Tennis? Nee! Lekker sociaal en lekker eten

Een ontzettend leuk (en lekker) Rotterdams avondje uit

Soms krijg ik een uitnodiging waar ik niet meteen volmondig ja op roep. Waar ik eventjes over na moet denken. Al is het maar een minuut of 20 ;). Zo ook bij de uitnodiging voor een VIP-avond bij het ABN AMRO WTT. Hmm. Past dat wel bij mij? Is VIP wel mijn ding? Ik weet niets van tennis af! Toch besloot ik ja te zeggen onder het mom van: dingen die zich afspelen buiten je comfort zone kunnen heel positief uitpakken. Dus daar ging ik. Ik had een leuke invalshoek en zou er mijn budgetdraai aan geven. Wat bleek nou? Ik heb me geen seconde ongemakkelijk gevoeld. Geen seconde misplaatst. Het ABN AMRO toernooi is gewoon één groot gezellig netwerkevenement wat stiekem bijna net zoveel om het sociale aspect draait als de sport. Dus hierbij, invalshoek over boord en een blogpost over de leuke avond die ik heb gehad in Ahoy. Sla vooral wat adresjes op voor als je binnenkort een dagje Rotterdam doet!

ABN AMRO World Tennis Tournament

Aangezien ik schrijf over zoveel mogelijk leuke dingen doen van het geld dat je hebt (en wat het dus waard is om je geld uit aan uit te geven) kan ik je vertellen: het ABNM AMRO World Tennis Tournament past zeker ook in die categorie. Het zij een bezoek aan de VIP-kant, het zij aan de ‘gewone bezoekerskant’. Misschien zou je daar niet in eerste instantie aan denken … maar het is echt perfect voor een date-night. Je kunt er eten, je kunt er borrelen én sport kijken. Niet zomaar een potje tennis, maar een leuke aangeklede pot. Muziek van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, een soort van prijzenbingo tussendoor (denk aan  prijzen zoals de wedstrijden meemaken vanaf het veld en de tennissers ontmoeten) en een lichtshow. Bij tennis? Yup. Ook ik had dat niet verwacht. Vandaag (15 februari) is de laatste dag van het toernooi, maar zet het maar alvast op de to-do-lijst voor volgend jaar. Kaartjes voor het toernooi beginnen al bij €10. Voor de finale (vandaag) kost een kaartje voor het ‘normale’ publieksgedeelte €44 tot €50. Prima te doen dus aangezien je je er de hele dag wel kunt vermaken.


Ahoy en food

Het was mooi om te horen dat Ahoy ook de horeca steeds beter aanpast op haar doelgroep. Zo zijn er 3 Rotterdamse toprestaurants speciaal voor het toernooi naar Ahoy gehaald. Wat normaliter een kale hal is, was nu omgetoverd tot een gezellig VIP-dorp met talloze restaurantjes en bars. Ik ging mee op tour langs The Harbour Club, CEO baas van het vlees en Aan den Zweth. Als klap op de vuurpijl moesten we ook nog even langs ‘De Dokter’.

Oesters wegspoelen met champagne bij The Harbour Club

Kievitslaan 25 (vlakbij de Euromast) in Rotterdam

Seafood en champagne. Een combinatie waarvan bij menig Nederlander het hart sneller gaat kloppen. Zo ook bij mij, maar niet om de juiste reden ;). Ik heb een vissenfobie. Ik vind ze enorm(!) eng én vies. Zolang ik niet zie of heel extreem ruik dat het vis is (zoals bij tonijn uit blik, koolvis of kibbeling ofzo) ben ik okay. Zodra dat niet het geval is: paniek. Nu had ik met mezelf afgesproken dat ik in ieder geval een oester moest proberen … maar gedurende de 20 minuutjes aan tafel bij The Harbour Club heb ik niet genoeg moed kunnen verzamelen. Pussy! Het zag er allemaal prachtig uit, en naar horen zeggen smaakte het even lekker als het eruit zag. Over seafoodrestaurants kan ik je alleen niet reserveren. Het is gewoon niet mijn cup of tea. De VIP-behandeling is leuk … maar oesters en champagne is ‘out of my league‘.

Perfect no nonsense vlees bij CEO baas van het vlees

Sumatraweg 1-3 in Rotterdam

Eigenlijk wil ik over CEO baas van het vlees maar 1 woord typen: PERFECT. Maar nee, dat is eigenlijk ook wel weer een beetje zonde want HALLELUJAH en HEMELS zouden er ook goed bij passen. Ik ben het tegenovergestelde van een vegetariër. Ik zou het liefst de hele dag door vlees eten. Perfect vlees zoals ik dat op deze avond voorgeschoteld kreeg. Dat vlees dat zo lekker was dat we het zelfs van andermans bordje hebben gepikt. Zonder allerlei sausjes, zonder kruiden en zonder poespas. Gewoon puur vlees zoals het moet zijn. Ik wilde per direct met het vlees trouwen en nooit meer weggaan! Côte de Boeuf, entrecote en ossenhaas, dat is trouwens waar CEO voor staat, voor het geval je het je afvraagt (zoals ik) waarom het een dubbele baas van het vlees is. Het is dat ook een superbaas. Mag ik elke avond daar eten alsjeblieft?

Watertandend lekker toetje bij Zweth

Rotterdamseweg 480 in Schipluiden

Een begrip in regio Rotterdam en Delft: Restaurant De Zwethheul. De Zwethheul werd ‘Aan den Zweth’ met een nieuwe chefkok en een nieuwe restaurantstijl. Een ongedwongen stijl met heerlijk eten: een combinatie waarbij ik me op m’n gemak voel. Die sterren die De Zwethheul had, die hoeven van mij niet. Smaakvolle betaalbare no nonsense gerechtjes. Helemaal mijn ding dus. En kijk eens eventjes hoe het toetje bij Aan den Zweth eruitziet? Een OMG is op z’n plaats voor deze creatie met koffiemousse, pure chocolade, pruimencompote, witte chocolade en veel meer lekkers dat ik niet onthouden heb.

Even naar ‘De Dokter’ voor een receptje

Nope, het adres ga ik niet verklappen

Je kent die verhalen wel. Vroeger toen de drooglegging gaande was en er stiekem werd gedronken in de speak easy bars van New York. Ook Rotterdam heeft zo’n bar waar je alleen kunt komen als je het telefoonnummer hebt. Een geheim telefoonnummer van ‘De Dokter’ die je moet bellen als je je niet zo lekker voelt. Een receptje (perfecte cocktails aangepast aan jouw wensen) van de dokter doet wonderen. Waar je de bar kunt vinden? Dat ga ik je niet verklappen. Dan moet je achter het nummer zien te komen. HOE graag wil jij nu naar De Dokter?


Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

4 thoughts on “Tennis? Nee! Lekker sociaal en lekker eten

Comments are closed.