Natuurlijke huidverzorgingslijn van Boots | Botanics

Yoga, mindfulness, superfood… het zorgt er allemaal voor dat je je goed voelt en dat ook uitstraalt. Yoga doe ik niet meer, mindful ben ik nou niet bepaald (wil ik wel graag leren) en de meeste superfoods heb ik na een paar keer proberen uit m’n ‘dieet’ geschrapt. Maar m’n huid kan soms wel wat extra hulp gebruiken. Ik probeerde iets nieuws: de natuurlijke huidverzorgingslijn van Boots – Botanics. Nu in een nieuw jasje en ook in Nederland verkrijgbaar!

boots botanics - natuurlijke huidverzorging

“Botanics gebruikt de kracht van planten om je huid net dat beetje extra te geven, dat nodig is om er overal en altijd goed uit te zien. Er is een plantenextract voor elk huidtype. Zo zorg je ervoor dat je huid er gezond uitziet en het is ook nog eens goed voor je portemonnee.”

“Zo zorg je ervoor dat je huid er gezond uitziet en het is ook nog eens goed voor je portemonnee.”

Betaalbare, natuurlijke huidverzorging zonder poespas

Voor de ontwikkeling van Botanics werkt Boots samen met de meest vooraanstaande plantenexperts ter wereld, namelijk Kew, de koninklijke botanische tuinen in Londen. Hierdoor maken ze alleen producten met ingrediënten die écht werken. De plantenextracten die gebruikt worden in Botanics zijn kwaliteitsproducten, effectief en duurzaam, waardoor je erop kunt vertrouwen dat je kiest voor natuurlijke, veilige en geloofwaardige huidverzorgingsproducten.

Nog een aantal andere voordelen:

  • Geen parabenen, sulfaten, minerale oliën of paraffine.
  • Duurzaam geproduceerde ingrediënten met verpakkingen die na gebruik gerecycled kunnen worden.
  • Nooit getest op dieren of (afgeleide) ingrediënten in de formule die schadelijk zijn voor dieren.

Voor ieder huidtype wat wils: 5 verschillende lijnen

Boots Botanics heeft verschillende verzorgingslijnen, 5 om precies te zijn, voor verschillende huidtypen en behoeften. de namen spreken voor zich:

  • Organic
  • All Bright (uit deze lijn probeerde ik een aantal producten)
  • Hydration Burst
  • Radiant Youth
  • Triple Age Renewal

Mijn ervaring met de producten uit de ‘All Bright’-lijn

Het belangrijkste ingrediënt van deze lijn is extract van de hibiscusplant, wat er voor zorgt dat je huid gaat stralen. Ik testte 3 producten: de nachtcrème, face scrub en het serum.

Botanics All Bright Nachtcrème | € 8,95 (50 ml)Boots Botanics - nachtcreme

Botanics All Bright Nachtcrème is een hydraterende nachtcrème die dode huidcellen verwijdert wanneer je slaapt. Daarnaast zorgt het hibiscusextract voor een heldere en egalere teint.

Botanics All Bright Radiance Concentrate Serum | € 10,95 (25 ml)Boots Botanics - serum

“Het Botanics All Bright Radiance Concentrate Serum is een effectief serum. Het verbetert je huidtextuur en teint, waardoor je gehele uitstraling verheldert. Het voelt licht aan op de huid en trekt door de lichte textuur snel in.”

Botanics All Bright Face Scrub | € 6,95 (75 ml)Boots Botanics - scrub

“De Botanics All Bright Face Scrub is een reinigende gezichtsscrub. De fijngemalen walnootschillen en fijngestampte abrikooszaadjes reinigen de doffe huid in enkele seconden op een natuurlijke manier. De toegevoegde hibiscus is rijk aan AHA’s die de huid verhelderen en een glanzende, stralende teint geven. Je huid voelt weer schoon en glad aan.” Hoe vaak gebruiken? Ongeveer 2 á 3 keer per week voor een optimaal resultaat.

boots botanics - natuurlijke huidverzorging

Wat vind ik ervan?

Allereerst: de verpakking is echte eye candy. Staat fantastisch in je badkamer. Yes! Word ik al blij van. Dan natuurlijk echte verwennerij voor je huid door de volledig natuurlijke ingrediënten en eliminaties van allerlei soorten ‘nasties’. Dat geeft me gewoon een goed gevoel! Net als het prijskaartje. Heel goed te doen, zeker voor producten die je zo’n luxegevoel geven. Ook de werking van de producten bevalt me goed. Ze hebben geen wonderen verricht, maar zijn fijn in gebruik en mijn huid gaat er best lekker op. Vooral het serum vind ik echt verwennerij. Voel me direct een luxepoes om op deze manier m’n huid een natuurlijke boost te geven. Zeker een aanrader dus om jezelf cadeau te doen.