Shoppen we in 2020 alleen nog maar online?

Ze vallen bij bosjes, de grote ketens. V&D moest helaas opdoeken zoals we allemaal weten, maar ook flinke lijst aan andere ketens heeft het moeilijk. Zo zijn Invito, Dolcis en Manfield failliet verklaard en en moeten ook Pro Sport, Scapino en Kwantum heel hard trappelen om het hoofd boven water te houden. Gelukkig zijn Invito, Pro Sport, Steve Madden, Scapino, Dolcis en Kwantum deels gered. Overgekocht door investeerders of ondergebracht bij andere bedrijven. Online shoppen is de toekomst, en dat zien we in het straatbeeld, maar ook aan de cijfers. Ook shoppen we steeds vaker mobiel, blijkt uit onderzoek van ActiePagina.nl. Geen verrassing natuurlijk, maar met onze 38% van de Nederlanders die weleens online via de smartphone shopt, lopen we flink achter bij de UK (50%) en Duitsland (51%).

Nederland shopt voor 8,2 miljard euro online


Nederlandse shoppers besteden dit jaar 8,2 miljard euro online, waarvan een kwart via tablet en smartphone gekocht zal worden. Dat is een hoop geld dat niet meer in de winkelstraat in het dorp of de stad besteed wordt, maar in het digitale winkelcentrum de portemonnee uit vliegt.

Iwan Mouton, Partner Manager bij ActiePagina.nl: “Sinds een paar jaar neemt het aantal aankopen via mobiele apparaten exponentieel toe. Dit jaar wordt er al meer dan zes keer zoveel via mobile uitgeven dan in 2013. En dit zal alleen maar blijven groeien in de toekomst. De smartphone, die al veel werd ingezet bij het shoppen voor onderzoek, wordt steeds meer gebruikt om ook daadwerkelijk iets te kopen. Dit komt deels door de retailers die er er alles aan doen om de mobile experience voor hun klanten zo goed mogelijk te maken, zoals het aanbieden van aantrekkelijke apps, simpele en veilige betaalmethodes en mobile friendly sites. M-commerce is niet meer weg te denken in Nederland, maar ondanks dat we al een heel eind zijn, is er nog steeds een enorm potentieel voor de online retail, helemaal op het gebied van mobile.”

Ik ben dol op online shoppen

Ik vind online shoppen heerlijk! Lekker op je gemakje alles bekijken en in je winkelmandje gooien zonder dat je je een ongeluk zeult. Ik vind het nog steeds jammer dat mijn favoriete winkels zoals Action en Primark geen online winkel hebben, maar dat past gewoon niet bij het verdienmodel blijkbaar. Denken jullie dat dit in de toekomst wel gaat komen? Hoewel ik online (window) shoppen heel fijn vind, kom ik toch ook nog regelmatig in de winkelstraat. Ik woon middenin de stad, dus voor mij is het een kwestie van 5 minuten lopen totdat ik in mijn favoriete winkel sta. Daarbij vind ik het gewoon enorm lollig om in de SALE-rekken te neuzen en fijn om kleding eerst te passen voordat je ’t afrekent.

Ben jij team online shopping of ga je liever naar de fysieke winkel? En wat denk jij, shoppen we in 2020 alleen nog maar online?

 Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

3 thoughts on “Shoppen we in 2020 alleen nog maar online?

  1. Ik denk wel dat online shoppen de toekomst is en ben bang dat winkels in kleinere steden steeds meer verdwijnen. Al zullen winkels nooit helemaal verdwijnen. Ik zou er niet aan moeten denken om helemaal niet meer in een gewone winkel te kunnen shoppen.
    Liefs

  2. Ik vind fysiek winkelen toch nog steeds het fijnst. In elk geval voor kleding en beauty etc. Woon winkelen doe ik rustig wel online en witgoed ook.

Comments are closed.