Wildkamperen in Zwitserland, ons avontuur

Zoals jullie weten zit ik momenteel in Italie vakantie te vieren. Deze blogpost is zowel een tip als een ‘zo moet het niet’-voorbeeld ;). Wil je goedkoop overnachten in de natuur? Dan is je tentje opzetten onder de sterren een heel goed idee. Niet op de camping tussen allerlei anderen, maar afgezonderd in het wild! Wildkamperen, dat was ons idee! In de meeste gebieden en landen is het inmiddels verboden maar in Zwitserland (en een aantal andere landen zoals Zweden, Noorwegen, Finland, Schotland en Ijsland) wordt het op sommige plaatsen nog gedoogd. Een super budgetproof manier om te overnachten. Goed idee dachten wij, maar het pakte iets anders uit!

wij gingen wildkamperen in Zwitserland

Zo ging wildkamperen in Zwitserland ons af

Tijdens ons allereerste Italiaanse diner (aan de Italiaanse kant van Zwitserland, dat wel) namen we de kaart erbij en kozen we een plekje hoog in de bergen uit. Toen we vertrokken vanuit het restaurant onderweg naar het topje van de berg was het inmiddels al wel donker en regende het ook nog. Dat hadden we niet zo handig gedaan… Hoe hoger we reden hoe kouder het werd natuurlijk. Toen het 8 graden was vonden we het wel koud genoeg en besloten we een plekje te zoeken. Nou, een afgezonderd plaatsje vinden waar je met de auto kunt komen en waar je je tent op kunt zetten is nog best lastig kan ik je vertellen. Na verschillende doodlopende weggetjes geprobeerd te hebben kwamen we uiteindelijk terecht in de bush bush op een vlak open stukje. Tent opgegooid (we hebben zo’n leuke Quechua tent die vanzelf goed springt zodra je ‘m uitpakt), haringen vonden we niet nodig (en daar waren we onszelf later dankbaar voor), luchtbedjes opgepompt met de elektrische pomp (luxe he ;)), tanden gepoetst en in ons koude tent gekropen … Ik weet niet wat het beest wat ons wakker maakte zo boos heeft gemaakt (misschien was het de bizar lawaaiige pomp, of was het ’t feit dat we z’n slaapplek hadden ingepakt) maar hij was heel erg niet blij met ons! We werden wakker door een vreemde combinatie van grommen, huilen, blaffen en piepen … en dat kwam allemaal te gelijkertijd uit de strot van dat beest waar we best wel een beetje bang van werden. Snel spulletjes gepakt, wegwezen dachten wij! Alles binnen no-time weer in de auto gegooid, kijken we op de klok, is het pas 01:15 neeee joh, en nu?

Inmiddels zit ik veilig in ons prachtige vakantiehuis (binnen, want het regent hard!) en kunnen we er wel om lachen! Na wat Gegoogle en dierengeluiden luisteren zijn we er bijna zeker van dat een Jakhals ons die nacht een vrij slapeloze nacht heeft bezorgd. Scary he? Ze schijnen niet echt gevaarlijk te zijn maar hij klonk zo boos dat we daar allebei weg wilden.

Wil je meer lezen over wildkamperen? ANWB heeft een handig artikeltje gepubliceerd wat je hier kunt vinden. Uit ervaring kan ik ook zeggen dat het handig is om een mooi plekje te zoeken als het nog licht is 😉 en misschien eerst even te researchen wat voor ’n beesten je tegen kunt komen.

Heb jij wel eens in het wild gekampeerd? Ik ben benieuwd naar jullie avonturen!

5 thoughts on “Wildkamperen in Zwitserland, ons avontuur

  1. Haha ohnee wat eng om mee te maken! Maar gelukkig viel het beestje nog mee, maar dat wist je natuurlijk niet op dat moment. Zo maak je ook eens wat mee! Wel gaaf, zo’n vakantie 😀

  2. Haha oh wat erg! Ik zou me ook echt kapotschrikken en heel hard weggaan, haha! Maar ik ben ook echt geen held, en al helemaal niet als het op kamperen aankomt 😉

Comments are closed.