Je blog aanmelden bij Google

Foto: Binamic.co.uk

Ben je al aan de slag gegaan met m’n tips in de ‘eerste hulp bij SEO/bloggen‘ reeks? Eén van de tips in m’n eerste artikel was: meld je blog aan bij Google. Laat Google weten dat je blog (of site) bestaat. Het kan ongeveer 3 maanden duren totdat Google je site eindelijk eens een keertje tegenkomt. Dit wil je natuurlijk niet. Wijs Google de weg naar jouw blog. Hoe? Daar zijn verschillende manieren voor. 

  • De makkelijkste manier is om Google te vragen of ‘ie je site wil indexeren. Wanneer je site geïndexeerd zal worden kun je niet van te voren voorspellen, maar Google brengt sneller een bezoekje aan je site als je een uitnodiging stuurt. Vul de algemene URL van je blog in en Google gaat op zoek naar de rest.
  • Meld je site aan via Google Webmasters hulpprogramma’s. Dit kan via de HTML- die je in de <head> sectie van je HTML moet plakken, of via Google Analytics (aanrader ;)). Het is beiden niet moeilijk, maar neem er wel even de tijd voor om het goed te doen. Voordeel van je aanmelden bij Google webmaster programma’s is dat je direct ook inzicht krijgt in andere zaken van je blog. Ook kun je een sitemap aanmelden zodat Google de weg niet kwijt raakt. Hier zal ik later in een ander artikel verder op ingaan :).

Kies je voor de HTML-tag methode? Die vergt een kleine uitleg. Ik leg uit hoe je dit in combinatie met WordPress voor elkaar krijgt:

1. Klik op de startpagina van webmaster hulpprogramma’s op de rode knop ‘een site toevoegen’ en hierna op ‘doorgaan.

2. Kies voor ‘alternatieve methoden’ en kopieer de metatag (ehhh de code dus) die je van Google krijgt. Deze ziet er ongeveer zo uit:

<meta name=”google-site-verification” content=”_hier komt jouw persoonlijke code” />

3. Ga naar je WordPress menu en zoek onder het kopje ‘weergave’ naar ‘bewerker’.

4. Als je in de bewerker functie zit kun je aan de rechterkant op Header (header.php) klikken. Nu kom je in de header sectie.

5. Plak de metatag code tussen de <head> </head> tekens en sla de aanpassingen op. Pas op dat je de code daadwerkelijk in de header sectie plakt en niet in de <body>.

6. Ga terug naar Google en verifieer je blog nu. YAY! Vanaf nu is je blog aangemeld bij Google :D. Een stapje dichterbij beter online gevonden worden!

Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips: