Traditioneel kerstmenu-recept: stoofpeertjes met flensjes & ijs

Verheug jij je ook zo op het kerstdiner? Je Nordmann-kerstboom is inmiddels het stralende middelpunt van de huiskamer. Die cadeautjes onder de boom liggen al weken naar je te loeren. En voor het slapengaan dacht je de afgelopen dagen nog even aan de ideeën voor het kerstmenu. Ga je bijvoorbeeld voor een hedendaags kerstmenu met een vleugje wereldkeuken? Of zijn de ingrediënten van jouw kerstgerechten bij voorkeur 100% van Hollandse bodem?

kerstmenu recept stoofpeertjes

Traditionele gerechten zijn weer hip! Doe lekker mee en maak vanavond stoofpeertjes. De rode, kleine peertjes zorgen voor een zoete touch als bijgerecht bij de hoofdgang. Heerlijk bij wild bijvoorbeeld. Of ze stelen de show als dessert. Bijvoorbeeld met flensjes en speculaasijs, zoals ik ze klaarmaakte.

kerstmenu recept stoofpeertjes

Rijst het stressniveau in jouw keuken met kerst de pan uit? Dan zijn stoofperen ideaal voor jou. Het klaarmaken ervan is namelijk écht een eitje. Je hebt geen boodschappenkarren vol ingrediënten nodig voor dit simpele toetje, slechts een flinke dosis geduld. En helemaal mooi: je kunt de peren al een dag van tevoren klaarmaken. Dat scheelt!

Ben je er al helemaal klaar voor om je broekriem een tandje losser doen? Christmas is here!

Deze blog schreef ik voor AO.nl. Klik hier voor het recept >>>

kerstmenu recept stoofpeertjes

One thought on “Traditioneel kerstmenu-recept: stoofpeertjes met flensjes & ijs

Comments are closed.