een verse smoothie.

Hotspots koffie Maastricht

3 thoughts on “Koffie in Maastricht? 3x leuke hotspots: koffietentjes en cafés

  1. Leuk artikel! 3 tentjes in mijn buurt waarvan ik de laatste 2 nog niet kende. Als ik volgende keer in Maasje kom ga ik er zeker eens kijken.

Comments are closed.