Betaalbare Foreo gezichtsborstel: Luna Play

Ik ben echt alles behalve een beautyguru. Ik houd heel erg van make-up (lipstick is mijn lievelings), maar voor m’n huid zorgen: daar zou ik veel meer tijd in moeten steken. Als ik je vertel dat ik de meeste avonden m’n huid gewoon reinig met een washandje onder de douche, een babydoekje of een watje met micellair water (of een combinatie hiervan) zie ik je al met je hoofd schudden. Nee, ik ben niet vaak in de weer met tonics, reinigingsmelk, nachtcrèmes, maskers en de hele shebang. Toch ben ik wel nieuwsgierig wat een uitgebreidere huidroutine ’s avonds voor mijn gezicht zou betekenen.

Foreo Luna Play review - betaalbare gezichtsborstel

Komt dat even goed uit dat ik van Foreo de Foreo Luna Play opgestuurd heb gekregen om uit te proberen. Ik heb altijd al een Foreo óf een Clinique-borstel willen proberen, maar de prijs hield me tot nu toe tegen. Het is helemaal niet erg om te investeren in een goed product, maar als je niet weet of je er baat bij hebt of überhaupt niet zeker weet of je het gaat gebruiken, dan is het een flinke smak geld. Alleen qua looks loopt Foreo al een aantal puntjes voor. Hoe leuk ziet deze Luna eruit? Ik heb ‘m in het roze, maar hij is er ook in turquoise, paars, baby pink en grijs. Cute!

Wat kost het?

Foreo heeft onlangs een ieniemienieversie van hun siliconen reinigingsapparaatje uitgebracht. De Luna Play. Heel betaalbaar, dus een mooie kans voor mij om het te proberen. Voor €39 heb je al zo’n schattig, klein dingetje voor in je toilettas. Ideaal om mee op reis te nemen ook nog eens. Pluspunt: je kunt ‘m gewoon met je eigen producten gebruiken en dankzij de siliconen ‘haartjes’ hoef je niet bang te zijn dat het een broedplaats voor bacteriën wordt. Nieuwe borstels kopen? Dat hoeft niet! Dan het (grote) nadeel: de Foreo Luna Play is niet heroplaadbaar. Dat betekent dat als de batterij er klaar mee is, jij ook klaar bent met de Luna Play. Jammer zeg! Eigenlijk ben je dus voordeliger uit als je een iets duurder exemplaar koopt die je wel langer kunt gebruiken. De Luna Play gaat (ongeveer) 100 reinigingsbeurten mee. Aangezien ik mijn gezicht zo’n 2 á 3 keer in de week onder handen neem met deze leukerd gaat hij bij mij ongeveer een jaartje mee. Gebruik je ‘m elke ochtend én elke avond, dan ben je snel toe aan een nieuwe.

Foreo Luna Play review - betaalbare gezichtsborstel

Hoe werkt het?

Het principe is hetzelfde als van andere gezichtsborstels: het reinigt je poriën waardoor je minder onzuiverheden en puistjes zult hebben. Zoals ik al noemde zijn de gezichtsborstels van Foreo gemaakt van siliconen, wat milder is voor de huid in plaats van de ‘harige’ borstels van andere gezichtsborstels, zoals bijvoorbeeld die van Clinique, die we allemaal kennen. Het apparaatje trilt en zorgt voor 8.000 pulsaties per minuut. Hoe het voelt? Een beetje alsof je een elektrische tandenborstel tegen je gezicht houdt, haha. De trilling zorgt ervoor dat je poriën schoon worden. Je kunt ‘m gebruiken in combinatie met een gezichtsproduct naar keuze en mijn reinigingsmelk gaat lekker schuimen als erop los tril.

Foreo Luna Play review - betaalbare gezichtsborstel

Het resultaat?

Ik gebruik ‘m nu een tijdje, niet heel intensief. Ongeveer 2 keer per week. Ik merk dat mijn huid er erg schoon en zacht van wordt én het is gewoon een leuk ding. Het voelt prettig op je gezicht en dit mini-apparaatje kan zich in bochten wringen, waardoor je ook lastige plekken zoals je neusvleugels goed kunt reinigen. Minder onzuiverheden? Nee, nog niet per se.

Foreo Luna Play review - betaalbare gezichtsborstel

Conclusie?

Ik vind het een fijn (en schattig) ding, maar ik denk dat je pricewise toch beter kunt investeren in een iets grotere en duurdere variant (Luna Play €119) die je kunt opladen en die meerdere trilstanden heeft. De Luna Play is ideaal om mee te nemen op reis, maar als de batterij op is en je ‘m in de prullenbak achter moet laten, dan zul je wel een traantje laten ;). Zo zie je maar weer dat de goedkoopste versie niet altijd de beste optie is. Wanneer moet je wél de kleine variant kopen? Als je op reis gewoon een klein reinigingsapparaatje in je toilettas wilt kunnen smijten. Als je eerst graag een Foreo-reinigingsapparaat probeert voordat je een kostbaarder exemplaar aanschaft. Of als het je gewoon helemaal niets kunt schelen dat je ‘m niet opnieuw kunt opladen natuurlijk.

De Foreo Luna Play is te koop via de webshop van Foreo, maar hij ligt ook bij Douglas in de schappen.

 Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

2 thoughts on “Betaalbare Foreo gezichtsborstel: Luna Play

  1. Hij is super schattig ik heb een clarisonic en als ik die een week niet gebruik merk ik gelijk dat mijn huid weer vetter en onzuiverder word!

Comments are closed.