Texel in de winter, Lottes ervaringen en tips!

Als klein meisje was ik al wel eens met mijn ouders op Texel geweest. Lekker fietsen in de natuur en vliegeren op het strand. Eind november mocht ik na een lange tijd weer terug naar het grootste Waddeneiland, maar nu om heerlijk samen met mijn vriend te ontspannen en ontdekken waarom Texel ook leuk is in de wintermaanden!

Boutique Hotel Texel: een oase van rust

Van tevoren hadden we de TESO (veerboot van Den Helder – Texel) geboekt, wat echt ideaal is want je kunt direct langs de slagboom omdat je al een e-ticket hebt! Wij betaalden voor een retour € 37 en binnen 20 minuten ben je al op het eiland. Ondanks het in de wintermaanden best wel koud kan zijn op het eiland, heerst er een oase van rust. De meeste toeristen reizen in de zomermaanden af naar Texel, mocht je dus echt even tot rust willen komen bezoek dan Texel in de wintermaanden. Tijdens ons weekendje Texel, mochten wij in op uitnodiging van HotelSpecials, overnachten in Boutique Hotel Texel. Het hotel – dat beoordeeld is met een 9.1! – straalt rust, luxe en ontspanning uit én dat is precies wat wij nodig hadden. Bij het zien van de kamer begon het al en viel mijn mond letterlijk open… een heerlijk bad middenin de kamer!

https://www.instagram.com/p/Bb_eWwBgGxF/?taken-by=marloesbudgetproof

Naast de rust die het eiland biedt, kom je in dit hotel ook volledig aan ontspannen toe. Tijdens ons verblijf mochten wij gebruikmaken van de wellness-faciliteiten zoals de sauna en het stoombad. Met het koude weer buiten waren wij wel toe om lekker op te warmen! Nadat we lekker waren opgewarmd kon je je stoom afblazen in de badjassentuin, wij vonden het daar alleen net iets te koud voor. De faciliteiten zijn enorm uitgebreid. zo kan je ook kiezen voor diverse manicures en kun je op authentieke Texelse wijze een schapenmelkmassage nemen.

Tip: het kan best druk zijn in de wellness, wij kozen er voor om rond etenstijd te gaan en toen was het beduidend rustiger!

Het toffe aan dit hotel is ook dat er veel oog is voor detail! Zo kun je je klompen buiten de deur zetten indien je niet gestoord wilt worden en zo zaten er ’s avonds in onze klompen een kaartje met de weersverwachting en een lekker schapenkoekje. Er wordt veel gebruik gemaakt van lokale producten tijdens het ontbijt, lunch en diner, denk bijvoorbeeld aan Texelse Gin-tonic (aanrader!).

Over het ontbijt zal ik binnenkort een apart blogartikel schrijven. Wat ik er nu kort over kan zeggen is dat er ontzettend veel keus was en je goed je buikje rond kan eten. Ook hier werd weer veel gebruik gemaakt van lokale en originele producten zoals de Texelse kaas, appeltaart-thee, kleine smoothies met allerlei fruitsoorten en diverse soorten gevangen vis.

Boutique Hotel Texel is niet het meest budgetproof-hotel, maar persoonlijk vind ik ook dat je voor luxe en ontspanning best wat meer mag betalen! Het hotel doet geregeld mee met de Hotelweek van HotelSpecials, waardoor het ook voor een kleine budget toegankelijk is. De wellness, de luxe, het oog voor detail – en ga zo maar door – maakt dat je dit hotel écht beleeft en eventuele stressvolle momenten doen vergeten. Genieten doe je zeker tijdens een heerlijk wellnessweekend in dit fijne hotel.

Texel-tips: uitwaaien op het strand, opwarmen en dorpjes verkennen

Hieronder in een notendop wat wij naast de wellness in het hotel nog meer gedaan hebben tijdens ons weekendje Texel. Het weer buiten was typisch november: veel wind (wat eigenlijk altijd aanwezig is op een eiland), kou en af en toe een bui. Strand, veel groen en enkele gezellige dorpjes kenmerken het eiland.

Den Burg is de hoofdstad van het eiland, het knusse centrum zit vol met gezellige cafés en boutiekjes. Wij lunchten op aanraden van het hotel bij de Smulpot, en of dat smullen was! In dezelfde straat vind je Kees de Waal, een mega woonwinkel met allerlei betaalbare items! Nadat we in Den Burg hadden geluncht reden we naar de westkant van het eiland, hier vind je de Vuurtoren. Je hebt de mogelijkheid om tegen betaling (slechts €4) de vuurtoren in te gaan. Let wel op: dit kan alleen op sommige dagen en tijden, wij waren er op zaterdagmiddag en toen was het niet mogelijk.

Uit eten op Texel

Bij de vuurtoren waaide het flink en waren mijn vriend en ik aardig verkleumd. Paal 19, hét mooiste strandpaviljoen van Texel, was gelukkig op korte afstand van de vuurtoren. Hier hebben we lekker opgewarmd met een theetje en warme chocolademelk. Het strandpaviljoen is zowel bij de toerist als bij de lokale bevolking erg geliefd, en zo konden wij er helaas niet last minute een hapje eten.

Boutique Hotel Texel beschikt ook over een eigen restaurant ‘Gusta’. Omdat wij het eiland meer wilden ontdekken, besloten de buiten de deur te gaan eten. Uiteindelijke belandden we in de Cocksdorp, een van de populaire dorpjes op Texel en wat in de zomer erg geliefd is bij de toeristen. Je merkte nu goed dat het laagseizoen was en veel restaurantjes dicht waren. Gelukkig vonden wij een pizzeria die open was!

Voor de visliefhebbers: hier vind je de beste kibbeling van ’t eiland

Op onze laatste dag Texel zijn we naar Oude Schild gereden, dit is het vissersdorpje van Texel. Bij de vismarkt – wat gelukkig overdekt was – kan je allerlei vis kopen en ter plaatse proeven. Als tip kreeg ik dat de kibbeling hier het lekkerste is, en hier was inderdaad niks van gelogen! Het weer was bij ons helaas niet al te best, anders is het zeker de moeite waard een rondje te wandelen door het vissersdorpje.

Daarna zijn we op eigen houtje het eiland gaan verkennen. Het leukste is dit natuurlijk op de fiets, maar daar was het weer niet naar. Onderweg kwamen we van alles tegen, van het natuurgebied de Slufter tot aan dijken waar je goed uitzicht hebt naar Vlieland. Op Texel kun je ook diverse stokerijen bezoeken, waaronder die van de Texelse gin en het Texelse biertje Skuumkoppe. Hierbij hadden wij wederom de pech dat het op zondag gesloten was.

Texel is echt een veelzijdig eiland waar je dus ook in de wintermaanden genoeg kan doen – en dat kan ook zeker met een kleiner budget -. Wij hebben in ieder geval genoten en stapte vol dosis ontspanning terug op de veerboot naar de hectische Randstad 😉

Heb jij nog leuke tips voor Texel in de winter? Ik ben erg benieuwd!

One thought on “Texel in de winter, Lottes ervaringen en tips!

  1. Wij gaan komende dinsdag voor een nachtje in een boerderij in de duinen Budgetproof-tip: van ma t/m do betaal je maar €25,- voor overtocht met de auto!

    Ik ben dol op winkelen in Den Burg en Kees de Waal

Comments are closed.