DIY: Moderna Museet Andy Warhol poster

Poster Andy Warhol DIY Foto: bron.

Poster Andy Warhol DIY

Ze zijn ontzettend gewild en officieel nergens anders te krijgen dan in Stockholm of Malmö. Ik heb het over de Moderna Museet Andy Warhol posters. Bloggerland is er stapelgek op, en zo ook ik. Lekker onorigineel maar ik moest en zou 1 van de 3 posters hebben in m’n eigen huisje. Ik vind ze gewoon zo mooi en het is de de perfecte aanvulling op mijn grijs/witte interieur. De poster wordt voor ongeveer €15,- verkocht in het museum voor moderne kunst in Zweden (Malmö of Stockholm), maar verzenden, daar doen ze niet aan. €15,- is helemaal niet duur voor zo’n joekel van een poster natuurlijk, maar een retourtje Zweden vond ik een beetje te ver gaan. Op eBay worden ze voor belachelijke prijzen verkocht (ook namaak) dus ging ik zelf in de weer met een canvas en een paar watervaste stiften. Het kost wat tijd (en ongeveer €15,-), maar een makkelijkere DIY bestaat er niet! Mijn ‘poster’ is niet perfect, maar dat komt omdat ik gewoon een ontzettende kluns kan zijn. Ik leg je uit hoe je zelf ook zo’n poster na kunt maken ….

Benodigdheden voor de Moderna Museet Andy Warhol poster DIY

 • Zwart carbonpapier, liefst A2 of A3 formaat (€3,99 A3 bij de hobbywinkel)
 • Groot canvas (€7,99, Action)
 • Watervaste stift (€1,50 voor 3 stiften, Action)
 • Fineliner (€0,80 V&D Schoolcampus)

Poster Andy Warhol DIY

Aan de slag met de Andy Warhol quote poster

 1. Ga op zoek naar een geschikt lettertype. Ik verklap al dat ‘Bodoni’ echt goed lijkt, dat scheelt je weer lang zoeken.
 2. Print de quote. Gewoon op A4 is prima maar als je op A3 kunt printen, please do!
 3. Leg de canvas op de grond of op een grote tafel.
 4. Leg het carbonpapier op de gewenste positie op je canvas (niet op leunen of overheen wrijven!).
 5. Leg je uitgeprinte quote op het carbonpapier en overtrekken maar met een balpen of potlood (je hoeft de letters niet uit te knippen, daarvoor hebben we juist carbonpapier).
 6. Probeer het carbonpapier niet te bewegen als je aan het overtrekken bent, zo voorkom je hoogteverschil (dat ging bij mij niet helemaal lekker, daarom staat Warhol lager dan Andy).
 7. Als je alle woorden op de juiste positie hebt geplaatst en overgetrokken hebt haal je het carbonpapier er voorzichtig af.
 8. Was je handen(!) want het carbonpapier heeft vast afgegeven. Je wilt natuurlijk geen zwarte vegen op je doek.
 9. Nu heeft het carbonpapier als het goed is alle woorden op je doek gedrukt.
 10. Trek de letters over met een zwarte fineliner.
 11. Kleur het geheel in met een watervaste stift. Een CD marker kan ook ;).
 12. Klaar is je zelfgemaakte budget kunstwerk.

Poster Andy Warhol DIY Poster Andy Warhol DIY all is pretty Poster Andy Warhol DIY Poster Andy Warhol DIY boring Poster Andy Warhol DIY Poster Andy Warhol DIY

Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

12 thoughts on “DIY: Moderna Museet Andy Warhol poster

 1. Ziet er goed uit! Mag ik vragen waar je het font ‘Bodoni’ gedownload hebt? Ik kan ze alleen vinden op sites waar je ervoor moet betalen.

 2. En graag welke Bodoni, want ik kan niet de juiste versie vinden waarbij de cijfers ook kloppen.

 3. Briljante tip dit! Zelf heb ik een tijd geleden een portret met een beamer geprojecteerd op een canvas en dat geschilderd. Ook erg fijn!

 4. Ik wil graag de Prada Marfa poster (te zien in oa Gossip Girl) en kom daar ook dit soort diy’s voor tegen maar ik vind het er echt te moeilijk uit zien… Wel tof gedaan!

Comments are closed.