Winter/kerst-DIY: rendierkop met glittergewei

Als je tussen alle kerstcadeaustress nog een half uurtje vrij hebt, dan heb ik een superleuke DIY voor je! Tenminste, dat vind ik zelf. Begin deze maand kwam ik online een rendier met glittergewei tegen. Hebben hebben hebben! Hartjes in m’n ogen! $100? Poeh, dat is nogal aan de prijs. Dat kan ik wel zelf. Ik kocht bij Action een rendierhoofd van gips en ging aan de slag.

Kerst DIY glittergewei rendier

Geen glitters in de schappen, en nu?

Natuurlijk hadden ze niet alle benodigdheden toen ik in een van de winkels van Action stond. Gelukkig wel een kleine rendierkop (€7,95), maar glitters: nergens te bekennen. Shit. Dan maar een noodoplossing bedenken. Het werd glitternagelak en dat werkt net zo goed. Misschien zelfs beter, want het geeft een stuk minder rotzooi.

Benodigdheden voor een rendierkop met glittergewei

  • Rendierkop of -gewei (mijne is meer een Bambi)
  • Spuitbus verf in de gewenste kleur
  • Glitternagellak
  • Krant of tijdschrift (voor onder het rendier)
  • Servetje of wc-papier (om z’n hoofd te bedekken)
  • Plakband (om het gewei af te plakken)

Kerst DIY glittergewei rendier

Maximaal 30 minuten DIY’en en klaar

Stap 1: pak het hoofd van het rendier in met een servetje (zoals ik heb gedaan), wc-papier, keukenrol, krant: whatever. Zo zorg je ervoor dat alleen het gewei een kleurtje krijgt als je met de spuitbus aan de gang gaat.

Stap 2: spuit het gewei zowel aan de voor als achterkant. Ik ging voor goud – omdat ik geen bronzen nagellak of verf had -, maar andere kleuren werken net zo goed. Het is wel aan te raden om het gewei eerst een kleurtje te geven voordat je met de glitters aan de slag gaan. Anders moet je wel heel veel glitters lakken.

Stap 3: laat het gewei 15 a 20 minuten in de buitenlucht drogen drogen.

Stap 4: lak het gewei met verschillende glitterlakjes. Vergeet de nagellak niet tussendoor te laten drogen. Als de glitters naar wens zijn is je DIY al klaar. Makkie hè?

Klaar is Kees Rudolph.

Kerst DIY glittergewei rendier

Kerst DIY glittergewei rendier

Kerst DIY glittergewei rendier

Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

One thought on “Winter/kerst-DIY: rendierkop met glittergewei

Comments are closed.