Nieuw & beter: haarproducten van Etos | o.a. Sea Salt Spray

Ik ben dol op de producten van Etos eigen merk. En ja, dat was ik al voordat ik Etos Friend werd. Mijn lievelings? De lipsticks, een parfum, nagellak, highlighter én sinds kort ook 2 van de 3 haarproducten waar ik in deze blog over vertel. Zo heeft m’n L’oréal haarlak plaats moeten maken voor de Etos Gel Spray en is de Andrélon sea salt spray ingewisseld voor die van Etos. Nu heb ik eigenlijk al verklapt wat ik ervan vind hè?

Etos haarverzorging

Vernieuwde en verbeterde haarproducten

Wist je dat de haarstyling-lijn van Etos uit maar liefst 20 producten bestaat? En de bestaande lijn is uitgebreid, in een nieuw jasje gestoken en niet geheel onbelangrijk: verbeterd! De Hair Oil, Sea Salt Spray en ’t haarserum zijn nieuw. Ik heb dus 2 van de nieuwe producten uitgeprobeerd. De Hair Oil zat al in het bestaande assortiment.

Even tussendoor: die verpakking is toch weer hartstikke leuk? Lekker basic, mooi vormgegeven en functioneel.

Ik ben van nature niet bepaald gezegend met een volle bos haar. Steil, plat en piekerig. Sea Salt Spray en haarlak (of in dit geval Gel Spray) kunnen niet ontbreken in mijn dagelijkse haarroutine. Andrélon en L’Oréal moesten dus ‘even’ plaatsmaken tijdens de test, maar zijn inmiddels de deur gewezen.

Etos haarverzorging sea salt spray

Etos Sea Salt Spray | €4,99, (150 ml)

“Geeft je haar extra textuur en body voor een nonchalante beach look met een natuurlijke slag. Geeft in droog haar vooral textuur. Gebruik voor meer volume de föhn.”

Er was maar 1x nodig en toen wist ik dat ‘ie altijd zou blijven. Yay. Deze Sea Salt Spray doet wat ‘ie belooft. Geeft textuur en body en heel belangrijk: plakt niet en maakt m’n haar niet vettig of zwaar.

olie gel spray etos haarverzorging

Etos Hair Oil | €3,99 (125 ml)

“Een olie speciaal voor beschadigd haar die intensief verzorgt zonder het haar vet te maken. Voorkomt tevens pluizen en maakt het haar zacht en handelbaar.”

Ik ben altijd een beetje bang voor olies en serums omdat mijn haar heel snel vet wordt. Deze Hair Oil heeft me gelukkig wel verbaasd. Ik heb tegenwoordig zo’n Chopstick Curler van Carmen. Daar komt deze olie mooi bij van pas. Eerst gebruik ik seasaltspray, daarna krul ik m’n haar, werk ik pluis weg met de Etos Hair Oil en tenslotte fixeer ik de krul met Etos Gel Spray. Supercombi.

Etos haarverzorging sea salt spray

Etos Gel Spray | €1,99 (150 ml)

“Speciale gelspray die de sterke fixatie van een gel combineert met het gemak van een spray. Plakt niet na het opdrogen, geeft een extra sterke hold met een langdurige fixatie.”

Yes! Wat een winner is dit. Het stink niet zoals haarlak (al ruikt die van L’Oréal oprecht lekker) en je krijgt er niet zo’n chemische ‘smaak’ van ik je neus en mond. Nee, je moet het niet opeten. Dat snap ik. Als je flink met haarlak in de weer bent ontkom je er niet aan. Ik spray een paar pompjes in m’n haar en kan het nog net op tijd in model knijpen voordat het ‘opdroogt’. Het enige nadeel aan deze spray is dat ‘ie vrij ‘nat’ is, waardoor je haar ook tijdens gebruik weer in kan zakken. Dit is een keeper. Ruikt fijn, geeft een mooi resultaat en is lekker goedkoop.

Nou, wat een enthousiasme hè? Ja, ik kan er ook niks aan doen. De producten zijn lekker betaalbaar en doen het gewoon goed. Stuk voor stuk blijvertjes. En duim nu heel hard dat ze binnenkort een droogshampoo in het assortiment opnemen!