Inspiratie: Eames-stoel

Eames look a like replica

Credits foto 1 & 2

Er komt een moment in je leven dat je een Eames-stoel in je interieur mist. Haha oke, dit is een beetje overdreven, maar de Eames-designstoelen zijn écht enorm gewild. Al jarenlang. Een echte classic dus, een design-icoon. Zoiets als een Chaneltas, maar dan voor je interieur.

Kies je een Eames-stoel look-a-like of een echte?

Goed, het is zover. Je hebt je zinnen gezet op zo’n designstoel. Dan komt de vraag of je er het geld voor over hebt. €255 voor een plastic stoel is behoorlijk wat! Spaar je even door of ga je op zoek naar een betaalbaarder alternatief? Het gaat mij namelijk helemaal niet om het ‘merkje’ maar om de vorm en het ontwerp. Daarom zit ik al jaren achter m’n computer op een Eames-stoel look-a-like. De mijne is zwart trouwens. Lang niet zo comfortabel als een echt bureaustoel, maar mooi is ‘ie wel.

Eames look a like replica

Credits foto 3

Ik kreeg afgelopen maand een mailtje van de interieurwebshop Eyoba, en daar hebben ze superleuke stoelen die geïnspireerd zijn door de Eames-stoelen zag ik toevallig. Zelfs in verschillende vrolijke kleurtjes. Aangezien m’n blogpost over het Beni Ouarain look-a-like kleed ook zo in de smaak viel, zal ik proberen vaker betaalbare alternatieven te tippen op het gebied van interieur, zoals nu deze goedkope stoelen die wel erg lijken op de Eames Side Chair DSR. Ik zag bij Eyoba dus een paar superleuke stoelen in verschillende kleurtjes, waaronder: geel, rood, zwart, grijs, wit en turquoise, die ik jullie niet wilde onthouden. Dit is ‘m. Hij kost €75. Het is geen volledige kopie, maar dat moet je ook niet willen als je niet bereid bent de prijs te betalen voor een echte designerstoel.

Eames look a like replica

Kijk vooral ook even naar de inspiratieplaatjes in deze blogpost en word verliefd! Ik zou een moord doen voor zo’n mooie, grote, lichte ruimte waarin ik een lange houten tafel zou zetten met een paar van deze stoelen. Vergeet het Beni Ouarain-kleed daarbij niet ;).

Wat vind jij van de Eames-stoel? Vind je deze stoel ook zo leuk? Of ga je liever voor de beroemde rocking chair of de stoel met houten poten? Of ben je helemaal niet van de designmeubels en ga je liever voor barokke of landelijke meubels?

Eames look a like replica

Credits foto 4

7 thoughts on “Inspiratie: Eames-stoel

  1. Superleuk dat ik ze bij jou voorbij zie komen. Ik heb ze bij mij thuis staan en ze passen overal bij, zijn echt top stoelen.

  2. Ik ben zelf meer fan van de DSW-versie (dus die met houten onderstel). Heb zelf 1 kopie in huis maar zijn aan het sparen voor 2 echte, die we binnenkort gaan bestellen. Ik vind ook dat je af en toe maar in je buidel moet tasten voor een stuk dat je écht wilt. Er heeft namelijk iemand (ontwerper/designer) hard gewerkt aan iets en dat mag je dan ook steunen vind ik.

  3. Ja, deze stoelen zijn echt heel mooi. Ik heb de replica’s, 4 witte exemplaren met houten poten en zwart detail voor om de keukentafel. Ik ben nog altijd heel bij met deze keuze.

  4. Ik vind Eames-stoelen prachtig! Zelf heb ik een look-a-like van de kwantum. Eigenlijk wil ik er ook nog een schommelstoel van!

  5. Yay, deze stoelen zijn helemaal geweldig! Ik heb ook de look-a-like; eentje met leuningen aan de eettafel en eentje zonder op mijn kantoortje. Ze zitten nog eens best lekker ook, hihi 😉

Comments are closed.