Natuurlijke deodorantroller zonder aluminium (& andere shit) | Weleda

Ik gebruikte 8×4 Unity en Dove Go Fresh Cucumber & Green Tea Compressed (wat een naam) altijd met veel liefde. Totdat de liefde op een dag in één klap over was. Jeukende oksels. NIET. NORMAAL! Ik leek wel een een aapje. Ook andere deo’s kon ik ineens niet meer verdragen. Ik had ‘zomaar’ een deodorant-allergie ontwikkeld. In die tijd kampte ik ook – uit het niets – met eczeem op m’n ogen, in m’n knie- en elleboogholten. Het feest was compleet. Ineens.

weleda natuurlijke deodorant

Zoeken naar goedkope, nauurlijke deo met lekkere geur

Zonder deodorant de deur uit was geen optie, dus ging ik op zoek naar natuurlijke deodorants. Deo’s zonder aluminium en parabenen. Deodorant zelf maken, ging me wat te ver. Maar ik probeerde wel heel wat merken uit.

“Ik leek wel een aapje. Zoveel jeuk onder mijn oksels.”

Ik kocht heel Holland & Barrett leeg (o.a. Dr. Organic en Earth Line) en probeerde een deo met sandelwood (yes!) die ik kocht bij Orpheus Bio op Samos (ja, in Griekenland). Allemaal prima, maar heel blij werd ik er niet van. Vooral door de geur. Ik hou van fris. En ik wil niet ruiken alsof er een kruidenplantje onder m’n armen groeit.

Deze natuurlijke deodorant van Earth-Line deed z’n werk dus prima, maar de geur vond ik écht niet lekker. Te kruidig.

Een deo, maar geen antiperspirant

In Nederland noemen we eigenlijk alles gewoon deodorant, maar vaak koop je – misschien zonder dat je het weet – een antiperspirant die zweet dus ‘binnenhoudt’. Schijnt ook niet heel lekker voor je te zijn. De meeste deo’s die aluminium bevatten zijn antiperspirant. Kan dus ook zijn dat ik dat te lang heb gebruikt, waardoor het ineens ’te veel werd’. We zullen het nooit weten. Ik heb in ieder geval nooit ontdekt voor welk stofje ik nou daadwerkelijk allergisch ben. Maar ik weet wel dat Sanex deodorant voor de gevoelige huid me destijds heeft gered. Alleen de geur, daar was ik ook niet per se fan van. Even flash forward: inmiddels kan ik – met zo nu en dan afwisselen – wel weer tegen m’n lievelingsdeo van 8×4. Maar ik ben blij dat ik onlangs ook een hele lekkere, natuurlijke deodorant heb gevonden (die nog betaalbaar is ook) die lekker ruikt. En aangezien dat vorig jaar mijn grootste struggle was, moést ik het delen. Ook al help ik er maar 1 iemand mee.

weleda natuurlijke deodorant citrus

Weleda Citrus 24h Roll-On Deodorant

Marloes: to the point! O ja. Sorry. Weleda heeft dus een heerlijke (ja, hij ruikt echt naar vakantie) citrusdeodorantroller nieuw in de schappen liggen. De sprayvariant bestond al, maar daar is nu een roller bijgekomen.

‘Citrus 24h Roll-On Deodorant biedt 24 uur effectieve bescherming tegen ongewenste lichaamsgeurtjes en bevat geen aluminiumzouten. Sluit de poriën niet af en laat de natuurlijke huidfuncties daardoor intact. Natuurlijke etherische oliën van o.a. citroen en tropische verbena (Litsea cubeba) geven deze deodorant zijn opwekkende, frisse geur.’

“Dankzij mijn keuze voor een nepleren broek in de hitte zat ik de hele dag in een plasje bilzweet, maar m’n oksels hielden het goed vol.”

Als ik gewoon een normale werkdag heb (zonder sportsessie of 100 afspraken) gebruik ik deze deo heel graag. Ik heb ‘m uitgetest met 200 graden – oke 30 – tijdens een bloedhete dag in Nederland. Vond ik best spannend. Ik moest wel een paar keer ‘bijrollen’ en ik voelde me soms best een beetje onzeker omdat ik écht zweette. Dankzij mijn keuze voor een nepleren broek in de hitte zat ik de hele dag in een plasje bilzweet, maar m’n oksels hielden het goed vol. Met een paar keer bijrollen, heb ik de hele dag fris geroken! Tipje dus. En hij kost maar €6,99 (50ml).