Met TUI naar Samos: het gemak van pakketreizen

Met mijn laptop voor mijn neus en daarachter de zon die in de zee zakt, zit ik op mijn Griekse balkonnetje van Doryssa Seaside Resort te mijmeren. Een beetje te denken over reizen, alles zelf bij elkaar zoeken vs. pakketreizen.

Toen ik een peuter was begon het. Ik wilde alles zelf doen (of ‘zef toen’ zoals ik dat noemde). Dat is nooit meer opgehouden. Ik wil nog steeds altijd alles zelf doen. M’n eigen boontjes doppen. En ook m’n eigen vakantie samenstellen. Een jaar of 9 geleden boekte ik mijn laatste (pakket)reis via een touroperator en ik was even vergeten hoe heerlijk dat ‘gemak’ van een pakketreis is.

Ik ben momenteel op het Griekse eiland Samos voor het #ilovegriekenland-project. 2,5e dag mag ik genieten van al het moois at Samos te bieden heeft … om jou erover te kunnen vertellen. Inmiddels ben ik op de helft en ben ik al flink onder de indruk van dit rustige, groene eiland. Ik ben hier met TUI. Zij hebben de vlucht, het prachtige hotel en de leuke excursie die ik vandaag heb gedaan geboekt. Sit back en relax dus voor mij. Een pakketreis heeft zo zijn voordelen. Ik zet er een aantal voor je op een rijtje.

Pakketreis Griekenland TUI Samos

Minder geregel, meer voorpret

Hoewel ik het altijd erg leuk vind om m’n eigen reis of vakantie samen te stellen, merk ik nu dat dit wel héél erg relaxed is. Geregel? Nul komma nul. Je vakantie is geboekt. Alles is geregeld. Jij hoeft alleen maar op te komen dagen en te genieten. En dat begint al bij de voorpret! Ideaal als je helemaal niet alles wilt uitspitten om een paar tientjes te besparen.

Korting op vlucht, hotel en excursies

Doordat touroperators excursies, hotelkamers en vliegtickets in grote getalen inkopen, profiteer jij mooi van de korting die ze hierop krijgen. Vanzelfsprekend kun je met een pakketreis niet concurreren met het plaatselijke hostel, maar voor wat je krijgt, ben je goedkoop(er) uit.

Pakketreis Griekenland TUI Samos

Gratis transfer

Misschien zie je dit snel over het hoofd, maar als je op de luchthaven aankomt moet je ook nog op je eindbestemming komen. Vervoer van en naar de luchthaven kan soms hoog oplopen. Ik heb een eigen autootje gehuurd om hier rond te toeren, maar er stond ook een bus voor me klaar die me in no time naar het hotel zou hebben gebracht. Geen paniek, daar heb ik me netjes voor afgemeld ;).

Altijd iemand voor tips en het beantwoorden van je vragen & een onbezorgd gevoel

Nederlandse reisleiding. You love it or you hate it. Ik kan er prima zonder, maar als ze er toch zijn, kun je er maar beter gebruik van maken. Je kunt ze alles vragen. Van waar de dichtstbijzijnde pinautomaat is tot welke bus je naar het strand neemt. En mocht je vakantie helemaal in de soep lopen, dan is het fijn om te weten dat er iemand aanwezig is die er alles aan doet om dat te voorkomen. No worries dus.

Ik heb zelfs áfgesproken met een Nederlandse reisleidster om haar het hemd van het lijf te vragen over het eiland en haar persoonlijke tips. Alles voor de blog ;). Ik ben er immers maar 2 dagen en wil geen highlight missen.

Pakketreis of niet: het is volledig afhankelijk van wat je wilt en wat je verwacht van een vakantie. Vooral als je even helemaal nergens aan wilt (hoeven) denken is het ideaal!

One thought on “Met TUI naar Samos: het gemak van pakketreizen

  1. Het ziet er geweldig uit, en inderdaad zo’n ‘kant-en-klaar’ reis lijkt me toch ook wel makkelijk (je hebt dan altijd iemand om op terug te vallen).

Comments are closed.