Goedkoop skiën doe je hier | 50 skigebieden vergeleken

We kunnen er wel doekjes omheen winden, maar eerlijk is eerlijk: wintersport is gewoon duur. Er zijn genoeg goedkope(re) varianten van een wintersportvakantie als je even je best doet, maar vaak zul je toch echt een dikke portemonnee moeten trekken. In welke van de 50 grootste skigebieden in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Frankrijk is je wintersportvakantie het goedkoopst? Dat zocht kortingscode.nl voor je uit.

Wel goed om te weten: er werd voornamelijk gekeken naar de lengte van de pisten vergeleken met de kosten voor skipassen van de 50 populairste gebieden. Dus eigenlijk is de vraag: waar krijg je de meeste pistekilometers voor je geld? Dat blijkt Frankrijk te zijn. Niet per se een verrassing voor mij. Ook omdat kleine gebiedjes in goedkope wintersportlanden zoals Turkije, Bulgarije en Tsjechië bijvoorbeeld niet zijn meegenomen.

lenteskien frankrijk goedkoop wintersport

De (relatief) duurste en goedkoopste skipassen

In Duitsland ben je met bijna €6 per pistekilometer gemiddeld het duurst uit. In Frankrijk betaal je ongeveer €0,77 per kilometer piste. Koopie. Dagkaarten en een 6-daagse skipas voor een weekje skiën zijn gemiddeld het goedkoopst in Duitsland. Voor een dag betaal je €39 en voor €176 kun je 6 dagen los op die piste. In Zwitserland betaal je het meest. Wederom: geen verrassing.

Waar kun je nou écht goedkoop een skipas op de kop tikken?

In het Garmisch-Classic gebied in Duitsland. Voor een skipas van 6 dagen betaal je €84. Say what? En dan heb je toch nog 60 kilometer die je kunt ontdekken. Skipassen in Duitsland zijn vaak een koopie omdat je soms niet eens meer dan 20 kilometer piste hebt, dus let daar wel goed op bij je keuze voor een (goedkoop) skigebied. Nieuwsgierig naar alle cijfers en prijzen van de 50 vergeleken skigebieden? De duurste en goedkoopste skigebieden vind je hier.

Meer weten over goedkoop op wintersportvakantie? Lees ook: