Betaalbare woontrends 2015/2016: najaar & winter

IKEA move over! Woonexpress heeft mijn hart interiorwise gewonnen met haar superleuke, betaalbare woonitems. Zoals jullie weten zou ik het liefst m’n appartementje elk seizoen een make-over geven, maar blijft het voornamelijk bij dromen.

Dit zijn de woontrends van 2015 en 2016

Dit zijn de woontrends voor najaar 2015 en winter 2016 volgens Woonexpress. Ga jij aan de slag in je huis?

Woontrend 1: botanisch

Breng buiten ook een beetje naar binnen. Bij deze trend spelen natuurlijke tinten als groen en bruin de hoofdrol.

Woontrend 2: kleurrijk

Oh deze trend zou ik vroeger zo omarmd hebben. Zoveel mogelijk kleur voor een sprankelend interieur. Tegenwoordig neig ik meer naar all white, maar van dit sfeerbeeld word ik wel blij! Wat een kunstwerk.

Woontrend 3: goud en marmer

Kies voor goud en marmer voor een luxegevoel in huis. Een trend die we het hele jaar al steeds populairder zien worden. Vergeet deze koele materialen deze winter niet te combineren met warme kleuren zoals bijvoorbeeld de trendkleur marsala voor een warm en knus interieur.

Woontrend 4: marsala

Wat? Marsala? Ik hoor het je denken. Toch moet je inmiddels wel weten welke kleur dit is hoor ;). Wijnrood of bordeauxrood. De naam van de kleur stamt af van een Italiaanse wijn, maar ook een bepaald type kersen heet zo, hoorde ik laatst. De modekleur voor dit seizoen, maar dus ook voor je interieur. Geen straf, vind ik.

Woontrend 5: vintage & ambacht

Je hebt geen beter excuus om wekelijks een uitsapje naar de rommelmarkt of vintagewinkel te maken. Vintagemeubels met een ambachtelijke uitstraling zijn hip! Ruw en stoer, maar toch huiselijk.

Woontrend 6: werelds

Wat is nou een betere souvenir om van een reis mee terug naar huis te nemen dan iets leuks voor in je interieur? Een mooi kleed of een duizend-in-een-nacht-lamp … you name it. Wereldse interieurs (een combinatie van verschillende stijlen, landen en culturen) zijn hip. Goed voor het vakantiegevoel in eigen huis.

Welke woontrends zien we terug in jouw huis?

Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

5 thoughts on “Betaalbare woontrends 2015/2016: najaar & winter

  1. Ik heb zelf vrij weinig met marmer en koper, maar oh, dat kleurrijke interieur vind ik geweldig! Ik combineer zelf witte muren met kleurige decoraties, ook een optie. 🙂

  2. Marsala vind ik zo’n toffe kleur! Ik zou mijn huis ook het liefst regelmatig een make-up over geven. Woonexpress vind ik heel erg tof en ik heb daar dan ook diverse dingen vandaan!

  3. Ik ben nog steeds fan van licht hout. Maar dan wel met kleurrijke (rode en paarse) accenten en leuke planten.

    Daarnaast heb ik verschillende souvenirs die mijn huisje opfleuren, met als pronkstuk een paar wayangpoppen uit Indonesie.

Comments are closed.