Help, ik ga kamperen

Yup. Ik ga kamperen en dat is voor mij reden genoeg voor een noodkreet. Ik vind kamperen spannend, zeg maar gerust eng. Een groot deel van de kinderen die in Nederland opgroeien worden groot gebracht met kamperen. Ging jij vroeger met je ouders kamperen? Ik dus niet en daarom weet ik niet helemaal hoe het werkt en of het wel wat voor mij is. Ik ben nogal gesteld op m’n privacy, op m’n warme douche, op naar het toilet gaan zonder gestoord te worden en op goede nachtrust. De laatste keer dat ik kampeerde stond ‘Dromen zijn bedrog’ van Marco Borsato op #1 in de Top 40. Ja, dat was érg lang geleden.

Luxedier?

Ik zie mezelf niet per se als een prinses op de erwt, ik vind het vaak allemaal wel best, maar kamperen is way out of my comfort zone. Mijn vriend is best fan van kamperen. Niet dat hij het vroeger heel veel gedaan heeft … maar hij vindt het principe van een tentje op de hei wel een fijne gedachte. Zo’n camping met schreeuwende kinderen, Tokkies en een Nederlandse avond dat is sowieso niets voor mij, nee we gingen wildkamperen. Niet alleen deze zomervakantie, maar ook vorig jaar. Ergens in Zwitserland, want daar vinden ze wildkamperen wel prima boven een bepaalde hoogte. Waar we even niet over nagedacht hadden is dat het ook in de zomer op die hoogte enorm koud is (brrr, dicht tegen elkaar aankruipen) … maar ook hadden we geen enge beesten verwacht toen we eenmaal onze wildkampeerplek hadden gevonden. Niet dat we ons aan de regels hebben gehouden, want boven de boomgrens kamperen ging ons wel iets te ver.  Toch was onze poging niet erg geslaagd. Over ons wildkampeeravontuur en hoe we op de vlucht sloegen voor jakhalzen heb ik al eerder een artikel geschreven, dus daar zal ik jullie niet mee lastig vallen. Dit artikel schrijf ik omdat ik jullie hulp nodig heb. Ik ga namelijk weer een kampeerpoging wagen. Dit keer hopelijk met meer succes en van langere duur. Vriend en ik hebben besloten deze zomer een roadtrip te maken door Oost Europa (yes, lekker budget en ik ben er enorm nieuwsgierig naar). Ik kijk er nu al naar uit om lekker veel blogposts te kunnen schrijven over budgetvakanties en Oost Europa. De goedkoopste manier van kamperen blijft hoe dan ook de tent, een twee- of meerpersoonstent heb je al vanaf zo’n euro. We gaan trouwens niet met een gewone tent die je in de achterbak propt, maar met een daktent. Zo’n ding op je auto. Fancy he? Daar kan een goed matras in en die hoef je eigenlijk alleen maar open te klappen. Wist je trouwens dat Nederlanders ook steeds luxer gaan kamperen? 67% kiest voor een stacaravan, 27% voor een bungalowtent en 3% voor een lodge. Ik ben dus niet de enige die een beetje luxe wel kan waarderen.

Kampeerdeskundigen nodig

Goed. Ik ga kamperen dus en ik doe het in m’n broek. Kampeer-experts, vertel me: wat moet ik weten over kamperen? Welke kampeerspullen heb ik nodig? Welke kampeerhacks heb je voor me? Is het echt zo erg om met een wc-rol over de camping te zeulen? Heb je de film ‘Wild’ gezien? Ik zie mezelf al helemaal zoals Reese Witherspoon véél te veel meenemen… Nog tips voor kampeerfilms? Yessss. Ik ga dit doen. Iets wat ik – heel suf – eigenlijk best spannend vind.

6 thoughts on “Help, ik ga kamperen

  1. Kamperen is voor mij de fijnste manier van vakantie vieren <3 Een met de natuur, gewoon lekker buiten leven. Met een klein kookstelletje, een koelkast of koelbox, een fijne slaapzak en lekkere stoelen ben ik tevree. Oh, en vergeet de citronella kaars niet, voor bij de tent 's avonds! Ik ben jaloers 😀

  2. Ik ben ook een van die weinige kinderen die nooit met d’r ouders is gaan kamperen. Dus een paar jaar geleden was het best spannend om met mijn vriend een kampeer-roadtrip te doen! Maar het valt hartstikke mee. 🙂 Het is alleen erg zuur als het koud is en je moet 10x per nacht naar de wc met een zaklamp… Maar volgens mij gaan jullie het ontzettend leuk hebben! En zo’n daktent lijkt me heerlijk zeg, erg handig 🙂

  3. hahaha, ik snap je angst wel hoor. Helaas geen ervaringen die ik kan delen. Ik ging wel altijd kamperen maar ja, wij hadden een caravan dussssss dus niet al te alternatief zeg maar 🙂 Heerlijke tijd gehad. Je bent veel meer buiten want als het niet regent ben je buiten en dat doe je ’thuis’ natuurlijk niet zo snel. Geniet ervan, je gaat het vast leuk vinden.

  4. Ik begrijp je helemaal! Ik ben dan ook een “flashpeerder” als in.. ik neem veel te veel mee..!

    Mijn tip is iig een “douche tas” dat is een tas waar je al je douchespullen indoet en dus ook het toiletpapier 😉 dan loop je met een leuke tas ipv een rol papier over de camping!

  5. Super leuk geschreven chick! Heb hier echt veel aan! Ik ben wel beetje een prinses op de erwt maar toch krijg ik hier veel insp door ! xo

Comments are closed.