Broesko & 3 andere lekkere, betaalbare nazomerdrankjes

Door Wouter

Een drankje op z’n tijd hoort erbij. Een lekker wijntje na een zware dag, een koud biertje op een zonnig terras, of iets sterkers na een stevig diner. Maak me gek. Een excuus om alcohol te drinken heb ik al snel gevonden. Je kan niet altijd op de gezonde tour leven toch? Mijn favoriet: Gin Tonic, met veel ijs en zonder poespas. Gewoon gin, met tonic.

Sinds kort ligt er een nieuw drankje in het assortiment van de Albert Heijn en ik mocht hem uitproberen. ‘Let’s go Broesko’, een bruisende Lambrusco. Bruisende wijnen drink je wat mij betreft wanneer er iets te vieren valt. En laat het nou net weekend zijn wanneer ik deze fles in handen krijg, dat moet altijd gevierd worden.

Ik dronk Broesko goed gekoeld en onder de perfecte omstandigheden. Na werk, met 25 graden en op één van de mooiste plekjes van Haarlem aan het Spaarne. Hij was lekker fris met veel fruittonen. Niet te zoet, maar je moet wel van zoete drankjes houden. Lekker bij een salade, of als nazomerdrankje op een terras. Wat mij betreft een leuke afwisseling voor je ‘standaard’ glaasje bubbels.

Houd je niet van Lambrusco, maar wil je wel eens wat anders? Hier een paar van mijn favoriete drankjes voor op het terras. Misschien zit er wat voor je tussen.

1. Gin Tonic
Ik zei het al, Gin Tonic is mijn favoriete drankje. Je kan eindeloos variëren door verschillende kruiden, fruit of andere smaakmakers toe te voegen. Maar geef mij maar gewoon gin met tonic. Of tonic met gin, ook goed.

 • 1 deel gin
• 2,5 delen tonic
• ijsblokjes

2. Amstel Bright
Een heerlijk zomers biertje dat ook veel wordt gedronken op Curaçao. Het lijkt op Corona maar is nog frisser. Je krijgt het in kleine flesjes, wat perfect is voor warm weer. Dan is je flesje al op wanneer je normaal bij die laatste lauwe gore slok bent. Kun je gelijk een nieuwe bestellen.

3. Black Russian
Een stevige, kleine, koele cocktail met koffiesmaak.

 • 2 delen wodka
• 1 deel Kahlua (koffielikeur)
• ijssblokjes

Wil je echt eens iets bijzonders? Voeg nog eens twee delen melk toe, dan krijg je een White Russian.

Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

One thought on “Broesko & 3 andere lekkere, betaalbare nazomerdrankjes

  1. Heb goede herinneringen aan Lambrusco; een van de eerste wijntjes als beginnende drinker ( lang geleden) .
    Ben toch wel nieuwsgierig naar deze moderne variant.
    Even wachten op de zon dan maar 🙂

Comments are closed.