Vakantiegeld: 1/4 besteedt het niet aan de vakantie

O yeah. Het vakantiegeld komt eraan! Wat doe jij met dit mooie extraatje? Stort je het direct op je spaarrekening, gaat het daadwerkelijk in het vakantiepotje of ga je er linea recta mee de winkelstraat in? Uit onderzoek* blijkt dat bijna een kwart van de Nederlanders het vakantiegeld niet aan de vakantie besteedt. Ben jij daar een van?

Goedkoop vliegticket kopen tips - koffer inpakken
Reiszoekmachine Skyscanner was benieuwd hoe het vakantiegeld dit jaar besteed wordt in Nederland, en deed onderzoek*. En wat blijkt? 22% van de Nederlanders besteedt dit jaar het vakantiegeld helemaal niet aan de vakantie; 36% besteedt het er gedeeltelijk aan.

Nederlanders spekken met vakantiegeld de spaarrekening liever

Hoewel sparen op dit moment niet veel oplevert, kiest 44% van de ondervraagden die het vakantiegeld niet of niet geheel besteedt aan een reis, ervoor het geld op een spaarrekening te storten. Ook een investering in de woning is populair; 9% gebruikt het vakantiegeld of een gedeelte ervan voor een verbouwing. 12% doet een grote aankoop van het vakantiegeld zoals een tv, bank of witgoed. 4% steekt het vakantiegeld in de aflossing van een hypotheek of woning.

Toch wat extra bijleggen voor die droomvakantie

Van de ondervraagden die het vakantiegeld wel geheel besteden aan vakantie (30%), komt een kwart uit met het extra bedrag dat deze maand op de salarisstrook staat. De rest legt bij; tien procent verdubbelt het vakantiegeld zelfs. In veel gevallen wordt gespaard voor het extra bedrag dat nodig is voor de vakantie.  Een vijfde spaart elke maand een vast bedrag voor de zomervakantie en 30% zet geld voor de vakantie opzij als er euro’s overblijven aan het eind van de maand.
Overigens is het totale vakantiebudget dit jaar voor 53% van de Nederlanders niet anders dan in 2017. 25% heeft een hoger vakantiebudget en 22% doet het met minder.

 

* online poll van Skyscanner.nl onder 515 werknemers in Nederland, 15 mei 2018.

Bron: Skyscanner.

2 thoughts on “Vakantiegeld: 1/4 besteedt het niet aan de vakantie

  1. Ik gebruik het wel degelijk voor vakantie ofwel spaar ik het.

Comments are closed.