In Bulgarije op wintersportvakantie, lekker goedkoop

Sta je op het punt je wintersport te boeken voor aankomende winter? Ho stop! De kans is groot dat je twijfelt tussen Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland of Italië. Aangezien je een beperkt budget hebt of zoveel mogelijk uit je geld wilt halen (daar ga ik even vanuit aangezien je dit artikel leest) valt Zwitserland af. Dus kies je uit 3 vrij standaard bestemmingen voor je skitrip. Mag ik een suggestie doen? Ga dit jaar eens naar Bulgarije! Afgelopen voorjaar stond ik namelijk een dagje op de latten in Pamporovo (Bulgarije dus) en wat vond ik het leuk! Je hebt toen m’n fotoverslag van 24 uur wintersport met Corendon al kunnen zien, – wat op zich voor zichzelf spreekt – maar toch wil ik je nog even vertellen waarom je een keertje naar Bulgarije op wintersportvakantie moet zijn geweest.

1. Avontuur & reislust

Ga je naar Bulgarije, dan is het meer avontuur gegarandeerd (als je dat wilt). Het is geen perfect land waar alles picobello geregeld is. Je hebt hier veel meer het gevoel dat je ook echt op reis bent. Dat je wat ziet van de andere kant van Europa, hoe het óók kan zijn. Hier is niet alles perfect, behalve de natuur. Die is ongerept! De wegen zijn niet al te best en de huizen van de locals zijn niet altijd even goed onderhouden, maar is dat nou zo erg? Omarm de imperfectie van het land! Ik zie dit als een plus, maar ben dan ook geen enorm luxedier.

2. Wintersport in Bulgarije is goedkoop

Vergeleken met de ge-eikte wintersportlanden zoals Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Frankrijk is Bulgarije spotgoedkoop. Vanaf 13 december tot 20 maart vliegt Corendon één keer per week binnen drie uur vanaf Schiphol naar de luchthaven van Plovdiv. In de Bulgaarse skigebieden Borovets en Pamporovo zijn er accommodaties voor elk budget en iedere doelgroep. Een achtdaagse skivakantie naar Bulgarije is bij Corendon al te boeken (met of zonder skipas) vanaf € 199. Nog geen €200 voor 8 dagen skiën: koopie! Een losse skipas voor 1 dag kost je ongeveer 53 Bulgaarse Lev, dat is ongeveer €27 euro.

3. Van december tot en met april sneeuw

Je bent in Pamporovo verzekerd van sneeuw van december tot en met half april. Is er toch te weinig sneeuw? Dan zijn er ook kanonnen! Ik was er in maart en holy shit, wat was er veel sneeuw.

4. Veel zon

Wist je dat Bulgarije een heel hoog aantal zonuren heeft? Ongeveer 120 in het sneeuwseizoen. Dat komt mooi uit, want wintersport voor ons Nederlanders is niet compleet zonder zonnetje erbij.

5. Pistes voor verschillende niveau’s

M’n grootse zorg was het aantal kilometers aan pistes. Ik ski al vanaf dat ik 4 jaar oud ben en ben gewend heel wat kilometers op de ski’s af te leggen. In Pamporovo heb je in totaal 37 kilometers aan pistes. Niet zoveel, dat klopt. Toch vind ik de diversiteit aan pistes (blauw, rood & zwart) echt top en heb ik in m’n hele skiënde leven zelden zulke mooie pistes gezien qua natuur. Voor wie is dit gebiedje ideaal? Vooral voor families die lekker samen willen skiën en de beginnende en gemiddelde skiër. Een dag heb ik me er héél erg vermaakt, maar of ik 35 km genoeg vind voor een hele skivakantie? Dat vraag ik me af.

6. Ook leuk voor niet-skiërs

Het verbaasde me echt hoeveel leuke tentjes ik langs de pistes zag en wat je nog allemaal kunt ondernemen als je niet zo’n grote ski-fan bent maar wel graag op wintersport gaat. Zo kun je bijvoorbeeld een tochtje met Huski’s maken, een dagje Plovdiv doen of lekker neerploffen in een van de knusse eettentjes voor een stuk varken van het spit (yes!).

Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

8 thoughts on “In Bulgarije op wintersportvakantie, lekker goedkoop

  1. Prachtig daar! En vooral leuk omdat het ook voor niet skiërs leuk is. Mijn vriendje wil héél graag op wintersport, maar ik kan echt niet skiën/snowboarden vanwege mijn ziektebeeld. Zou dit dan misschien een mooie tussenweg zijn?

  2. Ik ben nog nooit op Wintersport geweest, maar als ik aan Wintersport denk, dan denk ik wel aan Oostenrijk/Zwitserland. Bulgarije is een hele goed tip!

  3. Pamporovo is niet alleen het zonnigste skioord van Bulgarije maar van gans Europa! Wel de nodige maatregelen treffen tegen zonnebrand 😉
    Overigens is het er ook veel goedkoper om op restaurant te gaan of een biertje te drinken. Scheelt toch ook al snel een hap in je budget.

  4. Lijkt me heeeel apart om hier naartoe op wintersport te gaan. Ik ga waarschijnlijk in november al, maar dan gewoon naar Oostenrijk. Wel fijn dat het goedkoop is in Bulgarije want het is me toch altijd een pokkedure aangelegenheid!

  5. Wat een goede tip! Ik wil graag weer eens op wintersport, dat snowboard verstoft een beetje in een hoekje. Lekker goedkoop dit, de après-ski is in Bulgarije ook een stuk goedkoper 😉

  6. Wij gaan eigenlijk altijd naar Oostenrijk, maar met twee kinderen begint dat inderdaad wel wat prijzig te worden dus dit klinkt lang zo gek nog niet!

Comments are closed.