Weekendje weg Goeree-Overflakkee | beachlodges Brouwersdam

Voor m’n blog werd ik uitgenodigd om uit te waaien op het deels Zuid-Hollands, deels Zeeuwse eiland Goeree-Overflakkee. In eerste instantie dacht ik: ‘wat moet ik daar helemaal joh?’. Maar na me een beetje verdiept te hebben in wat er te doen en beleven is (veel meer dan je denkt!), leek het me wel een ideale bestemming voor vriendlief en mezelf om een weekendje het hoofd leeg te maken. Het is je vast niet onbekend dat we ons helemaal naar de getver hebben gewerkt, en dit soort dingen dus eigenlijk veel vaker zouden moeten doen om onze batterij weer op te laden.

weekendje goeree overflakkee beachlodge brouwersdam

Over wat te doen op Goeree-Overflakkee volgt nog een aparte blog, maar eerst wil ik je even meenemen naar onze superschattige beachlodge van Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam. Tijdens ons weekendje weg heb ik al e.e.a. online gedeeld op social (Facebook, Instagram en Instastories). Aan de hand daarvan kwamen zoveel vragen en enthousiaste privéberichtjes hoe en waar je in zo’n knusse beachlodge slaapt, dat het tijd is om de details te delen!

Hoe is de sfeer?

Gezellig, open en sportief! Wij waren er nog middenin de winter dus was het wat rustiger. En koud! Er stond een surfles voor beginners voor ons op de planning, maar die hebben we zelf helaas afgezegd. Zo jammer, want ik wil echt leren surfen! Het was op die betreffende zondag alleen 6 graden met een keiharde wind. Watje ben ik he? Aangezien het nog helemaal in het begin van het seizoen is, was het water ook nog niet opgewarmd. Maar, dat betekent niet dat je geen sportievelingen op het Grevelingenmeer ziet hoor. Zeilers en windsurfers genoeg! Ook superleuk om naar te kijken vanuit je beachlodge. Haha. In de zomer is het hier vast een dolle boel. Als je op het terras de zon in het meer (of de zee) kunt zien zakken, de barbecue aan gaat en er menig dansje onder de sterrenhemel wordt gewaagd.

weekendje goeree overflakkee beachlodge brouwersdam
weekendje goeree overflakkee beachlodge brouwersdam

Instagramwaardige huisjes aan het meer

Oh jongens, zo cute, die beachlodges. Instagramwaardig zelfs, haha. Leuk ingericht en met een fantastisch uitzicht als je in één van de beachlodges direct aan het water verblijft. Wie sliepen in een huisje voor 1 tot 4 personen met een eigen badkamer en toilet, een kacheltje (was wel nodig in de winter) een tweepersoonsbed en een vliering met 2 extra bedden. Echt ruim genoeg voor 4 personen, maar wel knus. Een keukentje zit er niet in, dus eten doe je lekker buiten de deur. Bijvoorbeeld bij één van de strandtenten, zoals het hippe beachpaviljoen Brouw, waar wij op zondag aan tafel zijn gegaan voor een hapje en een drankje.

Waar vind je de beachlodges van Brouwersdam?

In het hoekje van Ouddorp vlakbij het strand en aan het zoutwater-Grevelingenmeer vind je de beachlodges (en kamers) van Brouwersdam. Een heerlijk rustige locatie, maar met de fiets (van De Bever in ons geval) zit je in een half uurtje in de ‘bewoonde wereld’. Strandtenten vind je al op 5 minuutjes fietsen trouwens.

Adres: Ossenhoek 1 (kabbelaarsbank) in Ouddorp.

Hoeveel kost overnachten in zo’n mooie beachlodge?

Je betaalt voor een beachlodge voor 1 tot 4 personen normaal €92,50 per nacht. De beachlodges zijn in de winterperiode, tegen een gereduceerd tarief, te boeken van 24 oktober t/m 21 december en 10 januari t/m 31 maart. In het weekend krijg je 25% korting en doordeweeks maar liefst 50%! Lekker budgetproof dus. Bekijk hier de prijzen en voorwaarden.

Dekbedovertrek, slaapzak en handdoeken moet je zelf meenemen of kun je huren voor €5 per dag. Een (lekker uitgebreid) ontbijtje kost €9,75 per persoon. Er wordt druk gebouwd/verbouwd aan het restaurant, dus wij hebben ons ontbijtje lekker opgegeten op een andere gezellige locatie.

Ps. als je bij Brouwersdam overnacht, krijg je ook nog 10% korting op je zeil- en surflessen!

weekendje goeree overflakkee beachlodge brouwersdam

Budgettip dus voor een goedkoop weekendje weg in Nederland!

2 thoughts on “Weekendje weg Goeree-Overflakkee | beachlodges Brouwersdam

  1. Wat heerlijk zeg! Die omgeving ziet er heel mooi uit, lijkt mij een ideale plek om eens een paar dagen lekker weg te zijn. Ik wacht wel eventjes op wat lekkerder weer. 😉

Comments are closed.