7 goedkope restaurants in Haarlem (met lekker eten)

De partygangers zullen in Haarlem niet écht hun hart kunnen ophalen, het aanbod is beperkt. Maar als je van eten en drinken houdt: hallo, welkom in het walhalla! Ja ja, Haarlem staat dan wel bekend als winkelstad. Stiekem is ‘mijn’ stadje een ontzettende (vr)eetstad.

Je kunt er sprinkhanen en krokodillenvlees eten, of biologische frieten en de lekkerste pizza’s. Whatever you like: het is te vinden. Doe je binnenkort een dagje Haarlem on a budget? Dan raad ik je aan ’s avonds bij één van deze restaurants te eten. Voor het toetje en voorgerecht aanschuiven bij verschillende restaurants kan natuurlijk ook ;). Dit zijn zo’n beetje de ‘klassiekers’: de betaalbaarste restaurants in Haarlem, in willekeurige volgorde, GO!

Goedkope én lekkere restaurants in Haarlem

Café Bruxelles

Lange Wijngaardstraat 16

In eetcafe Bruxelles (verstopt in een steegje in ’t centrum van Haarlem) ben ik menig avond na werk met m’n collega’s geëindigd. De altijd lekkere wisselende daghap kost geen drol (€6,-) en de saté is er ook erg lekker.

Novecento

Gierstraat 66

Dit is echt een begrip in Haarlem. Vraag iedere willekeurige Haarlemmer op straat waar Novecento is en ze wijzen je direct de weg. Hier kun je écht voor een habbekrats eten (pizza’s €6,95). De pizza’s en pasta zijn lekker, maar je krijgt er wel een ontzettend gekakel bij. Als het druk is (en dat is het bijna altijd) is het net alsof je in een kippenhok zit. Schreeuwen tegen je tafelgenoot is soms genoodzaakt ;). Daar krijg je wel echt een bijzonder goedkoop dinertje voor terug. Novecento is vaste prik bij mij en m’n vriendinnen. Mijn favoriet is pizza Mista (sla, koude tomaat, parmezaanse kaas, ui en sezamzaad) en als toetje baklava met yoghurt en honing. Yummmm!

La Cubanita

Grote Markt 21

Daar hoef ik niet veel over uit te leggen hè? Doordeweeks van zondag t/m donderdag voor €17,50 en in ’t weekend voor €22,50 onbeperkt wereldtapas schransen! Ik ben er een tijdje niet geweest, en die in Haarlem is ook niet mijn favoriet (het verschilt toch wel een beetje per filiaal) maar dit is zeker voor mij een guilty pleasure.

De Waag

Damstraat 29

In het knusse en gezellige Taverne de Waag (met in de zomer een super terras aan het Spaarne) schuif je op woensdag, donderdag en vrijdag voor €10,- tot €12,50 aan voor het avondeten. Op woensdag heerlijke biefstukjes met patat en salade, donderdag saté en vrijdag visdag. Reserveren moet je wel even doen. Het is vaak vol. Er zijn twee sessies op een avond. Als je gaat: zeg je dan even gedag tegen m’n broertje Wouter?

https://www.instagram.com/p/ucoeVzxnGZ/?taken-by=jettieshaarlem

Jetties

Kruisweg 57

Jetties is leuk! Jetties is natuurlijk eten. Onderweg van het stadscentrum naar het station loop je sowieso langs Jetties. ’s avonds eet je er burgers (€7,99) of een van de wekelijks wisselende maaltijden zoals bijvoorbeeld stampot, quiche, curry of kofta (€11,95).

Scampi

Kleine Houtstraat 42

In een van de leukste winkelstraatjes vind je Scampi. Er staan zeker niet alleen gamba’s op het menu, maar best wel veel vis. Het mooie aan dit restaurant is dat ze dinsdag t/m vrijdag een 3-gangenmenu serveren voor €15,-. Die gaat op je lijstje hė?

EET SMAKELIJK! Wordt vervolgd met lunchtentjes! M’n favoriet :).