Goedkope Etos-geurtjes voor iedere dag | 50 ml voor €9,99

Ik heb een lievelingsgeurtje. Een parfum die al meer dan 8 jaar op nummer 1 staat. Onevenaarbaar. Het was een cadeautje. Voor m’n afstuderen. Niet van m’n ouders of toenmalige vriend. Nee, van de marketingdame van het theater waar ik m’n afstudeerscriptie schreef. Ze was zelf op pad gegaan om een luchtje uit te zoeken dat bij mij past. Iemand een geurtje cadeaugeven kan gevaarlijk zijn. Bullseye is het bijna nooit. Maar die keer wel. Chanel Chance Au Fraiche mocht ik uitpakken op mijn laatste stagedag. Nooit meer is er een parfum geweest die ik lekkerder vind ruiken dan deze. Inmiddels zijn we wel meerdere flacons en honderden euro’s armen, maar geen enkel geurtje komt in de buurt.

Etos goedkope geurtjes elke dag

Maar ik spuit niet iedere dag met Chanel in het wilde weg. Dat vind ik zonde. Mijn Chanel (en Otentic, maar daar in een andere blog meer over) bewaar ik voor bijzondere gelegenheden. Of voor dagen dat ik het nodig heb. Qua alledaagse geurtjes wissel ik heel veel. Uit onderzoek blijkt ook dat vrouwen graag variëren in geuren, aangepast aan hun stemming, kledingstijl of de gelegenheid. Zo ook ik. Van de eau de toilette van WE FASHION tot een zomers geurtje van Elizabeth Arden, een luchtje van Mexx (Woman) dat ik al 100 jaar gebruik én Etos-geurtjes.

Etos goedkope geurtjes elke dag

4 lekkere, goedkope eau de toilettes | 50 ml voor €9,99

Afgelopen jaar lanceerde Etos eigen merk haar eigen geurlijn met 4 toegankelijke eau de toilettes voor €9,99 per stuk. Wat een koopie. Voor ieder wat wils: bloemig of fris. Etos gelooft er namelijk ook in dat lekker ruiken en jezelf verwennen helemaal niet duur hoeft te zijn! Wist je trouwens dat deze Etos-geuren een Beauty Astir Award gewonnen hebben in de categorie parfum? De producten werden het afgelopen jaar door een vakkundige beautyjury onderworpen aan strenge tests en werden als beste gekozen. En dat staat gewoon voor €9,99 bij Etos bij jou om de hoek.

Etos goedkope geurtjes elke dag

Als het maar niet goedkoop naar ‘oma’ of ‘wc-verfrisser’ ruikt

In m’n Etos Friend-box (als je niet weet wat dit is, lees dan dit artikel even waarin ik vertel wat het inhoudt om Etos Friend te zijn) kreeg ik 2 Etos-geurtjes: Forever love en Evening kiss. Die boxen blijven me tot nu toe verrassen. Ook geurtjes vind ik te gek om te testen, maar ik ben wel vrij kritisch. Ik houd niet van sterke geurtjes en vind al snel iets naar ‘oma’ of ‘wc-verfrisser’ ruiken. Gelukkig was dit niet het geval bij deze geurtjes. Ze zijn heel toegankelijk en ruiken heel ‘jong’. Van de 2 bloemige geuren die ik de afgelopen weken heb uitgeprobeerd, is Evening kiss mijn favoriet. Stiekem ben ik nu ook heel nieuwsgierig naar de 2 andere geuren (Sapphire sky en Dreamy garden) en is de kans groot dat ik die binnenkort aanschaf. Voor €9,99 kun je geen miskoop doen en ik zag dat er in Sapphire sky citrusvruchten zitten, gecombineerd met musk. Een té fijne combi.

Luchtjes proberen te omschrijven is heel lastig, maar there we go. Ik doe toch een poging.

Etos goedkope geurtjes elke dag

Hoe ruikt de goedkope Etos-geur Forever love?

Deze geur is best bloemig. Niet gek, want er zit onder meer jasmijn, roos, vanille en amber in. In het begin is dit geurtje een beetje fruitig, maar naarmate je ‘m langer draagt wordt hij wat ‘serieuzer en volwassener’. Een kruidig en een tikje gourmand noemt Etos het zelf. Een verleidelijk geurtje.

Belangrijkste geurnoten: cassis, roos en patchoeli.

Etos goedkope geurtjes elke dag

Hoe ruikt de goedkope Etos-geur Evening kiss?

Ik heb beide geurtjes gedragen zonder dat ik ook maar iets gelezen heb over geurnoten. Ik wilde niet bevooroordeeld zijn. Ik weet namelijk inmiddels welke geurnoten ik keer op keer voor val en welke ik bij voorbaat al naar van word. Dit geurtje vond ik direct lekker en rara, er zit hout in. Eén van mijn lievelingsingrediënten als het op geur aankomt. Ik kan deze geur nog lastiger omschrijven dan Forever love. Toen ik ‘m opspoot vond ik ‘m in eerste instantie vreemd en bijzonder, maar het maakte me wel nieuwsgierig. Alles behalve vies dus! Lekker op een gekke manier. Wat zegt Etos er zelf over?

“Deze moderne klassieker bevat een geraffineerde mix van witte bloemen met hout en gourmandnoten. Het warme, kruidige hart zorgt voor een onweerstaanbare aantrekkingskracht, terwijl peer en oranjebloesem het geheel toch heel elegant houden.”

Belangrijkste geurnoten: roze peper, oranjebloesem, koffie.

Etos heeft een goede neus aan de haak geslagen

Met goedkope luchtjes kun je heel makkelijk de plank misslaan, maar bij Etos heeft het heel goed uitgepakt. “Het is een trend aan het worden in parfumland: huismerken die in zee gaan met gerenommeerde ‘neuzen’ voor een toegankelijke geurcollectie”, volgens jury van de Beauty Astir Awards. Daarom kun je met een gerust hart een tientje investeren in éen (of meer) van deze luchtjes. Ik ben benieuwd welke bij jou past!

2 thoughts on “Goedkope Etos-geurtjes voor iedere dag | 50 ml voor €9,99

  1. Ik heb al enorm veel positiefs gehoord over deze Etos geuren! Ik ga ze zeker eens besnuffelen want ik vind het ook zo’n zonde om mijn dure parfums zomaar in het rond te sprayen.

  2. Wat leuk om te lezen dat de Etos geuren zo goed in de smaak vallen dat ze zelfs een award hebben gewonnen. 🙂 Ik denk dat ik mezelf ook eens ga trakteren op zo’n geurtje van Etos. Ik ben namelijk nog op zoek naar een echte winterse geur.

Comments are closed.