3 tips om goedkoper te reizen

Ik blog graag en vind dan ook dat ik prima m’n eigen content kan bedenken én schrijven, maar soms komt er een mailtje binnen waarvan ik denk; ’tja, waarom niet?’ Zo ook bij het verzoek van PaperFlies om een blog (of meerdere) uit te wisselen. Het is dat ik hun blog graag lees en m’n eigen naam daar ook wel eens wilde zien staan… ik ben namelijk best streng wat er wel en niet op mijn blog komt. Ik krijg maandelijks flink wat verzoeken voor contentruil, dus je moet van goede huize komen wil ik daarmee instemmen. Vandaag deel ik de gastblog van Suzanne, die speciaal voor Budgetproof.nl een blog schreef met 3 tips om goedkoper te reizen.

1. Kies een goedkoop land uit

Wanneer je low budget wilt reizen, denk dan goed na over het land dat je wilt bereizen. De verschillen in (buur)landen kunnen enorm zijn. Bedenk van te voren wat je wilt doen en zoek uit hoeveel het ongeveer kost. Wil je graag gaan backpacken? Dan is India het backpackersland pur sang. India heeft erg veel te bieden voor de budgetreiziger. Volgens de Lonely Planet is vooral Karnataka, de buurregio van het duurdere Goa, de place to be als je over een kleine portemonnee beschikt. Overnachten doe je in India al voor €10-, en eten al voor zo’n €2-, per dag. Kijk wel uit met wat je eet, anders heb je binnen de kortste keren een Delhi Belly. 😉

Goedkoper reizen, 3 tips

Wanneer je op zoek bent naar een citytrip in Europa is de Portugeese hoofdstad Lissabon een goedkoop en minder toeristisch alternatief voor het populaire, Spaanse Madrid. Prijsvechter Ryanair vliegt hier erg goedkoop naartoe. Geniet van heerlijke visgerechten voor een schappelijke prijs, pak de tram voor een paar euro en geniet van deze stad die niet onderdoet voor de Spaanse concurrent. Een andere tip voor een budget citytrip is een Oost-Europees land; Roemenië bijvoorbeeld. Veel accommodaties in Boekarest zijn erg aantrekkelijk geprijsd. Voor het goedkoopste vervoer reis je het best met zogeheten maxitaxi’s. In Boekarest heb je al een goede hotelkamer voor twee personen vanaf €40-, per nacht.

Een langere tijd rondreizen? Bekijk dan eens de optie om af te reizen naar het prachtige Laos. Oke, toegegeven; het is zo’n beetje aan de andere kant van de wereld, maar eenmaal aangekomen is dit wel een erg goede budgetoptie! Doordat Laos vaak wordt gecombineerd met een langere reis door Azië (Cambodja, Indonesië) haal je je ticketprijs er al snel uit. Slapen doe je al voor zo’n €2-, tot €5-, en ook eten kost hier vrijwel niets.

Reistips om goedkoper te reizen

2. Vervoer naar je bestemming

Het vervoer (met name je vliegticket) is waarschijnlijk de grootste kostenpost. Vluchten met een tussenstop zijn vaak een stuk goedkoper. Op verschillende sites kun je vliegtickets van vele aanbieders vergelijken en ook zien wat de kosten zijn met of zonder overstap. Op deze websites kun je ook direct vergelijken of het misschien goedkoper is om vanaf een luchthaven in België of Duitsland te vertrekken. Daarnaast is het, geloof het of niet, 6 weken voor vertrek de goedkoopste tijd om een vliegticket te boeken. Last minutes zijn over het algemeen dus niet goedkoper! 

Tips & tricks: budgetproof reizen

3. Eten en drinken

Een Dehli Belly vermijden? Kijk goed om je heen waar (veel) locals eten. Op deze manier weet je dat er continu vers eten wordt bereid. Daarnaast is het hier vaak erg goedkoop en vinden de locals het (schijnbaar) lekker genoeg om hier iedere dag terug te keren. Slenter bijvoorbeeld rond op een markt. Buiten dat het een bijzondere ervaring is, haal je hier vers, gezond, bijzonder maar vooral goedkoop eten.

goedkoper reizen

Over PaperFlies
PaperFlies gelooft dat het plannen van je reis net zo leuk moet zijn als de reis zelf. We willen je inspireren om de wereld te ontdekken en zorgen ervoor dat jij de beste vluchten in één oogopslag weet te vinden. Wij zoeken dagelijks door duizenden vluchten om vervolgens de beste vliegticket aanbiedingen eruit te kiezen. Je hoeft dus geen uren meer te zoeken, dat hebben wij al voor je gedaan. 😉

One thought on “3 tips om goedkoper te reizen

  1. Wat leuk dat je een blog-uitwisseling hebt gedaan! Deze content past inderdaad heel erg goed bij je blog. Leuk artikel met prachtige plaatjes en leuke tips! <3

Comments are closed.