Lippenstift zelf mat maken | Etos lipstick transformer

Iedere dag dezelfde lipstick is ook zo saai. Alhoewel, ik heb zo m’n favorieten die ik rouleer. Maar, uit de meer dan 100 lipsticks die ik heb (moet ik me nu schamen?) gebruik ik er eigenlijk maar een stuk of 5 op dagelijkse basis. Matte lipstick is m’n favoriet, maar een glimmertje op z’n tijd is ook leuk.

lipstick mat maken - Etos lipstick transformer

Heb je nou de perfecte lipstick, maar is de finish niet die van je dromen? Met de Etos lipstick transformer (€3,99) maak je een metallic of shiny lippenstift in een handomdraai mat! Kleine disclaimer: het is niet geschikt voor lipglossjes.

Budgetproof-tip: met dit Etos-product in je beautystash heb je ineens dúbbel zoveel lipsticks. Iedere kleur kun je nu op 2 manieren dragen. O nee, dat klopt natuurlijk niet helemaal. Matte lipsticks worden natuurlijk niet glanzend. Naja, je snapt me. Alle shiny/metallic lippenstiften zijn op 2 manieren te dragen.

lipstick mat maken - Etos lipstick transformer

Hoe maakt de lipstick transformer je lippen mat?

Eerlijk gezegd weet ik niet precies hoé het werkt (als in: welke ingredienten ervoor zorgen dat de lipstick een metamorfose ondergaat, maar ik weet wel hoe je het moet doen: ‘breng de Matte Lipstick Transformer aan nadat je je favoriete lippenstift hebt opgebracht. De gel matteert direct de kleur. De lichte formule zorgt voor een comfortabel gevoel, waardoor je de gel gerust de hele dag door kunt gebruiken.’ Het voelt nog het meeste als een primer. Een gel die heel fluweelachtig opdroogt. Een beetje siliconen-achtig.

Mini-review van metallic naar mat

lipstick mat maken - Etos lipstick transformer

Nou, dat was echt zo gepiept! Het voelt echt prima op je lippen en je ziet direct resultaat. Let wel op met aanbrengen: als je te enthousiast smeert, gaat de gel rullen. Dat willen we niet hebben natuurlijk. Maar, het wordt sowieso een beetje een zooitje met een mix van lipstick en transformer aan de tube. Misschien kun je het beter met je vingers aanbrengen dan direct vanuit de tube. En, goed om te weten: de kleur wordt iets minder intens.

lipstick mat maken - Etos lipstick transformer
Dit bedoelde ik met zooitje aan de tube. Geen ramp natuurlijk.
lipstick mat maken - Etos lipstick transformer
Nog even een duidelijkere voor- (links) en nafoto (rechts).

Blijft het lang zitten?

Best wel eigenlijk! Tenminste, als je niet zoveel eet en drinkt. Doordat je er een extra ‘zacht’ laagje opsmeert, gaat het wel eerder ‘glijden’. Maar het verbaasde me hoe lang het mat en op zijn plek bleef. Af en toe bijstiften is wel gewenst. Het gebruik van de lipstick transformer betekent niet dat je lipstick ineens ook die ‘long lasting eigenschappen’ van matte lippenstift heeft.