Polette: gevaarlijk verslavend voor (zonne)brildragers

Online bril bestellen Polette

In 2011 ging ik aan de bril. Niet geheel vrijwillig, maar omdat ik wel érg m’n best moest doen tijdens colleges om de slides te volgen. Zo laat had ik het die avond daarvoor toch niet gemaakt? Het werd een brilletje voor veraf. -0,5 maar met wél met een cilinder. (Ik schijn nog een of ander spook-oog te hebben dat er halverwege mee uitschakelt, maar dat verhaal bewaar ik voor een andere keer.) Niet veel bijzonders aan de hand, een kleine sterkte: dus keus uit een heeeeeleboel brillen. Wat was dat leuk. Naast kleding, schoenen, make-up en haar kon ik nu ook met ’n bril m’n looks bepalen. Niet verkeerd zo’n bril. Vanaf dag 1 voor mij al een echt fashion statement. Wel moet ik eerlijk bekennen dat ik echt geen zin heb op de hele dag een bril te dragen. Tijdens autorijden, naar de film, presentaties en alles wat ik ver weg moet zien draag ik ‘m braaf (tja, anders zie ik niets) en alleen de hele dag als m’n ogen écht moe zijn. In de afgelopen vier jaar heeft m’n schoenenverslaving plaats gemaakt voor een lichtelijke brillenverslaving. Ik heb ze in alle prijsklassen en in de meest bijzondere vormen en kleuren.

Online bril bestellen Polette
Online bril bestellen Polette

Een brillenverslaving dus

Zo nu en dan verwen ik mezelf (of word ik verwend) met een nieuwe bril. M’n collectie bestaat inmiddels uit Ralph Lauren, Vogue, Spijkers en Spijkers en Dior. En Polette. Polette? Ja, tot een aantal maanden geleden had ik daar ook nog niet van gehoord. Een Franse online opticien die zonnebrillen en brillen met of zonder sterkte verkoopt via hun website Polette.nl. Geen tussenpartijen, geen gedoe bij de opticien. Een paar klikjes en je hebt je (zonne)bril besteld. Het is echt gevaarlijk makkelijk en mega betaalbaar. Én verslavend kan ik je uit ervaring vertellen. Zóóóveel leuke brillen: klassieke, trendy, simpel bijzonder (meer dan 900 monturen) … te veel leuks om überhaupt te kunnen kiezen. Toch moest ik een keuze maken want ik mocht een bril uitproberen. Het werd er eentje met een gehoornd montuur dat overloopt in transparant: Barbade.

Online bril bestellen Polette

De bril op sterkte

Zo werkt het: je kiest je bril en voert je sterkte in of upload je recept van de opticien en klaar ben je. Het gaat eigelijk net zo snel als een nieuw H&M’etje bestellen. Ik had nét een nieuwe bril, dus m’n sterkte was – zo goed als zeker – niet veranderd. Ik uploadde heel gemakkelijk m’n recept, koos de glazen en een aantal dagen later lag m’n nieuwe bril in de brievenbus. Heel goed verpakt, dat wel. Alles bij elkaar voor $41,97. Wat word ik daar blij van (even een vergelijking: m’n laatste bril kostte €555,-)! Ik ging voor een bril op sterkte, maar je kunt net zo goed van iedere bril een zonnebril laten maken. Ik schrok alleen een beetje hoe groot de bril was, want dat had ik niet kunnen zien op de site. Niet alle monturen hebben een foto waarbij je kunt zien hoe hij staat. Het is dus een wel héél opvallend exemplaar geworden, maar het verrassingseffect vond ik ook wel weer geinig. Daarbij hou ik van bijzondere brillen, alleen heb ik hier een wel heel smal gezicht voor. Je kunt ook ‘online passen’ trouwens door je eigen foto te uploaden zodat je kunt zien hoe de bril je staat. Wat vind jij? Leuk of too big? Ik hou ‘m erin hoor!

Voordelen bestellen bij Polette:

 • Bijzonder groot assortiment
 • Hartstikke betaalbaar, zeg maar gerust goedkoop
 • Je bril is sowieso in de mode als je ‘m bij Polette koopt
 • Bestellen vanuit je luie stoel
 • Er komt geen opticien bij aan te pas

Nadelen bestellen bij Polette:

 • Je kunt geen aanpassingen laten doen zoals een pootje laten verbuigen omdat je oren scheef zitten zoals bij mij
 • Je weet niet van alle brillen hoe ze in ’t echt zullen zijn

Alleen dankzij een slimme fransman die met €2.000 op zak marktleider in de online optiek werd wil ik nú alweer een nieuwe bril uitproberen. Ken jij Polette al?

