Iedere week je huis opnieuw inrichten

Sinds ik afgelopen juni het appartementje waar ik nu woon mocht inrichten, heb ik de smaak te pakken! Een beetje teveel smaak. Ik woon namelijk op 27m2, dus erg veel plek is er niet voor álle leuke interieur-items die ik het liefst mee naar huis zou nemen. Ik wil dan ook iedere week m’n huis opnieuw inrichten. Niet dat ik niet blij ben met m’n inrichting. Héél blij. Heel veel wit, gezellige kussentjes, hier en daar wat industriële accenten. Love it! Daarom doe ik gewoon heel veel aan interieur-windowshopping online. Maar nu mag de interieurstylist in mij weer aan de slag. M’n broertje gaat – weer – op zichzelf. Dat betekent dat ik ideeën aan mag dragen, alleen hebben we allebei een hele andere smaak. Ik hou van wit, hij houdt van donker. Maar één dingetje hebben we wel gemeen: een industriële touch mag!

De foto uit het Parool / AD die in mijn appartementje gemaakt is door Rink Hof:

Dat m’n broertje weer een eigen stek heeft is precies de reden dat ik 2 weken terug op een zaterdag de drukte in de IKEA aandurfde. We moesten wat betaalbare inspiratie opdoen. Vooral de compleet ingerichte woonruimtes zijn zou leuk. Aangezien ik m’n eigen huisje niet weer helemaal opnieuw kan inrichten, wil ik wel met zo’n IKEA-kamertje aan de slag. Ik besloot ze te tweeten. You never know. Ik moest maar komen solliciteren, nee, dat was nou niet echt de bedoeling ;). Jammer. Dan maar weer verder online windowshoppen. Uit het bezoekje aan IKEA kwam trouwens ook niet veel. Een paar schaaltjes en een schilderij gingen er mee naar huis. Aangezien de inrichting van zijn huisje dus nog wel een tijdje kan gaan duren, besloot ik erover te bloggen. Vandaag over lampen.

Verlichting is zo’n belangrijke sfeermaker

Je zou je erin vergissen, maar verlichting is één van de belangrijkste dingen in huis waar je sfeer mee kunt creëren. Niet zozeer alleen met het uiterlijk van de lamp, maar vooral ook met het soort licht dat hij geeft. Ik heb thuis veel geel licht voor gezelligheid. In m’n huis staan tig lampen, waarvan er maar een paar aangesloten zijn, haha. Ik hou gewoon van bijzondere lampen. Daarom verzamelde ik er een paar online die ik sowieso dolgraag naar huis zou willen klikken. Ik denk – weet – dat m’n broertje niet zit te wachten op een tutu-lamp, maar die andere mooie lampen zouden net zo goed mooi staan in zijn benedenwoning.

Brilliant tafellamp van metaal en glas | €39,99 | Otto.nl

Brilliant hanglamp met enkele fitting | €44,99 | Otto.nl

IKEA PS 2012 staande lamp | €119,- | Ikea.nl

Brilliant hallogeen tafellamp Rider | €39,99 | Otto.nl

Hanglamp Birke | €29,95 | Woonexpress.nl

Brilliant hanglamp Leuchten | €59,99 | Otto.nl

Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

18 thoughts on “Iedere week je huis opnieuw inrichten

  1. Ik vind het ook altijd leuk om interieruspulletjes te snuffelen, ook al heb ik geen plek.

  2. Oh gossie, dat lampje met die roesjes. Wat leuk dat je zo kan genieten van interieur inrichten, dus HEEL fijn dat je bij je broer in huis aan de slag kunt gaan!

  3. Sinds ik ook mijn eigen stekkie heb, ben ik helemaal into interieur. Ik betrapte me er zelf laatst op dat ik die ene hippe theepot van de bijenkorf best voor mijn verjaardag zou willen krijgen. Een vriendin (die nog thuis woont) keek me met scheve ogen aan, haha. Best begrijpelijk.

  4. Ik heb helaas een nog veel kleinere kamer dus heel veel aanpassen kan ik helaas niet, maar inspiratie opdoen op pinterest kan gelukkig altijd:) Die tweede lamp in dit artikel is trouwens echt heel gaaf!

  5. Ohh.. die staande lamp van IKEA die is zó pretty! Heb hem al een aantal keer in de winkel gezien, ik ben echt verliefd.

  6. ooooh, interieur, dat is me een ding, haha. Ik kan elk weekend wel richting de stad en verbouw dan het liefst alles weer. Niet omdat het niet leuk meer is.. maar omdat het zoeken naar en het opnieuw inrichten zo geweldig leuk is! Pinterest is verslavend en zorgt voor nog meer huuhumm veranderingen. Oeps! leuk artikel :)!

  7. Ik vind verlichting echt een van de moeilijkste dingen om te kiezen qua inrichting, serieus! Ik ben echt al weken op zoek naar een mooie en sfeervolle (en budgetproof) staanlamp voor de living, ik zoek nog even verder…

Comments are closed.