Mijn stoofpeertjes-cocktail op de kaart bij ’t INK Hotel

Ik heb vorig weekend de hele tijd met een grote glimlach rondgelopen. De INK Cocktail Challenge had daar een groot aandeel in. Ik schreef al eerder over de uitdaging buiten mijn comfortzone die ik aanging. Ik koos ervoor om tóch mee te doen met een cocktailwedstrijd terwijl ik echt alles behalve een cocktailexpert ben. Om dicht bij mezelf te blijven deed ik zelfs mee met een mocktail.

INK Hotel Cocktailwedstrijd - cocktail stoofpeer
Sssst. Cocktailartist aan het werk.

Boem zei de cocktailshaker

De opdracht? Bedenk een cocktail met een geheim herfstingrediënt voor de kaart van het INK Hotel in Amsterdam. Wekenlang heb ik mijn collega’s en broertje gestalkt om te brainstormen over hoe ik die cocktail in elkaar ging flansen en met welke ingrediënten. Ik probeerde m’n shake-skills wat op te poetsen, maar die waren zeker niet om over naar huis te schrijven. De cocktailshaker die ik thuisgestuurd had draaide overuren en besloot na een domme actie van mij – nooit koolzuurhoudende dranken meeshaken – compleet over me heen te ontploffen. Oh yes. Typisch Marloes.

INK Hotel Cocktailwedstrijd - cocktail stoofpeer
Zo hoort het wel!

Het moment suprême

Op de dag van de wedstrijd was ik best een beetje zenuwachtig – niet goed kunnen slapen enzo, zo suf –, maar zodra het originele event in de Pressroom Bar begon, was het alleen maar leuk! Ik ben weer 3 cocktailrecepten rijker en weet inmiddels het verschil tussen een cocktail shaken, stirren en builden. Tijdens mijn moment of fame achter de bar bleef de dop van de shaker erop (WINNING!) en stond m’n stoofpeertjes-mocktail in no time op de jurytafel.

INK Hotel Cocktailwedstrijd - cocktail stoofpeer
De jury in overleg.
INK Hotel Cocktailwedstrijd - cocktail stoofpeer
Ik kán het wel.
INK Hotel Cocktailwedstrijd - cocktail stoofpeer
Dit is ‘m dan!

Na serieus beraad van de cocktailexperts werd de winnaar bekendgemaakt. Hoewel hij lekker én bijzonder was, had ik er geen enkele seconde rekening mee gehouden dat mijn vreemde eend in de bijt weleens een winnaar zou kunnen zijn. Maar, jawel hoor! Een maand lang staat mijn stoofpeertjes mocktail/cocktail op de kaart van ’t INK Hotel. Té bizar en tof. Ready om toeristen en locals te verrassen. Wat een avontuur! Gaat dat zien en proeven. Een bezoek aan de Pressroom Bar is sowieso de moeite waard. Helemaal als je een voorliefde voor schrijven hebt. Je zult je er hoe dan ook thuis voelen.

Eerst raad ik je aan om de geperfectioneerde versie van mijn stofpeertjes-cocktail bij ’t INK Hotel te proeven. Later verklap ik het recept op Budgetproof.nl. Flauw? Misschien. Ga nou maar proeven!

INK Hotel Cocktailwedstrijd - cocktail stoofpeer