50% korting op een Polette bril

Vanaf vandaag krijgen al mijn Nederlandse en Belgische volgers 10 dagen lang 50%(!!) korting op een Polette bril. Nu heb je écht geen reden meer om het niet uit te proberen. Gebruik bij het afrekenen de code ‘HalloNL’.

Online bril bestellen Polette
Online bril bestellen Polette
Online bril bestellen Polette

Online bril bestellen Polette
Online bril bestellen Polette

Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

13 thoughts on “Polette: gevaarlijk verslavend voor (zonne)brildragers

 1. Persoonlijk vind ik de bril je te groot.. Middel is super leuk, maar hij sluit niet zo goed aan bij je neusbrug.. Als je weet welke maat je dure bril heeft (staat op een van de pootjes ik schat bij jou 50 of 52) dan kun je wellicht bij nieuwe online brillen op die maat letten dan weet je hoe die valt :):)

   1. dan weet je het bij deze 🙂 hahaha maar moet ik wel zeggen bij de outfit of the day blog staat je bril al een stuk leuker 🙂

 2. Oh wat een geweldige tip! Ik ben echt dolblij met mijn huidige bril (die ook rond de 450 euro kostte) maar dit is ook echt wel verslavend ja :’) Twijfel twijfel haha!

 3. Ha, ik moet ook aan de bril en vind deze heel mooi!! Vooral omdat hij goed past bij blond haar, zwart is vaak zo hard. Deze is perfect, bedankt voor de tip 😉 x

 4. Ik heb inmiddels twee brillen bij Polette besteld. En ik raad t zwaar af. De klantenservice is bagger.

  Kreeg een bril waarvan het montuur beschadigd was (de verzendverpakking niet, dus beschadiging al in de fabriek en niet tijdens verzending). Hun reactie: “Dit is niet iets wat je er redelijkerwijs van zou weerhouden om een bril te dragen”

  Hoog wtf gehalte zo’n respons.

  Verder klopte de afmetingen van het montuur niet. Bril is 30 mm breder! Volgens hen moet ik de pootjes maar een beetje buigen zodat ze meer tegen mn hoofd klemmen. De poten zijn overigens niet van buigzaam materiaal (hout)… En al zou ik ze wel klemmender af kunnen stemmen, is de bril nog steeds een te breed montuur maar dat wordt ook weggewuifd met een lulsmoes.

  Niet te spreken over dit bedrijf.

  In plaats van een vervangend montuur zonder beschadigingen aan te bieden òf een vervangend montuur waarvan de afmeting welk klopt… Is hun reactie: “Mocht je nou na het afstellen echt niet tevreden zijn met de bril kun je tot maandag 2 februari mij emailen voor het adres om de bril op eigen kosten terug te sturen. We zullen je dan de prijs van het montuur exclusief de glazen terugstorten”.

  De retourkosten op eigen kosten terugsturen naar Zwitserland. Dan kan ik net zo goed voor dat geld een bril bestellen bij een ander bedrijf. Voorheen bestelde ik bij Lensway, nooit problemen gehad met hun klantenservice. Zes brillen bij hen besteld waarvan ik er 1 kosteloos kon retourneren (wegens kleurverschil) en een nieuwe kreeg. Als Polette krassen in een houten bril als normaal beschouwen en een 165 mm brede brillen de deur uit laten gaan voor 135 mm. Dan is er mijns inziens iets goed mis met hun visie wat betreft het beste voor je klant willen.

  Geen Polette meer voor mij.

  1. Ah wat jammer Rox dat je er niet zulke goede ervaringen mee heb. Ik heb er (gelukkig) alleen goede ervaringen mee. Klantenservice goed bereikbaar en voor de prijs vind ik het echt een prima product. Héél jammer dat het bij jou niet alleen positief is verlopen. Lensway ken ik niet, daar ga ik ook eens naar kijken.

 5. Wauw, wat een toffe bril, hij staat je echt super! Lekker groot en opvallend 🙂 Zelf heb ik ook een bril uit mogen zoeken, en ik ben voor zo’n typisch retromodelletje gegaan: rond, barokstyle, vintage… Love it! Liefs!

Comments are closed.