5 tips om budgetproof van het festivalseizoen te genieten

Nederland is naar het schijnt het land met de meeste festivals ter wereld. Ieder weekend kun je kiezen uit verschillende feestjes. Kies jij voor rock, techno, lation of liever Nederlandstalig?

Het weer laat zich helaas nog niet elk weekend van haar beste kant zien, maar gelukkig is het festivalseizoen pas net begonnen en komen er hopelijk nog veel weekenden waarop we lekker kunnen dansen in de zon. Heel leuk natuurlijk dat je in Nederland zoveel keus hebt, maar festivals kunnen een dure hobby zijn.

Alle kleine beetjes helpen en daarom heb ik in samenwerking met ActiePagina.nl, vijf budgettips verzameld om volop van het festivalseizoen te genieten:

 1. Je festivallook
  Festivals zijn vaak de plek om modetrends te spotten. Met een zonnetje op je bol shinen met die hippe zonnebril of juist tijdens een regendansje er toch stijlvol uitzien met gezellige kaplaarsjes. Festivallooks zijn helemaal hot en hoeven niet duur te zijn. Kijk af bij stijliconen zoals Alexa Chung, Sienna Miller of Kate Moss en zoek budgetvriendelijke alternatieven bij bijvoorbeeld H&M of andere modeketens. Of wil je helemaal geen geld uitgeven? Sluit je aan bij een Facebookgroep die kleding ruilt. Zo heb je kosteloos een leuke outfit voor naar het festival.
 1. Vervoer
  Als je naar een festival gaat, moet er natuurlijk ook aan vervoer gedacht worden. Uiteraard kan dit met de fiets, trein en pendelbus, maar carpoolen is natuurlijk veel gezelliger! Je ontmoet alvast nieuwe mensen, de kosten worden gedeeld en je hoeft zelf niet de BOB te zijn. BlaBlaCar is een ride sharing community waarop bestuurders ritten aanbieden waar je als passagier op kunt reageren. Of mocht je zelf gaan rijden en nog plek over hebben, dan kun je er ook aan denken anderen mee te nemen om de benzinekosten te delen. Wil je hier meer over weten? Houd Budgetproof.nl dan in de gaten.

 1. Early birds
  Het is fijn om je kaartjes ver van te voren te kopen, want dan duurt de voorpret lekker lang. Als je dit doet, wees er dan echt als de kippen bij en koop zogeheten ‘early bird tickets’. De eerste tickets worden vaak voor een speciale prijs verkocht. Ben je geen early bird, maar juist een last-minute beslisser? Kijk dan eens op TicketSwap. Mensen die ineens toch niet naar een festival kunnen verkopen de kaartjes vlak voor het event vaak voor gunstigere prijzen!
 1. Lenen
  Voor meerdaagse festivals is een iets betere voorbereiding vereist dan alleen een stijlvolle outfit. Denk aan een tent, slaapzak, matje etc. Dit allemaal nieuw aanschaffen is een duur grapje, neemt bovendien veel ruimte in je huis in beslag en gebruik je niet maandelijks. Zet hier dus je netwerk voor in! Je achter-oom die fervent kampeerder is, heeft vast een waterdichte tent, zelf opblaasbaar matje en gaspitje waar je een soepje of blikje knakworsten mee kan opwarmen.
 1. Kortingscodes
  Wil je een gloednieuwe festivaloutfit met korting scoren? Kijk ook eens op ActiePagia.nl in de categorie Mode. Je vindt hier veel kortingscodes en aanbiedingen bij hippe merken of online winkels. Zo bespaar je direct en gemakkelijk geld op je kleding. Of bespaar geld op een nieuwe tent of slaapzak. Bij de ANWB krijg je nu bijvoorbeeld 25% korting op diverse kampeertenten.

Hoe bespaar jij op je festivalbezoek?