Goedkoop je tuin opknappen | 6 tips

Sta je uit het raam de tuin in te turen en denk je ‘goh, dit is niet zoals ik mijn relaxplekje deze zomer wil hebben?’. Hulp is nabij! Nu het officieel lente is (yay!) en de klok zelfs al een uurtje vooruit is gezet, laat het warme(re) weer niet héél lang meer op zich wachten. En wachten op de zomer? Waarom zouden we? We willen nú al zonnestralen vangen in de tuin. Kan je tuin wel wat meer lentekriebels gebruiken? Samen met Leen Bakker deel ik vandaag 6 tips hoe je goedkoop je tuin opknapt/een andere look geeft.

Tuinmeubelen Leen Bakker

1. Bepaal een (nieuw) kleurenschema

Je tuin oogt direct luxer als alles bij elkaar past. Je meubels en accessoires hoeven niet allemaal in dezelfde stijl te zijn, maar als je een kleurenschema maakt, lijkt het toch al snel een geheel. Met kussens breng je heel gemakkelijk kleur in je tuin en het ziet er nog sjiek uit ook. Probeer de kleuren van je kussens, meubels en accessoires een beetje af te stemmen op de kleur van de bloemen en planten. Zo staan gele kussens bijvoorbeeld supergezellig bij narcissen. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om alles neutraal te houden en te mixen met neon-kleurtjes als finishing touch.

gekleurde tuinmeubelen - tuin opknappen
Foto: so-deco.fr

2. Geef je tuinmeubels een kleurtje

We hebben geen zin om dagenlang te moeten klussen voordat we op onze tuinstoel kunnen ploffen, toch? Een nieuwe tuinset does the trick. Geeft je tuin gelijk een heel andere look. Kies bij voorkeur een tuinset die je nog heel lang mooi gaat vinden en kies voor één (betaalbaar) accentmeubel. Bijvoorbeeld deze te gekke draadstoel van de foto, die ze ook in ’t roze hebben (€39). Maar Leen Bakker heeft nog veel meer toffe, goedkope tuinmeubelen. Kleine verandering, groot effect! Heb je een oude tuinset die je zat bent? Als je geluk hebt, kun je ‘m voorzien van een likje verf in een andere kleur, waardoor de set weer even mee kan.

tuinverlichting - tuin opknappen
Foto: Beth Kirby/localmilkblog.com

3. Kies voor sfeervolle lampjes

Dit is persoonlijk mijn lievelingstip. Verlichting doet zoveel met sfeer! En als ik het over verlichting heb, bedoel ik niet een (saaie) tuinlamp aan de schuur. Nee, ik bedoel van die partylights. Het liefst nog van die superhippe peertjes die je nu tegenwoordig overal ziet. Zo knus! Ik weet zeker dat je met dit soort lampjes iedere avond in de tuin wilt zitten.

potten met prints - tuin opknappen
Foto via entermyattic.com

4. Schilder bloempotten

Ben je in een creatieve bui? Beschilder dan je bloempotten met een leuk printje. Een simpele terracotta pot koop je al voor een paar euro en een likje verf hoeft ook niet veel te kosten. Wie weet heb je nog wel een busje spraypaint in de kast staan van een vorig DIY-project?

tuinposter
Dit is bijvoorbeeld de tuinposter die bij mijn broertje in de tuin hangt en die ons doet denken aan het weekend dat we met z’n allen (mams + vriend, Wouter en ik) aan het water zaten met een lekker drankje.

5. Hang een tuinschilderij op

Toen mijn moeder voor het eerst een schilderij in de tuin hing, vond ik het maar een gek gezicht. Maar vrolijk is het wel! En inmiddels zie je overal tuinschilderijen en ben ik eraan gewend. het leuke is dat je ze ook helemaal kunt personaliseren. Supergroot je lievelingsfoto van afgelopen vakantie in te tuin hangen om alvast in vakantiesferen te komen thuis lijkt mij een goed idee! Ik geef trouwens een tuinschilderij weg, en je kunt nog meedoen met de winactie!

6. Lok vlinders naar je tuin met een vlinder-voederschaal

Ben je ook zo dol op vlinders maar weten ze jouw tuin nooit te vinden? Voordat een vlinderstruik volgroeid is, ben je wel een tijdje verder. Een felgekleurde vlinder-voederschaal is een leuke goedkope optie én heel eenvoudig zelf in elkaar te knutselen. Nectar maak je ook heel gemakkelijk zelf, met 1 el suiker en 9 el water. Ik ben benieuwd hoeveel verschillende vlindersoorten jij vanuit je zonnestoel spot deze lente.

Ga jij nog aan de slag in de tuin om er het perfecte relaxplekje van te maken?

2 thoughts on “Goedkoop je tuin opknappen | 6 tips

  1. Klopt het dat die stoel niet in het geel bij de Leen Bakker is? Welke stoel bedoel jij met de roze? Ben benieuwd 🙂

Comments are closed.