Mijn 5 ultieme lentemode-essentials

Wat ben ik blij dat het weer bijna lente is. Poeh! Toevallig ben ik op de eerste dag van de lente jarig, maar deze verjaardag (ik word 30) kan me gestolen worden. Wel vier ik een feestje omdat het 21 maart officieel voorjaar is. Blij mee! Januari en februari vind ik (mijn wintersportvakantie en de verjaardag van m’n broertje uitgesloten) maar stomme maanden. Wat jij?

mode essentials lente

Goed, lente dus! En dat betekent dat de dikke wollen truien, sjaals en handschoenen weer de kast in mogen. Daarvoor in de plaats komen deze 5 (wat mij betreft) essentials voor je lentegarderobe, waarover ik je vandaag samen met Esprit vertel.

1. Minirok

mode essentials lenteEr was een tijd dat ik alleen maar korte rokjes en jurkjes droeg. De broeken kwamen maar amper de kast uit. Tegenwoordig is dat zeker niet meer zo – hallo gigantische stapel jeans – maar de liefde voor de minirok is nog steeds niet bekoeld. Ik weer denk ik al minstens 15 jaar (!) bij de minirok. Doet veel goeds ook voor je (lange) benen! Ik draag ‘m het liefst met een zwarte panty van 40 denier. De zwarte panty zou ‘uit’ zijn? Onzin!

Onder een minirok hoort een (semi-dikke) zwarte panty om het classy te houden. Of in de zomer een stel laarsjes of gympies. Maar het blotebenenweer heeft zich nog niet aangediend. Helaas. In mijn lentegarderobe is deze lente een lakleren exemplaar favoriet. Met op de 2e plaats een spijkerrokje.

2. Trenchcoat

mode essentials lenteKan ‘ie alweer zonder dat je bibberend over straat moet? Ik had een perfecte donkerblauwe trenchcoat van H&M. Hád ja. Want het nadeel aan iets het liefst iédere dag dragen: het slijt. Zeker een H&M’etje. Die kan dus niet meer. De zon heeft er bleekvlekken opgemaakt. Ken je dat? Gelukkig heb ik aan het begin van de winter een te gekke trenchcoat bij Stradivarius gekocht. In de SALE. Score. Zo’n klassieke beige. Ik kan niet wachten om ‘m te dragen!

3. Wit T-shirt

wit shirt lente essentialsHij kan weer! Ik ben dol op de combinatie wit shirt, goede jeans en een (leren) jasje of blazer. In de winter is dat me te koud, maar nu het straks lente is kun je me daarin uittekenen. De zoektocht naar het perfecte witte T-shirt (liefst in een boyfriendmodel) is bij mij never ending. Dacht ik vorig jaar het ideale exemplaar gevonden te hebben, is ‘ie het (na een keertje wassen) toch niet.

Wordt dit het jaar dat ik ga investeren in een wat duurder shirt? De afgelopen jaren is namelijk wel gebleken dat ik niet zonder kan. Tijd om weer eens langs de Esprit Outlet te gaan.

4. Leren jasje

mode essentials lenteJe gelooft het misschien niet, maar pas vórig jaar besloot ik sinds lange tijd een écht leren jasje te kopen. Inmiddels heb ik 2 hele fijne bikerjacks die ik non-stop heb gedragen afgelopen lente (en zomer). Dit is mijn favoriet. Het kost wat, maar het was het wat mij betreft dubbel en dwars waard. Ook deze lente voorspel ik dat je me té vaak in een leren jasje gaat zien. Tijd om in een nieuwe te investeren? Ik wil nog heel graag een lichte kleur voor de lente (ik heb nu 2 zwarte).

5. Lichte (light/stone washed) jeans

mode essentials lenteTot niet heel lang geleden vond ik lichte jeans verschrikkelijk. Een lichte jeans is namelijk in de meeste gevallen minder flaterend dan een donkere. Toch moest ik eraan geloven. Ik vind de combi van lichte jeans met wit shirt en donker jasje wel érg leuk. Mijn favorieten zijn een cropped jeans, een kickflare-model én een Levi’s straight-model die ik onlangs in de SALE voor €30 in m’n mandje klikte. Dat was wel een dansje rond de kamer waard.

Eigenlijk kan ik nog wel doorgaan, want de gestreepte top, het spijkerjack en de dunne trui hebben nog geen plekje in dit lijstje.

Wat zijn jouw ultieme mode-essentials in de lente?