4 simpele tips voor een goedkope vakantie in het hoogseizoen

Misschien herken je dit wel: je komt er niet onderuit om in het hoogseizoen op vakantie te gaan, door naar schoolgaande kinderen of door de branche – zoals de bouw of het onderwijs – waarin jij of je partner werkzaam is. We weten allemaal dat de prijzen in het hoogseizoen flink oplopen. En je vakantiegeld, dat wil je natuurlijk zo goed mogelijk besteden. Maar hoe doe je dit? Samen met HotelSpecials geef ik 4 simpele tips voor een goedkope vakantie in het hoogseizoen.

tips goedkope vakantie hoogseizoen

1.    Boek je vakantie op tijd…

Om zo voordelig mogelijk uit te zijn, kun je het beste je vakantie zo vroeg mogelijk boeken. In de wintermaanden, meestal vanaf januari, worden er vaak vroegboekacties gehouden waarbij je kunt profiteren van flinke vroegboekkortingen. Bovendien heb je dan nog volop keuze aan bestemmingen en data. Een win-win-situatie dus!

2.    …of juist super last minute

Heb je niet kunnen profiteren van het vroegboekseizoen? Overweeg dan eens om juist een last minute vakantie te boeken. Dan bedoelen we wel extreem last minute, dus enkele dagen voor vertrek. Lege hotelkamers en lege vliegtuigstoelen worden dan tegen een spotprijs aangeboden, omdat hotels en vliegtuigmaatschappijen lege kamers en stoelen willen voorkomen. Je moet alleen niet te veel eisen hebben, want het is maar net in welk hotel en op welke vlucht er nog beschikbaarheid is.

3.    Mis de HotelWeek niet!

Hoe vaak kom je nu een aanbieding tegen waarbij je in een luxe hotel verblijft al vanaf 40 euro per kamer per nacht?* Juist, niet zo vaak. Slapen in een luxe hotel is bovendien niet altijd voor iedere portemonnee weggelegd. Maar tijdens HotelWeek kun je deze zomer tot en met 3 september 2017 in luxe overnachten tegen spotgoedkope prijzen in een van de deelnemende drie- vier- en vijfsterrenhotels. Zo houd jij nog ruim budget over voor een uitgebreide lunch, een heerlijk diner of andere leuke activiteiten op je plaats van bestemming!

Zie jij jezelf al helemaal zitten in zo’n luxe hotelkamer Nederland, Duitsland of België? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van (vroegboek)acties en nieuwtjes rondom HotelWeek. Schrijf 20 juni in je agenda, want dat is de allereerste dag dat je je favoriete hotel kunt boeken. Wacht overigens niet te lang, want je hebt maar tot 26 juni de tijd om te boeken. Bovendien heb je veel meer keuzemogelijkheden als je direct boekt! Wat dacht je van kasteelhotels, wellnesshotels of heerlijke hotels voor tijdens een citytrip of voor een verblijf midden in de natuur? In wat voor hotel zou jij graag willen overnachten?

tips goedkope vakantie hoogseizoen
Beeld: HotelSpecials.
tips goedkope vakantie hoogseizoen
Beeld: HotelSpecials.

*) Prijzen zijn op basis van 2-persoonsbezetting, inclusief btw, exclusief servicekosten van € 10 bij 1 nacht en € 15 bij meerdere nachten, en eventuele citytax.

4. Mijd de weekenden, of juist niet?

Helaas is het nu eenmaal zo dat vliegtickets en hotelkamers in het weekend duurder dan zijn doordeweeks. Dit komt doordat de meeste mensen in het weekend reizen en verblijven. Mijd daarom de weekenden en boek je verblijf en je reis op een doordeweekse dag. Probeer overigens ook doordeweeks te boeken, met voorkeur op dinsdagmiddag volgens de Consumentenbond. Ook dan vallen de prijzen veelal lager uit! Businesshotels boek je juist weer wel voordelig in het weekend. Deze poepiechique hotels liggen meestal iets uit het centrum, maar je krijgt er in de meeste gevallen wel lekker veel luxe voor terug.

Heb jij nog tips voor een goedkope vakantie in het hoogseizoen?