Budget cadeautip < €10: Freixenet Cordon Negro cava limited edition

Housewarming, saying-goodbye-party, openen van een eigen zaak of een verjaardag: een fles lekkere en leuke bubbels valt altijd in de smaak! Maar wat neem je dan mee? Je wilt ook niet met een fles uit de supermarkt op de proppen komen en een tuttig exemplaar is lang niet zo leuk om te geven. Hallo Freixenet Cordon Negro limited edition! Een Spaanse, mousserende wijn: heerlijk nu het weer wat warmer wordt. Verwar cava trouwens niet met champagne, want dan worden de Fransen boos (en de Spanjaarden natuurlijk). Cava is in Spanje wat champagne in Frankrijk is.

Deze fashionable Freixenet Cordon Negro is maar in 4 landen verkrijgbaar

Deze limited edition – geïnspireerd door Spaanse flamencojurken, hence de gouden stippen op de matzwarte fles –  is maar verkrijgbaar in 4 landen. Dit is zo’n fles die, nadat hij tot op de druppel is leeggedronken, een plekje krijgt in je interieur. Kaars erin en klaar.

Hoe smaakt deze cava?

Deze brut-wijn heeft tonen van peer en groene appel die samengaan met mediterrane vruchten zoals perzik, meloen en ananas. Een vleugje citrus maakt het af. De parelende bubbels zijn mooi in balans en de afdronk is licht, maar lang en elegant. Freixenet Cordon Negro voegt een vleugje Spaans temperament toe aan een etentje met vrienden, bij een picknick of als aperitief bij een barbecue. Daar kun je dus altijd mee aankomen.

Deze limited edition van Freixenet is nu bij Gall & Gall (en zelfstandige slijterijen) verkrijgbaar. Ook leuk bij het champagne cava-zondagsontbijt.

Verkoopprijs: tussen €8,99 en €11,99.

Ps. Nee, ik drink zelf niet, maar dat betekent niet dat ik erop tegen ben. Ik heb er namelijk niet voor gekozen uit principe, maar meer omdat ik 1. heel slecht tegen alcohol kan en 2. een colaatje lekkerder vind. Toch vind ik een mooie fles cadeau geven wel ontzettend leuk als de ontvanger wel een drankorgel is van een drankje houdt.

 Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips: