Meer dan de helft van Nederland shopt online om te besparen

Met korting shoppen, ik doe niet anders! Voornamelijk in de SALE, maar ik kan ook makkelijk een half uurtje internet afspeuren naar de beste kortingscodes. Het is een sport! Shop jij eigenlijk voornamelijk met korting? Uit het Barometeronderzoek in opdracht van ActiePagina.nl is namelijk gebleken dat 75% van de Nederlanders weleens gebruik maakt van online kortingscodes. Dat vind ik echt veel! Had jij dat verwacht? Nog een aantal verrassende cijfers waarvan ik heel benieuwd ben of jij je daarin kunt vinden:

 • Stel je hebt bij een webshop een mega tof jasje in je mandje liggen, maar als je nog €10 extra uitgeeft krijg je korting. Zou jij dan die €10 extra besteden? Ik waarschijnlijk niet, maar 57% van de Nederlanders blijkt zich weleens te laten verleiden om een extra product te kopen om zo gebruik te kunnen maken van een kortingscode.
 • 32% van de shoppers besluit een item uiteindelijk niet af te rekenen omdat er geen kortingsactie of -code is (dit gebeurt vaker bij vrouwen dan bij mannen).
 • Geld besparen? Dat doen we (75%) in Nederland veelvuldig door het vergelijken van prijzen (yes, ook mijn #1 tip).
 • In 2013 was minder kopen nog een vorm van besparen, gelukkig is dat nu uit de top 3 verdwenen. Ook ik ben daar geen voorstander van, haha. Zo ongezellig om jezelf een koopverbod op te leggen. Je moet gewoon slim met je geld omgaan!
 • Vaker dan voorgaande jaren wachten we met het uitstellen van een aankoop totdat het in de SALE gaat (yup, dat doe ik ook).
 • Mannen besparen voornamelijk door online te shoppen (55%), dames (79%) doen dat door aanbiedingen te shoppen (kan natuurlijk ook online).
 • Wat zijn onze favoriete kortingen dan? 1. vermindering van de prijs, 2. procentuele korting, 3. geen verzendkosten.
 • De meeste kortingscodes worden gebruikt voor vakanties, dagjes uit, entertainment en mode.
 • Fysieke bonnetjes en coupons worden het meest gebruikt bij de aankoop van cosmetica.

Gelukkig beseffen steeds meer mensen zich dat even online speuren naar kortingscodes of aanbiedingen een hele hoop oplevert. Dat vind ik leuk om te zien! Hoe zit het met jouw koopgedrag? Zie je jezelf een beetje terug in deze cijfers of pak jij het heel anders aan?

Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

2 thoughts on “Meer dan de helft van Nederland shopt online om te besparen

 1. Grappig! Ik kan me vrijwel met alle cijfertjes identificeren. Als ik online een aankoop doe, struin ik het internet af naar een kortingscode. Vind ik het te duur? Dan stel ik mezelf voor om het weg te klikken en te wachten tot de sale. Óf ik koop het als het een aantal dagen later alsnog in mijn hoofd rondzweeft. Maar ik stel mezelf dan wel altijd de vraag of ik het echt nodig heb. Het enige waar ik mij trouwens niet mee kan identificeren is het eerste ‘stipje’. Ik heb dat één keer gedaan en had toen het geluk dat ik hetzelfde bedrag betaalde en een aantal producten (sokken, haha!) gratis kreeg door de korting.

 2. Ik shop helemaal niet graag online heel eerlijk gezegd. Ik merk wel aan de leegstaande panden in het centrum dat er veel online wordt geshopt, erg zonde vind ik.

Comments are closed.