Besparen online: 8x korting shoppen en (be)sparen

Het is alweer meer dan 2 jaar geleden dat ik voor het laatst een artikel schreef over besparen op online shoppen. Tijd voor een nieuwe en verbeterde variant dus waar jullie hopelijk allemaal van kunnen profiteren. Hier komen 8 tips om te besparen op je online uitgaven en met korting te kunnen shoppen.

1. Kortingscodes

Dit is geen verrassing. Voor niemand niet hoop ik. Altijd even online checken of er kortingscodes te vinden zijn, bijvoorbeeld op Kortingscode.nl of Actiepagina.nl waar ik, zoals jullie inmiddels wel weten, regelmatig mee samenwerk. Een rondje Googlen levert je ook snel korting op. Zonder korting shoppen is voor luie en rijke mensen ;). De beste kortingen van dit moment heb ik alvast voor je verzameld, hier rechts in de zijbalk.

2. Meld je aan voor nieuwsbrieven/volg webshops op social media

Meld je je aan voor de nieuwsbrief, dan krijg je op veel webshops vaak korting bij je eerstvolgende bestelling. Meerdere e-mailadressen hebben loont dus ;). Ik ben niet altijd slim of bijdehand genoeg om me opnieuw aan te melden met een ander adres, maar 20% korting op een bestelling scheelt een hoop. Dat is die extra moeite wel waard. Vind je nieuwsbrieven irritant? Maak dan desnoods een apart e-mailadres aan. Het volgen van webshops op social media loont ook flink: zo ben je als eerste op de hoogte van speciale kortingsacties.

3. Online geld besparen met EuroClix

Afgelopen maand kreeg ik een mailtje van EuroClix en dacht ik ‘ojaaaa, dat moet ik eens gebruiken in een bespaarblog’. Kennen jullie ze nog? Van die sites waar je punten kunt verdienen met onderzoeken waarvan je dan iets kunt kopen? EuroClix doet het net iets slimmer én leuker. In een notendop: wanneer je je inschrijft kun je gemakkelijk online shoppen en daarmee geld (be)sparen. Daarnaast verdien je ook geld met het invullen van enquêtes. Je profiteert van kortingen en de laatste aanbiedingen bij meer dan 1.750 webwinkels. Als je via hun website je aankopen doet, krijg je een gedeelte van je aankoopbedrag terug in de vorm van punten. Deze punten kun je weer inwisselen voor euro’s. Zo bespaar je al snel veel geld op je online aankopen. Hoe het dan écht werkt en dit zo kan? Daar was ik natuurlijk wel heel nieuwsgierig naar. EuroClix krijgt (door affiliatelinks) geld voor jouw aankoop (kost jou niets extra’s). Dat geld delen ze dan weer met jou.

4. Gratis verzenden of ophalen

Shop alleen bij webshops die gratis verzenden (of voor een habbekrats je pakketje op de bus doen). Tegenwoordig kun je ook steeds vaker kiezen om je bestelling zelf op te halen ergens in jouw buurt. Zijn de verzendkosten alleen gratis bij een groot bedrag? Misschien willen je vriendinnen, je moeder, je zusje of je collega’s wel samen met jou bestellen zodat jullie besparen op verzendkosten.

5. Shop alleen SALE

Dit is mijn nummer #1 regel. Ik shop (bijna) altijd alleen in de SALE. Waarom? Omdat het goedkoper is natuurlijk, maar ook omdat ik hiermee vaak miskopen voorkom. Hoe dan? Ik doe graag mee met de trends, maar alleen als ik iets écht heel leuk vind en het ook echt ga dragen. Als een trend niet superduper nieuw meer is weet ik zeker dat ik het voor langere tijd leuk heb gevonden. Dan mag ik het dus kopen.

6. Zorg dat je niets hoeft terug te sturen

Dit is een tip waar ik me ook zelf beter aan moet gaan houden. Check je maten! De ene 36 is de andere niet. Voor je het weet zit je met een jurkje thuis dat je niet past en waarvan het terugsturen je ook nog geld gaat kosten. Bij de meeste online shops kun je in de maattabel je maten checken. Doet dat dan ook! Dat zorgt er weer voor dat je minder vaak kosten maakt voor het terugsturen van je pakketje.

7. Kies de betaalwijze die je geen extra geld kost

Bij sommige winkels kost betalen met een creditcard juist extra administratiekosten, bij een andere webshop (zoals bij H&M, wattttt?) kun je weer beter wél met je CC betalen omdat er anders extra kosten bijkomen. Zorg dat je zelf meerdere betaalmogelijkheden hebt zoals PayPal (mijn favoriet), een creditcard of betalen via iDEAL.

8. Vergelijk, vergelijk, vergelijk

Dit is eigenlijk altijd mijn nummer 1 tip, dus die kon hier ook niet ontbreken natuurlijk. Vergelijken levert je al snel geld op! Nieuwe winterjas nodig en heb je een specifiek merk op het oog? Of bijvoorbeeld een nieuwe laptop? Vergelijk de verschillende webshops die deze jas of laptop verkopen, wedden dat ze niet overal hetzelfde kosten? Gebruik bijvoorbeeld Fashionvergelijker. Natuurlijk geldt dit niet voor een H&M’etje of andere keten … dat snap je zelf ook :).

Wat doe jij om te besparen tijdens het online shoppen?

Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

2 thoughts on “Besparen online: 8x korting shoppen en (be)sparen

  1. Leuke tips Marloes! Ik vergelijk ook graag, en vind zo die gave schoenen voor de beste prijs. Ik heb nu een paar knalroze Nike’s voor slechts 35 euro gescoord. Ik had ze op mijn verlanglijstje gehad, toen Zalando mailde dat ze (flink!) afgeprijsd zijn. Kijk, daar mogen ze mij best voor mailen! 😉

  2. Hoi Marloes, ik ben altijd wel in voor kortingen enzo. Soms is het ook handig om websites als Stores Connect in de gaten te houden. Zij hebben bijvoorbeeld een categorie ‘korting’. Even de kortingscode opvragen en je hebt zomaar korting van bijv, 15% op het gehele assortiment van een webshop.
    >>> http://www.iturl.nl/snEuEAh

Comments are closed.