Goedkope actioncam | Kitvision Escape HD5

goedkope actioncam

Voordat ik m’n Sony Alpha 6000 systeemcamera kocht – waarmee ik dit filmpje maakte -, had ik zelf helemaal niets om mee te filmen. M’n reisfilmpjes bestonden dan vaak ook uit een paar seconden op m’n telefoon – door geheugentekort – wat ik erg jammer vond. M’n vriend heeft een gigantische koffer met 3 verschillende GoPro’s en alle accessoires die je je maar kunt bedenken. Die leende ik af en toe weleens, maar het werd tijd voor een eigen exemplaar. Ik voerde een discussie met m’n vriend over wel of niet een actioncamera aanschaffen van een ander merk. Zijn mening: niet doen. Mijn mening: wél doen. Voor de keren dat ik een actioncam gebruik, (op de ski’s en zo nu en dan op reis) vind ik een GoPro namelijk best duur. Aangezien ik zo nu en dan best eigenwijs ben, kwam die camera er ook: de Kitvision Escape HD5 Action Camera (€59,99) die ik van MobileFun.nl kreeg, een webshop in telefoonaccessoires en gadgets. Je koopt ‘m al voor een paar tientjes.

Goed. Wat vond ik ervan? Ik zette een aantal pro’s en cons op een rijtje.

Kitvision Escape action cam

Voordelen van de betaalbare Kitvision Escape HD5

 • Goede reviews (4,5e ster)
 • Heel fijn dat je op het schermpje kunt zien wat je filmt
 • Erg makkelijk in gebruik
 • De prijs: heel betaalbaar
 • Filmt HD 720p en 30 frames per seconde
 • Prima foto’s
 • Waterdichte case zit er standaard bij (kan tot 30 meter onder water)
 • Hoeveelheid accessoires die je er standaard bij krijgt (zoals stickers en kliksystemen die je op de foto hierboven kunt zien)

Nadelen van deze goedkope actioncam

 • Batterij gaat maar 90 minuten achter elkaar filmen mee (bij GoPro’s is dat niet meer hoor)
 • Standaard niet uitgerust met open cover (voor geluid)
 • Geluidsopname vind ik niet heel duidelijk
 • Het plastic is heel kwetsbaar
 • Er kan maar een mini-SD-kaartje in van maximaal 32GB

Is ‘ie perfect? Nee, maar zeker leuk als je niet bereid bent om de hoofdprijs te betalen, zoals ik.

actioncam goedkoop: Kitvision
Kitvision Escape HD5
De Kitvision lijkt op een (neppe) Go Pro

Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

4 thoughts on “Goedkope actioncam | Kitvision Escape HD5

 1. Oeh! Handig! Ik zit ook al een tijdje te twijfelen over een gopro… Maybe ga ik even wat meer onderzoek doen naar deze 🙂

  xo

Comments are closed.