Gelukkig nieuw haar thanks to Treatwell en Haarstudio 5

Zo raakt de één in de stress als er meer dan de puntjes van haar lokken wordt afgeknipt, ik ben teleurgesteld als je niét ziet dat ik naar de kapper ben geweest. Ik heb altijd al kort haar gehad. Langer dan op m’n schouder is het nooit geweest en dat is voor mijn doen héél lang! Het is dun, broos, belachelijk stijl en pluizig. Liever had ik een volle bos krullen, maar nee: been there done that, permanent is niet goed voor je haar. Als je kort haar hebt dan is vaak naar de kapper gaan een must. Het model is in no-time verdwenen en dode punten vallen meer op als ze moedeloos langs je gezicht hangen. Kappersbezoekjes stonden dan ook minimaal elke 6 weken bij mij op de planning. Tot een half jaar terug. Toen ik het wel weer welletjes vond met het spekken van de kapper (grapje). Ik ben gewoon een half jaar niet naar de kapper geweest. Geen 6 weken, maar 6 maanden niet. Gewoon omdat ik geen tijd had, geen zin om tijd te maken én omdat ik niet wist wat ik met m’n haar wilde. Lang haar is nooit een optie omdat ik een smal hoofd heb, maar nu het ietsje langer werd vond ik het wel weer ‘aardig’ om eens een ander spiegelbeeld te zien.

Ik heb een tijdje als mysteryshopper ‘gewerkt’ voor een aantal kapperszaken in Haarlem en Amsterdam. Dat doe ik tegenwoordig niet meer – door tijdgebrek dus – maar het was altijd wel leuk! Een afspraak maken onder een andere naam en de service en kunde van de kapper beoordelen. De kappersbehandeling was dan gratis en de reiskosten werden meestal ook vergoed. Als ik zelf mag kiezen ga ik of in Haarlem, of naar een kapper in Amsterdam. Ik hou ervan nieuwe kapperszaken uit te proberen: op zoek naar de ideale haarkunstenaar. Via Treatwell is nieuwe salons ontdekken echt belachelijk handig. Je selecteert waarop je wilt zoeken, bijvoorbeeld kapper Amsterdam of bijvoorbeeld massage Haarlem (het kan ook veel uitgebreider). Er rolt dan een lijstje uit met behandelingen en salons die aan je wensen voldoen. Je bekijkt de foto’s, leest de beschrijving van de behandelingen en kan ook nog even door de reviews bladeren. Voor je het weet pak je je agenda om niet alleen een afspraak te maken voor een knipbeurt, maar ook een manicure of epileersessie. Believe me! Goed, je hebt je agenda dus geraadpleegd en kunt dat direct online een afspraak maken. YES! Hoe handig?! Kies een dag en tijd, betaal online en klaar. Te makkelijk voor woorden.

Een afspraak maken met Treatwell kost je letterlijk niet meer dan 2 minuten als je precies weet wat je zoekt. Ik ging voor een behandeling in mijn woonplaats bij een haarsalon die ik nog niet kende, maar die letterlijk 3 minuten lopen van mijn huis bleek te zijn. Hairstudio 5 sprong er wat mij betreft positief uit: mooie hippe salon, betaalbaar geprijsd (!) en dichtbij. Ik liet m’n haar knippen en ging voor een iets grotere metamorfose. Daarover schrijf ik later heel graag meer, want anders klets ik in deze blogpost écht de oren van jullie kop. Omdat ik jullie nieuwsgierig heb gemaakt natuurlijk wel alvast even een foto van het eindresultaat. Ik heb er ook een hekel aan als je een hele blogpost hebt zitten lezen en je dan moet wachten op de clue ;).

Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

10 thoughts on “Gelukkig nieuw haar thanks to Treatwell en Haarstudio 5

  1. Je haar is heel leuk gelukt! Ik wou dat ik gebruik kon maken van treatwell, maar in België kennen veel kapperszaken deze site nog niet. Ik zou er een uitstapje van moeten maken om naar de kapper te gaan, want de dichtste deelnemende kapperszaak is 2u rijden.

  2. Ik wist helemaal niet dat zoiets bestond! Wat ontzettend handig! Ik heb net als jij kort stijl haar waardoor je inderdaad vaak naar de kapper moet. Al was ik tot vorige week vrijdag al 9 maanden niet naar de kapper geweest. Kon prima! Maar nu ik ben geweest zit het toch wel een stuk beter 😀 Mooie haarkleur heb je trouwens!

Comments are closed.