Betaalbare kunst van online galerie Wanderwall

Toen mijn vriend en ik eerder dit jaar serieus naar huizen keken (inmiddels staat de huizenzoektocht even on hold), bracht ik ook behoorlijk wat tijd op Pinterest door. Op zoek naar inspiratieplaatjes hoe we onze stijlen met elkaar konden combineren. Eén van mijn conclusies was dat mijn zelfgemaakte schilderij en m’n wanddecoratie waar ik op uitgekeken ben, plaats moeten maken voor iets mooiers. Van Wanderwall, by Celine (een online galerie voor kunstfotografie) mocht ik iets uitzoeken. Een echte galeriefoto aan de muur zag ik wel zitten!

wanderwall online kunstgalerie

Betaalbare kunstfotografie: voor iedereen toegankelijk

Ik moet zeggen dat ik nooit gedacht had dat een foto uit een kunstgalerie aan mijn muur zou hangen. Niet omdat ik het niet mooi vindt, maar om het prijskaartje. Onbetaalbaar voor mijn budget. Maar dat hoeft dus helemaal niet zo te zijn. Wanderwall staat voor galerie-kwaliteit zonder de galerie-prijs. Iets wat me als muziek in de oren klinkt.

“Wij vinden de kwaliteit van het eindproduct heel belangrijk, maar willen het graag voor iedereen toegankelijk houden. Daarom werken we samen met een printing partner die ook voor verschillende bekende musea en galeries in Nederland werkt. Door van iedere foto meerdere edities aan te bieden, zijn we in staat de prijs per foto toegankelijk te houden, zonder concessies op de kwaliteit van het kunstwerk te doen. En waarom zou een foto van Erwin Olaf beter staan dan een foto van Pietje Puk? Het gaat ons om de foto, minder om de naam erachter. Daarom werken wij samen met onafhankelijke fotografen die nog geen naam hebben gemaakt, maar die wel fantastische foto’s maken.”

top 3 foto wanderwall

Online een galeriefoto bestellen

Ik ben echt geen fotografiekenner. Wil ik een flink bedrag voor een foto neerleggen, dan moet ik in ieder geval het idee hebben dat ik de foto niet zelf had kunnen maken of dat ‘ie niet bij IKEA vandaan komt. En over smaak valt zeker te twisten. Dus er waren ook veel foto’s die ik simpelweg niet mooi vond of die niet in mijn (toekomstige) interieur passen. Uiteindelijk bleven er 3 foto’s over die ik wel naar huis wilde klikken. M’n top 3 zie je hierboven. Twee van Merin Kooijman en eentje van Sikko Baltus. M’n keuze viel na wat wikken en wegen op een zwart-wit-exemplaar genaamd ‘Lucky Rain’. Mooie naam! Op de foto zie je een plas met glitters (hoe kan het ook anders) waar 2 mensen met paraplu’s langslopen. Hij is gemaakt in Venetië tijdens de Venice Biënnale 2014. Op de site van Wanderwall kun je ook een preview bekijken hoe de foto eruitziet in een interieur, en dat gaf voor mij de doorslag. Serieus een classy, maar toch met een speelse twist.

wanderwall online kunstgalerie
Beeld: Wanderwall.

Hoe ging ’t in zijn werk?

Ik koos voor de variant van 45×30 centimeter. Maar wel ingelijst (je hebt de keuze uit een zwarte of houten lijst). In totaal moet er €150 afgerekend worden en dan begint het wachten. Omdat de kunsttukken speciaal op aanvraag geproduceerd worden, duurt het even voordat je je foto thuis hebt. Na een paar weken staat de postbode voor de deur met een gigantisch pakket. Goed ingepakt is het zeker! Dikke lagen met bubbeltjesplastic, karton en piepschuimen rollen zorgen ervoor dat de foto picobello bij me aankomt.

In het echt en in de mooie, diepe en stevige lijst is de foto nog mooier dan ik dacht. Goede keuze dus! Het contrast tussen de glimmende foto en de matte passe-partout vind ik ook superchique. Op de achterkant van de lijst vind ik een certificaat, dat ik #1 van 100 heb van deze foto. Geeft me gelijk een exclusief gevoel. Collectorsitem!

Zo’n kunstfoto is natuurlijk best prijzig vergeleken met een printje van Desenio of een poster van Xenos, maar je krijgt wel iets moois en unieks van prachtige kwaliteit. Is het je geld waard? Zeker!

One thought on “Betaalbare kunst van online galerie Wanderwall

Comments are closed.