Een designitem als eyecatcher van je interieur: zo kan het budgetproof

Details zijn tof, bepalen sfeer en geven je interieur echt een persoonlijkheid – jouw persoonlijkheid. Maar stiekem heeft iedere kamer wel één showstopper nodig. Dat kan een erfstuk zijn, maar bijvoorbeeld ook een spiksplinternieuw designitem zoals een designbank. Samen met woonwinkel Lumz geef ik tips hoe je met 1 designitem al een grootst effect creëert.

Beeld: Lumz.

Ik hoor je denken: ‘een designeritem is duur’. Yup. Vaak wel. Maar vaak ook het investeren waard. Ze zijn de showstoppers en eyecatchers van je interieur die de kamer van mooi naar ‘wauw’ brengen. En je hoeft er niet 10 in je huis te hebben staan. Spaar bijvoorbeeld voor een geweldige designbank waar je jaren mee vooruit kunt of ga voor andere meubels die niet zo trendgevoelig zijn. Een bijzondere kleur op de muur of een marmeren tafel: trendy, maar misschien ben je er binnen een aantal jaar wel op uitgekeken. Denk er dus goed over na wat – wat jou betreft – de investering wél waard is. Waar raak je niet zo snel op uitgekeken?

Beeld: My Domaine. Ultieme wooninspiratie voor mijn volgende huis!

Gebruik een spiegel als blikvanger

Spiegels zijn niet alleen mooie eyecatchers, ze vergroten de ruimte ook nog eens direct. Win-win dus. Een mooie, grote spiegel kan kostbaar uitpakken, maar hij zal niet snel ‘uit de mode’ raken. Spiegels zijn nou eenmaal niet zo onderhevig aan trends. Fijn als je er – lekker budgetproof – lang van wilt kunnen genieten.

Deze droombank (Vivilla Rockfeller) kost € 1.844,99 bij Lumz.

Een designbank als showstopper

O, wat droom ik toch van een designbank. Eerlijk: ik heb nu in mijn huis helemaal geen bank. Mijn bed is mijn bank. Maar ik m’n dromen plof ik ’s avonds op zo’n stoere, camelkleurige hoekbank van leer. Al zou ik ook dolgraag zo’n fluwelen bank met knopen hebben: wel in een opvallend kleurtje dan. Go big or go home. O, en eerst maar even een koophuis. Zou het er dit jaar van komen? Kan niet wáchten om in te richten!

Beeld: InteriorBreak.it. Die gordijnen, hallo! Maken de kamer direct een stuk warmer.

Gordijnen als eyecatcher

Verander je gordijnen of raambekleding en je hebt direct een heel andere kamer. Echt! En gordijnen hoeven tegenwoordig helemaal niet duur meer te zijn. Zeker niet als een standaardmaat aan jouw gordijnrails past. Zo heb ik een vriendin die andere gordijnen heeft voor ’s zomers en ’s winters. Tijdens de donkere maanden hangen er prachtige, groene velvet gordijnen voor een luxe, knusse sfeer. In de zomer haalt ze een paar gordijnen van zolder die flowy en licht zijn voor het ultieme zomergevoel.

Beeld: skonahem.com. Love, love, love de combinatie van steigerhouten tafel en mismatchende stoelen.

Laat de eettafel het werk doen

Vaak dient een eettafel niet alleen als tafel waaraan je eet, maar ook als plek waar het gezin samenkomt en soms zelfs als bureau. Hij moet daarom praktisch zijn, maar dat betekent niet dat hij de show niet mag stelen. Ga voor groot en ruwe materialen zoals hout of beton. Extra leuk als het stiekem een beetje botst met de rest van het interieur. Zet er een aantal gemixte eetkamerstoelen aan en je bent all set. Die stoelen kun je trouwens ook eenvoudig wisselen voor een andere sfeer of look.

Zoals je ziet hoeft het bij jou thuis niet vol te staan met designitems om voor dat spetterende interieur te gaan waarbij je ‘wauw’ denkt. Heb jij toevallig een meubelstuk op het oog waar je van droomt en voor spaart?

2 thoughts on “Een designitem als eyecatcher van je interieur: zo kan het budgetproof

Comments are closed.