Vroeg boeken = geld besparen: ook bij een huurauto

Niet alleen vliegvakanties of vluchten zijn interessant om nu al te boeken, ook je huurauto reserveren voor volgende zomer heeft zo zijn voordelen. Als lid van het Sunny Cars Roadtripper-team krijg ik regelmatig handige tips mee. Zo blijkt ook dat je – als je nu boekt – 10% goedkoper uit bent dan in de zomermaanden.Daarnaast heb je gegarandeerd de ruimste keuze en ben je zeker dat er nog genoeg auto’s beschikbaar zijn op jouw bestemming.

Vroegboekkorting huurauto

1 – Houd dat geld maar in je portemonnee

Vroeg boeken levert je gegarandeerd de beste prijs op. De standaardprijzen liggen tussen december en februari gemiddeld 10% lager dan tijdens de zomermaanden. Autoverhuurmaatschappijen worden traditioneel in deze periode nog geconfronteerd met een lage vraag. Om mensen toch al te overtuigen om op voorhand hun huurauto te boeken, zetten ze de prijzen lager. Hoe dichter we bij de zomerperiode komen, hoe hoger de vraag en dus ook de prijs. Bij Sunny Cars proberen ze klanten nog een extra duwtje in de rug te geven door hen de gratis Flexservice aan te bieden. Dit betekent dat je tussen 1 december 2016 en 31 januari 2017 je huurauto boekt voor de zomer, maar je reservering achteraf nog altijd kosteloos kan wijzigen of annuleren. Zelfs tot 4 uur voor huuraanvang. Wie slim is, boekt de huurauto dus bij het boeken van zijn reis of vluchtticket.”

Vroegboekkorting huurauto

2 – Je eigen auto uitkiezen

In december of januari je huurauto voor aanstaande zomer vastleggen, geeft je ook de ruimste keuze. Ben je op zoek naar een bepaald model  – bijvoorbeeld een cabrio, jeep of minivan? Boek dan zo vroeg mogelijk. Hoe langer je wacht met reserveren, hoe groter de kans dat de auto van je keuze er niet meer is. Zo zijn de goedkopere auto’s meestal als eerste uitverkocht en ben je dus meer geld kwijt als je op een later moment kiest.

Vroegboekkorting huurauto

3 – Bestemming nog beschikbaar

Niet alleen het soort wagen, ook je voorkeursbestemming kan uitverkocht zijn. Aan het begin van de zomervakantie zijn auto’s in populaire vakantieoorden als Italië, Ibiza of Mallorca vaak niet meer beschikbaar. Richten op (buitenlandse) autohuurmaatschappijen is niet altijd een pretje. Vaak met verborgen kosten en bijhorende frustraties als gevolg.

One thought on “Vroeg boeken = geld besparen: ook bij een huurauto

Comments are closed.