5 redenen waarom je moét gaan lenteskiën

Heb je nog geen wintersportvakantie geboekt maar ben je wel van plan om deze winter richting de sneeuw te vertrekken? Ho, stop. Heb je weleens overwogen om te gaan skiën in de lente?

Zoals je misschien wel weet wás ik niet Frankrijks grootste fan wat wintersporten betreft. Dat heb je kunnen lezen in de wintersportbattle tussen Frankrijk en Oostenrijk. Toen wist ik nog niet dat me dat voorjaar het tegendeel bewezen zou worden. En hoe?! Met een meer dan perfecte wintersportvakantie naar La Plagne en Valmorel in de lente. Daar stond ik dan, met maximale lenteskriebels op de gehuurde ski’s.

5 x skiën in de lente in Frankrijk

Ik spreek in deze blogpost uit ervaring, dus schrijf ik in dit geval alleen over lenteskiën in Frankrijk.

1. Langer licht

Oh yes! Een groot nadeel van de winter vind ik dat het zó lang donker is. Doe mij maar de lente. Gaan de liften lekker niet om 16:00 uur maar 17:00 uur dicht. Yesss! En après skiën in de zon is toch ook een stuk beter dan bibberend in de ijskoude wind? Daarbij heb je ook nog lekker de tijd om ’s avonds (na je dag skiën) iets te ondernemen, zoals rodelen of sleeën van de gesloten pistes bijvoorbeeld. Adrenalinekick gegarandeerd.

Skigebied Valmorel

2. Meer zon

Hier kun je niets tegenin brengen. In de lente zijn er nou eenmaal meer zonuren. Iets wat mij heel erg gelukkig maakt. Een wintersport gaat natuurlijk om het skiën, maar het zonnetje maakt een wintersportvakantie voor mij wel af. Een stuk beter dan in een sneeuwstorm belanden. Een nadeel van meer zon in combinatie met sneeuw is natuurlijk dat het sneller gaat smelten. Mij viel de sneeuwkwaliteit in de middag ook alleszins mee, mits je aan de goede kant van de berg blijft. Je moet dus misschien wel wat slimmer je skiroute uitstippelen in de lente, óf het niet erg vinden dat de sneeuw niet altijd perfect is. Hoe hoger je gaat, hoe beter de sneeuw natuurlijk.

3. Je wintersport is goedkoper

Niet alleen zijn vluchten en accommodaties goedkoper buiten het hoofdseizoen, tijdens de lente doen de meeste skiresorts er nog een stapje bovenop: extra korting is altijd welkom. Alsof dat niet genoeg is heb je in de lente ook veel combi-deals. Zo zijn bijvoorbeeld in de lente in veel skigebieden de skipassen voor kinderen gratis, krijg je bij reservering van een accommodatie gratis skiles of krijg je bij aankoop van je skipas gratis toegang tot het zwembad, de bobsleebaan of schaatsbaan.

4. Ideale combinatievakantie

Als je gaat skiën in de lente kun je ervoor kiezen om je alleen op de sneeuw te storten, maar de lente is de tijd bij uitstek om er een echte combinatievakantie van te maken. ’s Ochtends skiën en ’s middags bijkleuren aan het zwembad, ’s ochtends sneeuwschoenwandelen en ’s middags een kookworkshop volgen, ’s ochtends bobsleeën en ’s middags winkelen of naar een festival: you name it. In de lente ben je zeker niet meer alleen op de sneeuw aangewezen. Ideaal dus ook voor fans van de bergen en sneeuw, maar niet per se die hard skiërs. Ben je een daredevil? Dan moet je zeker een vakantie naar La Plagne boeken. Er worden een aantal weken in de lente tijdens Sublicimes verschillende activiteiten georganiseerd (daarover in een latere blogpost meer) waaronder reversed bungee jumping (ENG!) en het maken van een vrije sprong van 12 meter. Ik heb het beide geprobeerd, – ik was er immers toch – maar ik ben best een watje, dus nooit weer.

5. Nergens hoeven wachten

Nog maar weinig mensen hebben ontdekt hoe heerlijk lenteskiën is, en dus is het nergens druk. Niet vechten op het terras voor een plekje in de zon. Geen rijen bij de liften en niet uren wachten bij de verhuurmaatschappij op je skimateriaal. Je kunt gewoon doorlopen. Meer tijd over om lekker te genieten dus.

Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

3 thoughts on “5 redenen waarom je moét gaan lenteskiën

  1. Je hebt vijf goede redenen genoemd om te gaan lente skiën, vooral dat zonnetje lijkt me heerlijk! Of ik moet gaan lente skiën waag ik nog maar te betwijfelen. Ik ben ooit één keer keer in zo’n hal gaan skiën, nou.. daar ging ik dan. Geen flauw idee hoe ik moest remmen en met volle vaart van die berg af. Dus toen ben ik uit pure wanhoop maar met volle vaart tegen de wand aan geskied. Toen ik eenmaal besefte hoe dom dat er uit moet hebben gezin begon ik kei hard te lachen waarop een ouder stel tegen elkaar zeiden: gelukkig, ze leeft nog! Ik ging ook constant op mijn gezicht op die rolbanden/skieliften. Mensen struikelden constant over me heen, zat ik weer in de knoop met die skies. God nee, wat een fiasco was dat.

  2. Ik ben een fervent Winter wintersporter dus ik weet nog niet of ik mijn vakantie naar de lente zou doorschuiven. Terwijl het de laatste jaren best wel kan, want de winter komt de laatste tijd steeds later op gang.
    Voor volgend jaar hebben we alweer geboekt: net als andere jaren in de winter.

Comments are closed.