DIY: poster vlees koe/varken [niet voor veggies]

De veggies zullen hier wel niet blij van worden, maar hey: ik hou nou eenmaal van vlees. En ja, ik ben me er heel bewust van dat we dieren opeten. Nee, ik heb geen koe of varken geslacht, maar een ‘schilderij’ gemaakt voor in de keuken. Na m’n Andy Warhol Moderna Museet poster was het wel weer eens tijd voor een nieuwe DIY voor aan de muur. Dit is hoe het begon: Dat m’n broertje een enorme foodie is, dat weten jullie inmiddels. Ik vertelde dat o.a. in de blogpost over de Breaking Bad snijplank. Toen we uit eten waren (een eeuw geleden) hingen er in het betreffende restaurant grote stempelschilderijen aan de muur. Zoiets wilde Wouter wel voor in z’n huis. Nou, dat doe ik wel even riep ik! Zo’n abstract groot schilderij met Nederlands thema ging me wel lukken dacht ik. Nu was het deze maand eindelijk zover dat m’n broertje (weer) op zichzelf ging en vroeg ik hem wat ik dan voor ‘m moest maken. Change of plans. Hij wilde graag een schilderij voor in de keuken. Zo een als de bekende ‘vleesposters‘. Uhhhh okay. Dat was een hele andere uitdaging. Niets abstracts en een beetje in het wilde weg stempelen. Natuurlijk had ik ook gewoon de printables op Etsy kunnen bestellen, maar nee. Ik had beloofd dat ik een schilderij ging maken. Dus daar ging ik.

DIY vlees poster koe varken

Ik had de schildersdoeken, verf en kwasten al laaaaang geleden gekocht bij Action, maar het kwam er steeds maar niet van. Hoe leuk ik een beetje knutselen ook vind, m’n to-do-lijstje was altijd te lang. Ik kwam dus nooit aan deze DIY toe. Totdat m’n broertje’s verjaardag in zicht was. 2 dagen voordat hij 25 werd stortte ik me toch maar op het beloofde schilderij: een koe. En hey, als ik dan toch bezig was kon een varken er ook nog wel bij. Binnen een paar uurtjes had ik deze leukerds voor in de keuken gemaakt! Ik zou ze zelf het liefst met witte achtergrond gemaakt hebben (ik hou van alles wit!) maar m’n broertje houdt van donker, dus tja. Zijn meubels zijn allemaal grijs/taupe/zwart en hij heeft een antraciet muur, dus daar passen deze schilderijen goed bij! In een blogpost van vorige maand hebben jullie al kunnen lezen dat ik voor m’n broertje op zoek was naar mooie meubels en dat ik toen heel lang bij OTTO ben blijven hangen. Ik liet een aantal mooie lampen zien, maar ook qua meubels hebben ze genoeg om direct een complete make-over van je woning te willen! Zo ideaal ook om meubels online te bestellen, dat scheelt weer gezeur met een te kleine auto of het huren van een boedelbak. Bij een volgende verhuizing kies ik daar zeker weer voor! Tijdens het schrijven van dit artikel werd ik nieuwsgierig hoe het daar eigenlijk met de woonaccessoires zoals schilderijen zit (voor het geval je een DIY niet zit zitten), en ik kan je vertellen dat ik er in ieder geval heel erg hebberig van werd… Mijn interieur is gewoon nooit af.

Een rondje Action voor de benodigdheden

 • Zwarte & witte verf (of gewoon grijs en wit), acryl of plakkaat: who cares 😉 (plakkaatverf €0,89 per fles, acrylverf €2,95 voor 5 kleuren)
 • Schildersdoek 40×50 cm (€1,99)
 • Grote kwast (van Eyck schilderpenselen €0,99)
 • Kleine penselen (artist penselenset 10 delig €1,49)
 • Watervaste stift (€0,99)

Deze 2 schilderijen hebben me dus samen €11,29 gekost.

DIY vlees poster koe varken
DIY vlees poster koe varken

Stappenplan voor dit DIY varkens- en koeienschilderij

 1. Teken met potlood uit de losse pools een koe/varken. Voorbeelden op Google opzoeken mag ;).
 2. In mijn geval moest ik de verf nog mengen in de juiste kleur omdat ik van te voren niet had bedacht dat de achtergrond grijs ging worden.
 3. Verf de achtergrond allereerst rondom het dier met de kleine kwast. Zo kun je niet per ongeluk met de grote kwast het figuur verpesten.
 4. Schilder de complete achtergrond (dit zul je als het gedroogd is moeten herhalen om vlekken te voorkomen, het is net een muur).
 5. Kleur het dier in met witte verf.
 6. Laat een nachtje drogen, of zet de föhn erop.
 7. Zet stippellijntjes met een watervaste stift om de stukken vlees te scheiden.
 8. Schrijf met de stift in de juiste vakken om welk stuk vlees het gaat.
 9. Tadaaaa: klaar!

Ik vind het bijna zonde dat ik ze weg moet geven want zoals je ziet, staan ze ook leuk in mijn interieur.

DIY vlees poster koe varken
DIY vlees poster koe varken
DIY vlees poster koe varken
DIY vlees poster koe varken

Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

4 thoughts on “DIY: poster vlees koe/varken [niet voor veggies]

 1. Dat zijn wel gave schilderijtjes geworden! 🙂 Niet te koop, toevallig? 😉

  Toevallig was ik laatst nog zulke afbeeldingen aan het pinnen op Pinterest. Het lijkt me echt super gaaf om zoiets ook in m’n toekomstige keuken te hebben! Geschilderd op canvas, getekend op schoolbordverf, wauw ik vind het cool!

Comments are closed.