De perfecte budget babyshower

Baby’s krijgen, ik moet er niet aan denken! Poeh. Maar heel veel van mijn vriendinnen wel. Dat is ook niet gek als je 28 bent. Je werkt al een tijdje, je bent zeker van je vriend en je hebt een huis waar je lekker in gesetteld bent. Een kindje is dan vaak een logische volgende stap. De babyshowers vliegen me om m’n oren (net als de bruiloften trouwens) en ik ben al op menig babyshower geweest het afgelopen jaar. Afgelopen week kreeg ik een heel leuk mailtje van Westing (ja, van die leuke website waar je echt alles van wilt bestellen voor je interieur). Zij hebben een ‘guides’ gemaakt voor de perfecte gastvrouw. Superleuk! Een van die guides is geschreven voor het geven van een babyshower, en daar haak ik vandaag even op in. Uiteraard niet zonder er even m’n eigen budget-sausje overheen te gooien.

Babyshower versiering

Foto/ Etsy.com sparkanddelight

Als goede vriendin word er tegenwoordig eigenlijk verwacht dat je een babyshower zult houden ter ere van de pasgeboren baby van je vriendin. Overgewaaid uit Amerika is het tegenwoordig in Nederland ook helemaal hip! Nodig een stapel vrienden, familie en collega’s uit en zet de toekomstige mama in het zonnetje. Op een babyshower worden adviezen uitgewisseld, worden er grappige spelletjes gespeeld en natuurlijk héél veel gepraat over baby’s.

Wanneer vindt de babyshower plaats?

Een babyshower houd je gemiddeld 2 maanden voor de bevalling. De meeste zwangere vrouwen zijn dan nog ‘fit’ genoeg en er is in de meeste gevallen geen onzekerheid over de zwangerschap meer.

Locatie

Hoewel het natuurlijk heerlijk makkelijk is om een babyshower in een restaurant of café te houden (hiep hoi geen afwas) is het veel goedkoper om het thuis of in een park te doen. Als de zon schijnt wordt iedereen blij van een babyfeestje in het gras.

Babyshower-cadeautjes

De cadeautjes zijn de grootste uitgave van een babyshower. Je kunt er voor kiezen om gezamenlijk een cadeau te geven zoals een enorme luiertaart, een wiegje, commode, etc. Maar let er wel op dat de toekomstige ouders vaak alles al compleet hebben rond deze tijd. Cadeautjes voor de mommy-to-be mogen natuurlijk ook altijd! Ga je liever toch echt voor een budgetcadeautje? Versier dan een ledikantlakentje, brei een knuffel maak een mooi kunstwerk voor in de babykamer. Populaire cadeautjes voor een babyshower zijn:

 • Flesjes, luiers, kleertjes, een speen, speelgoed, slabbetjes, dekentjes, een luiertas
 • Cadeaubonnen voor mama van bijvoorbeeld Rituals of The Body Shop
 • Een spa-dag voor mama
 • Boeken met tips voor aanstaande moeder

Decoratie voor de babyshower

Als je al weet of het een meisje of jongetje wordt, kun je natuurlijk helemaal los gaan met een kleur, maar als het een verrassing is werken groen, geel en paars ook heel goed. Maak een mooie babyshower-tafel voor de hapjes en cadeautjes. Versier de tafel met een leuk kleed (HEMA heeft fantastische weggooikleden) en koop een verse bos bloemen op de markt of pluk een aantal wilde bloemen om de boel mee te versieren. Uiteraard kan een babyslinger niet missen, op ETSY heb ik geweldige gezien, maar dan moet je wel op tijd zijn! Natuurlijk kun je ook gewoon inspiratie opdoen en het zelf maken: mega budget! Oh en vergeet de schattige servetjes niet voor een leuke touch.

Babyshower versiering
Foto/ Etsy.com MyPaperPlanet

Hapjes

Natuurlijk kun je all out gaan en dagenlang staan bakken en koken … maar soesjes versierd met chocolade of muisjes doen het ook goed. Net als cake pops (bij Action hebben ze hier een hele handige machine voor), muffins, scones, pigs in blankets, marshmallows op een stokje, quiches, Jip & Janneke champagne en hapjes aan stokjes. Laat iedereen iets maken/kopen en meenemen zodat je zelf niet eeuwig bezig bent. Bekijk vooral ook de babyshower-recepten eens die Westwing voor je heeft uitgeschreven.

Babyshower versiering
Foto/ Evermine.com

Goedkope babyshower-spelletjes

 • Raad de babyfoto (neem allemaal een babyfoto mee en de moeder in spe mag raden wie wie was als baby)
 • Raad de luierinhoud (smeer verschillende dingen in een luier, zoals kruiden, parfum, etenswaar, etc. en raad wat erin zit)
 • Rompertjes versieren (koop rompertjes bij HEMA of Zeeman en laat iedereen er eentje versieren voor de baby)
 • Hoe groot is de buik? (laat iedereen een lint of touw knippen zodat het om de buik past, degene die er het dichtste bij zit wint)
 • Babyvoeding raden (laat iedereen potjes babyvoeding proeven en daarna raden om welke smaak het gaat)

Het is ook leuk om cadeautjes te maken voor de winnaars van de spelletjes. Denk bijvoorbeeld aan een pedicure in een potje. Je koopt een aantal pedicurespulletjes bij Action, wast een potje af en knoopt er een lintje om. Superleuk om te winnen.

Heel veel plezier!

5 thoughts on “De perfecte budget babyshower

 1. Deze tips kan ik goed gebruiken…ik organiseer binnenkort mijn eerste babyshower…voor mijn zusje! Ik heb er zin in!

  1. Oh wat leuk Janske 😀 weet je al waar je het gaat organiseren en wat je precies wilt doen? Ik hoop dat je wat aan de tips hebt. Alvast heel veel plezier op de babyshower.

 2. Mijn favo babyshower cadeau om te geven is een luiertaart, zo makkelijk om zelf te maken en je kunt ‘m versieren met kleine(re) cadeautjes. Mijn zus maakte de mooiste, dus soms zet ik haar aan het werk, hahaha!

 3. ah leuk geschreven! en die foto’s zijn ook leuk <3 heb nog nooit een babyshower gegeven of gehad dus ik heb er ook geen ervaring mee :p

Comments are closed.